icon

Aké diagnózy vám uznali na predĺženú platenú rodičovskú?

pink_lady
4. máj 2012

Je tu xy tem na temu predlzenej neplatenej...no ja by som sa rada spytala na konkretne diagnozy, kvoli ktorym vam ju schvalili...

bambina1009
4. okt 2012

ahojte, ja už 1 rok poberám predlžený rodičovský, zo zdravotných dôvodov dieťata, máme DMO, a s tým pridružené ďalšie diagnózy. S vybavením sme nemali problém, mesiac pred koncom rodičovskej som si už požiadala o predlženie, doložila som potvrdenie od lekára o zdravotnom stave a bez problémov mi ju predlžili,keď som si bola pre žiadosť tak mi hneď povedali, kedy tam bude posudková lekárka, dokonca som u nej s malou ani nebola, iba moja mama priniesla zdravotnú kartu a hneď mi to odsúhlasili do 6 rokov veku dieťata, poštou mi potom prišlo vyrozumenie.

desszi
4. okt 2012

atopicky ekzem, dieta - predlzili na rok, potom kontrola
@stanislavao - neboli sme u posudkoveho, len pediater vyplnil ziadost a prilozil nalez od kozneho (nie starsi ako 3 mesiace)
@janaalzbeta @rene82 ja tak viem, ze pri predcasniatkach je narok na predlzenu RD, aspon moja znama ma inak zdrave dieta, len bolo predcasne narodene a v tom obdobi malo nejake problemy - dostala predlzenu RD do 6 rokov

mimi
4. okt 2012

maly predcasne narodeny, ocne, ortopedicke problemy, casto chory a nepredlzili nam RD, tak som sa dala na neplatenu.

zoe_a
4. okt 2012

vrodena porucha imunity, alergie, ekzemy.. predlzena do 5 rokov, potom kontrola..ale ja uz chodim do prace takze som to ani nestihla vyuzit len par mesiacov.

zuzuzuzu13
4. okt 2012

a neviete niekto či môže byť predlžená materská aj ak má dieťa reflux?

gondulka
10. okt 2012

ano može aj ked má reflux

nata288
15. jan 2013

Ahoj rada by som sa spytala, mam skoro 3 rocneho syna diagnoza autizmus, sice nevieme stale presne aky , rozmyslam na predlženy materskej, len neviem ci bude stacit to že je autik alebo potrebujeme aj presne aky ci neni nahodou mentalne postihnuty ( čo neni ... ci vobec mam narok na predlženie

figurka.m
19. jan 2013

Ahoj,neviete ako je to,ked sa dietatko narodilo len s jednou oblickou?

mandelka
21. feb 2013

@gondulka + baby, je tu niekto , koho dietatko malo diagnostikovany LEN reflux a uznali mu predlzenu?

juzinka
11. mar 2013

Ahojte kočky je nárok na predĺžený RP v dôsledku nepriaznivého zdr. stavu pri dg. Astma a GER nakoĺko ma na našom ÚPSVaR už zamietli čakám na odvolanie teda vyjadrenie z BA a bola by som rada, keby ste mi napísali či s týmito DG. je nejaká šanca. Ďakujem 🙂

vinifred
11. mar 2013

..alergia,znížená imunita a nakoľko sme mali od dvoch rokov nohy do X,že vraj oslabením panvy a mierna hypotónia schválili mi ju na šup do 6 rokov..a som rada,využili sme to v plnej miere..

delfinaa
18. mar 2013

Ahojte baby, chcem sa spytat ci ste nahodou nemali niekto rovnaku diagnozu. Larygitidia bronchitida, sklon k dysfonii a zamietli, podala som si odvolanie, tak uvidim. Dakujem

dicinka1
18. mar 2013

opakujúce zápaly močových ciest a obličiek,2 krat operacia-plastika moč. ciest..takžie pielonefritidy..opakovane..od 4 a pol mesiaca vkuse na ATB..takže u mna bolo nemožne sa zamestnat..a schválili mi ju do 6-tich rokov..

pudlik
30. mar 2013

Má význam požiadať o predĺženie pri oslabenej bunkovej a oslabenej protilátkovej imunite? Syn máva často laryngytídu, prekonal infekciu močových ciest, raz mal zápaľ pľúc. Tri roky bude mať v decembri.

agnesa13
30. mar 2013

Porucha bunkovej imunity, recidivujúce infekcie dýchacích ciest a obštrukčné bronchitídy a rhinitis prolongata, ale schválili to až po odvolaní.

rebel77ka
19. apr 2013

nám schválili predĺženú rodič.pre atopický ekzém od narodenia,plus ma hyperaktivitu,ale hlavný bol pre nich atopický ekzém.

lienka9933
13. aug 2013

Baby predlžili niektorej z vás materskú na CHRONICKÚ ZAPCHU? mame ešte alergiu na peľ a to nam dali ako hlavnú diagnozu takže mi to neuznali. Ďakujem za odpoveď

mukiii007
13. aug 2013

Naša dcérka má hemiparézu - rodičák máme do 6. rokov schválený.

rehabe
15. sep 2013

Ahojte maminky, chcem sa opýtať, či je možné, že mi predĺžia rodičovskú keď dcérka mé diagnostikovanú krivicu, hyperrfosfatazémiu, valgózne postavenie kolien, ešte minulý rok sme nosili ortézy, má zvačšené nosné mandle - už 2x mala v nose rezistentného pneumokoka. Vopred ďakujem.

mata128
15. sep 2013

Baby,ja nad tym tiez uvazujem...maly bol po narodeni operovany na srdce (jedna z najtazsich kardio diagnoz) a mame znizenu bunkovu imunitu,sme od narodenia na imunore...myslite ze prejdeme???v papieroch mame od narodenia pisane od imunologicky,ze nedoporucuje uzavrety detsky kolektiv

badovabarca
16. okt 2013

1 pani tu pisala ze porucha reci a schvalili jej predlzenu RD moj bude mat v decembri 3 a nerozprava, nebavi ho sa hrat a nepyta sa mi na kakanie a ma stale strach a vobec nevieme z coho zacalo to v priebehu mesiaca po ockovany ze zacal akoby zaostavat vo vyvine , tak isto si zle zvyka na skolku.Toto asi nie je dovod na predlzenu RD ze ? Odporucili nas na Neurol.vysetrenie tak cakame uz sme objednany . Pytam sa Vas o radu preto aby som nevyzerala hlupo ak sa zmienim doktorke o tejto moznosti. Dakujeme

doctorka84
16. okt 2013

ahojik baby ako beru v uvahu astmu dost silnu musi mat inhalator + alergia + oslabena imunita nasledkom toho sme kazdy druhy mesiac chory predlzia mi to a na kolko asi?? dakujem za odpovede

mardenad
17. okt 2013

Autizmus

anita718
4. nov 2013

Baby predlžili niektorej z vás materskú pri poruche reci alebo z dovodu ze sa narodilo len s jednou oblickou? Syn má 2,6 rokov a nerozpráva.Ušká sú v poriadku, počujeme dobre, neurologička to vyhodnotila ako zablokovaná rečová funkcia. Nikdy sme nemali žiadny úraz, žiadna hospitalizácia, tehotenstvo úplne bez problémov, pôrod tiež. Prosím poradte mi

zdenuska213
8. nov 2013

Predlzili na rok. Astma, alergicka nadcha, kozne prejavy. Alergia na roztoce, konska srst, bielkovina krav. mlieka, vsetky orechy,vajecny bielok aj zltok, citrusy, tuniak,arasidy-anafilakticky sok.

adam2506
8. nov 2013

Veľmi záleží od posudkového lekára.Syn bol predčasne narodený 33.týždeň,sledovaný pravidelne : kardiológia,neurológia,amb.patol.novorodenca,očné,ortopédia,imunológia ,logopédia -samozrejme má i nálezy a neschválili.

christina123456
27. dec 2013

ahojte mamičky, naša dcérka má od narodenia reflux-navštevujeme gastro, užíva lieky, často sa daví a má aj silnú alergiu, keď som prestala kojiť, predpísali nám hypoalergénne mlieko, navštevujeme hematológiu kvôli poruche zrážania krvi, okrem toho je chorľavá a má výrastok na ľavej ruke, ktorý jej budú zrejme chirurgicky odstráňovať, lebo sa jej zvačšuje a doktorka povedala, že u tak malého dieťaťa sa s tým ešte nestretla. Má aj málo železa a neustále jej dávame kvapky, ktoré ho doplňujú-ale to je bežné myslím, to píšem len na dôvažo všetkého.Bude mať rok, ale ja sa už teraz bojím, že budem musieť pri nej ostať a tak sa nebudem môcť vrátiť do práce. Neviem ako so škôlkou, aby sa mi tam nezadusila.. Zrejme budem musieť ísť na predĺženú rodičovskú. Myslíte, že sú to diagnózy na predĺženie platenej RD z dôvodu dlhodobo nepriaznivého zdrav.stavu?Resp. nemáte skúsenosti?Tiež by som ju mala najradšej zdravú :( Ďakujem za každú radu.

znechutenasom
9. jan 2014

Moj syn ma alergiu na pel alergia na uštipnutie hmyzom alergia na kravske mlieko ,bronchotida časta ,atopicky egzem ,astma 2 stupna,febrilne krče a laringitida ktorá napriek všetkému trva a znižena imunita aj napriek tomuto mi to po 3 pokusem do 6 rokov neschvalili

ermina2
13. jan 2014

Ahojte,nam schvalili na 1 rok pre atopicky ekzem,o mesiac ma syn 4 roky,chcem to skusit znova predlzit,viete mi poradit ako sa postupuje teraz?zase sa vypisuje nejaka ziadost,znama mi vravela,ze len prefotila kartu za pol roka dozadu a zaniesla na urad prace soc.veci a ..... na podatelnu...a schvalili,aj ked na rozhodnutie cakala celkom dlho!DAKUJEM

mliecica
29. jan 2014

Ahojte, chcem si tiež podať žiadosť na predĺženú platenú rodičovskú, myslíte že je nejaká šanca keď máva opakované obštrukčné bronchitídy? Od októbra to mal 4x, z toho 2x sme boli v nemocnici. Na alergológiu sme objednaní, tak možno tam bude aj nejaká alergia. Momentálne má zápal prínosových dutín, čo nám lekár na krčnom povedal, že sa bude liečiť asi mesiac a potom pôjdu asi nosné mandle von. V marci bude mať tri roky.