Aká je výška rodičovského príspevku od januára 2011?
Malý sa narodil 3.11 2010 , rada by som vedieť koľko by som mala dostať rodičovský, nakoľko niektorí dostávaju 256 podla stareho zákona ako som sa dozvedela a ja poberám len tu nižšiu čiastku hoci mám odpracovane 3roky. Ďakujem za všetky rady.
Tak ten komu vznikol pred rokom 2010 má 256 a komu po má 190?
190 eur....+ 22,01 prídavok na dieťa
presne tak, ak ti vznikol nárok na RP do konca roka 2010 tak do 20teho mesiaca dieťaťa si poberala 256€ , ak v roku 2011 tak je výška RP 190,10€
190€ lebo to máš po novom roku.
bohužiaľ len 190€ 😒
suhlas = iba 190 € = smutne, ale je to tak ☹
ahoj, môj sa narodil 5.11.2010 a tiež máme 190,- eur. Smutné, ale je to tak 😢
mna delili len dva dni od toho vyššieho,lebo nárok na RP ,mi vznikol 3.januára...si viete predstaviť ako ma to hnevalo a hnevá
Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V druhom z nich je samostatná kapitola venovaná rodičovskému príspevku.
Tu sú linky na vyššie spomenuté články:
@dajna11 mne skončila materská 24.12.2010 a to ma ešte tie pipiny na poisťovni presviedčali, že nech počkám do nového roku, nech si nepodávam žiadosť o rodičák, lebo že budem mať dlhšie materskú podľa nových pravidiel... Keď som si to prepočítala, nestálo mi to vôbec za to. Takže som medzi sviatkami vybavovala tých exkluzívnych 256... 😒 Ale o dva mesiace tiež klesnem už iba na tých 190 ☹

190 eur lebo nárok na RP ti vznikol až po novom roku