Aké sú možnosti pri zamietnutí rodičovského príspevku pre dieťa s alergiami?
Dobrý deň
Chcela by som sa informovať,ako postupovať ďalej v našej nekonečnej situácii.
Syn mal v auguste tri roky,od septembra nastúpil do škôlky na diagnostický pobyt na tri hodiny denne s mojou prítomnosťou ,lebo trpí silnými potravinovymi alergiami s možným anafylaktickym sokom, astmou a atopickym ekzemom ,ktorý má celkom stabilizovaný,keďže má prísny diétny režim.
Žiadala som o predĺžený rodičovský príspevok,ktorý mi bol defintivne zamietnutý.
Neviem či podať súdne prešetrenie ,alebo čo urobiť,lebo do škôlky mi ho chcú vziať teraz od 1.12. len na 3 hodiny doobeda s mojou prítomnosťou,lebo je veľmi citlivý aj pri nedostatočnej hygiene a vie mat zihlavku po tele s kontaktom od človeka čo napr krájal syr,maslo a podobne…
Už mu bude nastavený adaptacny pobyt,lebo tri mesiace trvá diagnostický pobyt.
Podľa upsvar jeho stav nie je dlhodobo nepriaznivý ,ale v škôlke ústupok mi neurobia ani nič ,lebo pri prihláške do predprimarneho vzdelávania dala naša imunoalergologicka posudok do škôlky,že môže byt v škôlke iba v doobednych hodinách medzi jedlami a môže konzumovať len ovocnú svacinku…
Tak som už na pokraji zúfalstva ako mam z tohto celého rozumne vykľučkovať a zariadit svoj život ,aby sme boli všetci spokojní a bol aj nás syn bez ohrozenia a mohol byt zaradený do bežného života
Fyzicky ,psychomotoricky je zdravý nemá žiadne hendikepy ani nič,len ťažké potravinové alergie, astmu a ekzém …
U zamestnávateľa svojho som si dala od augusta neplatené voľno dúfajúc,že mi predĺžia rodičovský ,čo sa napokon nestalo…
Aké sú teda moje možnosti?
Ďakujem
A čo budeš robiť, keď nastúpi do školy? Je to rovnaká situácia, rodicak do dospelosti ti nikto platiť nebude. Synovec je silný alergik, anafylakticke šoky na xy potravín. Od 3 rokov bol celý deň v škôlke, už v škole, sestra mu tam i tam nosila komplet stravu. Žiaden problém.
to čo píšeš nemaju v tabulkách , sudit ? tak to nebude hned, to ti pôjde aj do škôlky
skusit sukromnu a platit
Odvolala si sa? A to ti zamietli?

@noemi155 definitívne zamietnutý? Tak jedine prestať pracovať a nech vás živí muž. Lebo na 3 hodiny prácu nezoženiete. A keď aj opatrovateľka bude mať na sebe stopy mlieka, tak ani tu nemôžete mať.