Aká je výška materskej pri minimálnej mzde?

amarelka
4. jún 2011

Dobrý den, neviem presne, aký mám vymeriavací základ, viem len, že mzdu mám minimálnu, aká bude výška materskej, vie mi niekto poradiť?

martinkatinka
4. jún 2011

60 percent z hrubého platu ... pri akomkoľvek plate je to tak...

jaduska
4. jún 2011

Ak sa dobre pamätám, tak materské je 55% z vymeriavacieho základu (teda v podstate hrubej mzdy). Ak je výška materskej nižšia, ako rodičovský príspevok, tak sa dopláca rozdiel. Teda minimálne materské je vo výške rodičovského príspevku - 190€.

barca127
5. jún 2011

materské je už 60% z vymeravacieho zakladu ciže z hrubej mzdy

sampo
5. jún 2011

ja som si platila odvody z minimalnej mzdy, matersku som ale dostavala este v r. 2009 a bolo to mizernych 150 € na mesiac 😝 potom som ale zistila, ze urad prace doplaca do vysky rodicovskeho prispevku (ako aj jaduska uz pisala), mne este doplatil k tomu zvysenemu rodicovskemu prispevku (ten je uz teraz jednotny), ale len jeden ci dva mesiace, lebo som to neskoro zistila 😅

stanka77777
13. feb 2012

Ahojte, dávam vám do pozornosti články o materskej a rodičovskej dovolenke, v ktorých je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V prvom z nich je samostatná kapitola venovaná materskému a jeho výpočtu.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...