Aké doklady mám vybaviť, keď pôjdem z rodičovskej na materskú?
Chcem sa spýtať na čo sa mám pripraviť 🙂 Môj syn bude mať v apríli 3 roky, tak by som mala ukončiť rodičovskú dovolenku, no súčasne som opäť tehotná ale termín mám až v júni. Ak by som išla teoreticky na materskú už 8 týždňov pred pôrodom tak mi tam ostáva ešte týždeň, kedy by som akože mala nastúpiť do práce 🙂 Predpokladám, že sa to dá riešiť aj ako PN ale chcela by som vedieť čo všetko si budem musieť pripraviť a aké doklady predložiť a vyplniť...
ak mas TPP, tak ti vznikol aj narok na dovolenku. neviem ci si si po materskej, pri nastupe na RD vybrala, ci nie. takze sa spytaj u zamestnavatela, ci tam mas dovolenku. to je jedna z moznosti, si ju v tomto obdobi vybrat. tu je vsak to riziko, ze ak by sa ta chcel zamestnavatel zbavit, pocas dovolenky ta moze prepustit.
dalsou moznostou je ako ty pises - jednoducho to riesit PN-kou.
nezabudat na to (zalezi vsak aj od vztahov v praci), ze nastup do prace po RD si povinna zamestnavatelovi oznamit, a to myslim aspon mesiac dopredu (to som si nie ista). ak "nastupis" do prace (hoci realne nie, ale papierovo ano), tak na UPSVaR ty nedavas po skonceni RD nic, vsetko by mal spravit zametnavatel. az potom nastup na matersku (od gynekológa) davas do SP, tu som si vsak nie ista ci nie v pripade zamestnania zamestnavatelovi. to si este zisti, pripadne sa spytaj v praci mzdarky.
tiez mozes na ten kratky cas byt na dobrovolnej RD, ale to nie je velmi prakticke na taketo kratke obdobie. touto cestou by som nesla.
prajem vela stastia 😉
ak si si nevybrala dovolenku pred materskou tak ju mas,ale pocas rodicaku ti nevznika az v roku ked nastupis do prace,....cize by som to riesila dovolenkou ak ju mas,ale ani PN neni zla volba,... 🙂
počas dovolenky ťa zamestnávateľ v žiadnom prípade nemôže vyhodiť
@betka011 ahoj betka, aj mňa by to zaujímalo....pôjdem z rodičovskej znovu na matersku.....a mám hrozne vela dovolenky.......chcela by som si ju vybrať po budúcej materskej pred buducou rodičovskou........nemôže ma vtedy prepustiť?

@kurciatenko1 Ahoj, myslim, ze mozes cerpat aj dovolenku, lebo na materskej sa ti zapocitavaju dni, takze urcite tam mas kopec nevycerpanych dni, skus sa o tom poinformovat 😉 Ohladom dokladov neviem zial poradit..