icon

Aké dávky môžem žiadať, keď syn ide do škôlky?

20. júl 2025

Ahojte, syn mal včera 3 roky zajtra idem na upsvr ale chcem vedieť či mate skúsenosť
na materskú som nastupila 2022 máj (vo firme som robila 3 roky) avšak firma skrachovala v roku 2022 august
takže sa po skončení rodičovskej sa nemám kam vratiť
syn ide v septembri do školky
pridavky na dieťa 60€ mi budú vyplacať avšak o čo môžem na uprsvr požiadať ?
žiaden papier mi neprišiel
môžem požiadať o dávku v nezamestnanosti kým sa zamestnám ?
dakujem za každú radu

anonym_31106c
20. júl 2025

No asi nie. Nárok na DvN máš do 2rokov od ukončenia prac.pomeru

pribinak
20. júl 2025

Žiješ s manželom v spoločnej domácnosti? Ak áno, tak máš nárok na nič
Okrem prídavkov

autor
20. júl 2025
@pribinak

Žiješ s manželom v spoločnej domácnosti? Ak áno, tak máš nárok na nič
Okrem prídavkov

@pribinak ano žijeme spolu

anonym_31106c
20. júl 2025

Ani by si nesplnila podmienku mať za posledné 4roky odpracovaných 730dni, keďze by ti od 2021 vyšiel len rok

pribinak
20. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak ano žijeme spolu

@anonym_autor tak si spoločne posudzovaná s ním
Čiže ak on pracuje a má riadny príjem, tak nemáš nárok na nič

anonym_31106c
20. júl 2025

Tak snáď sa čo najskôr podarí nájsť prácu..

olimuc
20. júl 2025

Nemas narok na nic okrem pridavkov Podpora sa da ziadat iba 2 roky od konca PP, takze si mala ziadat najneskor v 07/24.

mamina7070
20. júl 2025

treba si hladat pracu na davky nie je narok. do 10 kalendarnych dni

sa prihlas na UPSVAR aby stat platil za teba odvody

autor
20. júl 2025
@anonym_31106c

Tak snáď sa čo najskôr podarí nájsť prácu..

@anonym_31106c pracu budem hladat az v oktobri /novembri podla adaptacie syna v skolke chcela som len vediet ,či môžem o niečo požiadať

anonym_31106c
20. júl 2025

Zaeviduj sa na upsvare ako nezamestnaná. Keď plánuješ prácu až od okt.-nov. môžeš si potom požiadať na upsvare príspevok na dochádzanie za prácou. Podmienka je 3mesiace evidencie..

anonym_21f8db
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_31106c pracu budem hladat az v oktobri /novembri podla adaptacie syna v skolke chcela som len vediet ,či môžem o niečo požiadať

@anonym_autor máš na rok na to ísť do práce 🙂. Či aké dávky by si ešte chcela, keď si vlastne doma dobrovoľne? 🙈

patka06
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Na dávky nárok nemáš, jediná výhoda je, že si manžel môže na teba uplatniť NČZD počas evidencie na UPSVaR, rovnako ako počas RD

anonym_c8d541
20. júl 2025

na co si chcela mat narok.
na davku v nezamestnanosti mas do 2 rokov od ukoncenia PP.
skoda, zjavne si ju necerpala.

zmrzlinka2021
20. júl 2025

Začni čím skôr pracovať

andrejka1974
20. júl 2025

@anonym_autor jedine požiadať o dávku nezamestnanosti ináč nič iné

anonym_b046c8
20. júl 2025

@anonym_autor mas narok ísť konečne do prace.

zuzubb007
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemôžeš žiadať nič, aká adaptácia dáš dieťa prvý deň na 4 hodiny na ďalší už idú na celý deň, tam nemôžeš špekulovať, čiže pracovať môžeš hneď v septembri to budeš celý deň doma sedieť?

mamina7070
20. júl 2025
@andrejka1974

@anonym_autor jedine požiadať o dávku nezamestnanosti ináč nič iné

@andrejka1974 na tu nema narok

anonym_5b9f9b
20. júl 2025
@zuzubb007

@anonym_autor nemôžeš žiadať nič, aká adaptácia dáš dieťa prvý deň na 4 hodiny na ďalší už idú na celý deň, tam nemôžeš špekulovať, čiže pracovať môžeš hneď v septembri to budeš celý deň doma sedieť?

@zuzubb007 o adaptácii nerozhoduje ona, ale škôlka. Dieťa je prijaté na adaptačný pobyt, môže to prebiehať tak, že chodí dva dni po 2 hodiny, 3 po štyri a ak ich preplače, tak ho tam sotva nechajú po týždni spať. Je to dieťa, nie vec, ktorú dáva do úschovne, nemalo by trpieť za to, že si to mama nevyriešila ináč. Ten jeden, dva mesiace ju už nespasia, je veľký predpoklad, že už počas nich bude dieťa choré, čiže OČR
https://babetko.rodinka.sk/skolka/skolkari/ako-...