Aké diagnózy vám uznali na predĺženú platenú rodičovskú?
Je tu xy tem na temu predlzenej neplatenej...no ja by som sa rada spytala na konkretne diagnozy, kvoli ktorym vam ju schvalili...
@sarita20 ano dala som odvolanie,posudkovy trval na svojom posudku tak to slo potom do BA a neschvalili to ani tam :( ale skus sa odvolat,ak mate znizenu poruchu imunity mozno vam to v BA schvalia,treba napisat ze dcerka zvracia a potrebuje tvoju starostlivost.nam to slo do BA ale chybali nam papiere ze ma aj poruchu imunuty.neviem ci by to zavazilo ale treba urcite aspon skusit.
@sarita20 v posudku som mala napisane ze chybaju krvne testy na imunitu,to nam lekarka zabudla dopisat a dolozit,ja som si toho roku davala novu ziadost a okrem tychto sprav som mala este od logopedicky a psychologicky lek.spravy a uznali nam iba logopedicky nalez.
ekzem a znizena porucha imunity nebolo ani spomenute.
Mamičky ktoré sa odvolali do Bratislavy prišlo vám rozhodnutie skôr? Alebo až po tých 60 dňoch. A uznali vám? Ďakujem za info
No ja som posielala odvolanie do Bratislavy pred dvoma mesiacmi. V piatok mi prišiel papier nie rozhodnutie ale, že poslali tie papiere z úradu do Bratislavi.Za rozhodnutím sme čakali dva mesiace. V Prešove nám neschválili. So zvedavá ako dlho budeme čakať za odvolaním v Bratislave. už prešli dva mesiace
@sarita20 to by ti malo prist uz ,ak nepride do 30 dni tak sa chod opytat ,ale vacsinoi ak lekar trva na svojom povodnom posudku tak to posielaju do BA.mne prvu ziadost neschvalil ani na odvolanie a ani v BA .teraz mame schvalenu predlzenu RD;podala som si po 3/4 roku novu ziadost ale na inu dg ,dcerka ma viac dg a schvalil nam to na poruchu reci,dyslaliu,ostatne dg neboli ani spomenute.poznam mamicky co im to scvalil lekar az na odvolanie a to az v BA.
@sarita20 nie osobne nie,oni proste uznavaju neviem podla akych tabuliek,mame prisnu dietu,ziadne mliecne vyrobky,namiesto mlieka obycajneho kupujeme v krabicke sojove,nevieme vobec z coho sa vyhodi a ked tak ma az mokvavy ekzem,pred tym mala na tvaricke a rukach,nsjhorsie v zahyboch a uz ma aj na nohach v zahyboch a mokvavy,musim zaklopat teraz ked je teplo tak ma cistu kozu.predlzenu nam neuznali ani na odvolanie :( ma aj imumitu oslabenu a vobec to nebrali do uvahy :(
mali sme v druhej ziadosti aj od logopeda dolozenu spravu a psychologicky kvoli dyslalii,oneskoreny vyvin reci a uznali nam predlzeny na poruchu reci,ekzem nebol ani spomenuty.ja som vobec neverila ze nam schvalia,takze ak mate aj ine zdrav.ptobl.treba dolozit vsetky spravy.
Mate niektora skusenosti ake je to pri hirschprungovej chorobe ?
@juliajully ahoj,ak chceš,môžeš mi napísať ip.v skratke toľko že záleží od posudkoveho ako túto diagnozu posúdi.ale s najväčšou pravdepodobnosťou by ti predĺžený rodicovsky schváliť mali.záleží od klinického stavu samozrejme,mal by brat ohľad na to ci je tam porucha funkcie tráviaceho traktu,či fungujú zvierace a pod.
Ahojte baby prosím vas myslíte ze by mi mohli uznať predĺžený rodicak ked sa mi mala pocikava a ma 4roky a máva často zapáli močových ciest.
@ralka Nám schválili ,ale až po odvolaní v Bratislave .Moja má len jednu obličku a aj na tej má plastiku.Operovali ju keď mala 4 mesiace.Malá mala časté zápaly moč,ciest,vkuse bola na antibiotikách.Náš posudkový zamietol až tri krát ,dôvod uviedol,lebo nieje potreba dialýzy.Ale v Bratislave schválili rovno do 6 rokov.

@sarita20 myslis na mlieko ?