icon

Aké sú nároky na príspevky pre deti?

viki113
9. apr 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať na sociálne nám povedia načo máme nárok na aké príspevky či im to musíme povedať mi nechceme sa veľmi na také veci pýtať no chceme aby detičky dostali to čo im patrí vedel by mi niekto poradiť .. ďakujem

balerina2025
9. apr 2025

@viki113 nerozumiem, o aky prispevok chces ziadat. verim ze obaja rodicia robite.

krasneleto
9. apr 2025

su zakonom stanovene vysky prispevok pri NOS aj pri pestunstve, rovnako ako pri profirodicoch.. pri adopcii mas narok na vsetko, co "matka", cize materska- rodicovska, rodinne pridavky, uplatnit si danovy bonus

zojanka
9. apr 2025

@viki113 Aké deti? Vaše? Cudzie? Zverené? Novonarodené? Vysokoškoláci?

viki113
autor
10. apr 2025

@zojanka adopcia novorodenci rovno z nemocnice

viki113
autor
10. apr 2025

@krasneleto no toto viem ale tie jednorazové príspevky myslis som čítala že majú nárok na ne aj na kocikove

viki113
autor
10. apr 2025

@balerina2025 manžel pracuje ja nie

balerina2025
10. apr 2025

@viki113 pozri zavolaj na urad prace a uvidis. to budes mat istotu a presne opises vasu situaciu.

viki113
autor
12. apr 2025

@balerina2025 už sme tam boli sme informovani

viki113
autor
12. apr 2025

@krasneleto to sa mílite je toho viac načo je pri adopcii novorodenca nárok ..

krasneleto
12. apr 2025

@viki113 napriklad?

zuzanka.zuzu
12. apr 2025

žiadať musíte vy, určite vám poradia a pomôžu, ale keby nie, tak to nie je ich "zanedbanie" ale skôr vaša škoda, takže odporúčam si všetko zistiť a naštudovať... a skús sa popýtať priamo v nejakej FB skupine o adopcii, tam by možno vedeli pomôcť lepšie

viki113
autor
18. apr 2025

@zuzanka.zuzu nám povedali že žiadať môžeme po 15 dňoch a oni nevedia aké príspevky na sociápke sú mimo a koho sa potom máme pýtať keď nie ich. Preto sa pýtam dobrych ľudí ktorý to majú za sebou aby mi poradili

viki113
autor
18. apr 2025

@krasneleto veď to sa pýtam ja vas

9lf9
18. apr 2025

@viki113 pises strasne zmatocne. Kto vam povedla, ze mozete ziadat po 15 dnoch na kuratele? Po 15dnoch preto lebo to je lehota na podanie odvolania voci rozhodnutie, aby nadobudlo pravoplatnost. Kuratela nie je oddelenie, ktore sa venuje davkam, na tie sa treba ist informovat na prislusne davkove oddelenie, kde vam vsetko vysvetlia, vydaju ziadosti a poviedia co k nim treba dolozit.

zojanka
18. apr 2025

@viki113 keď budete mať vyznačenú právoplatnosť rozhodnutia treba ísť na UPSVaR - oddelenie HN,NVaŠSD - referát prvého kontaktu. Tam vám povedia na čo máte nárok a dajú vám aj tlačivá.

viki113
autor
20. apr 2025

@zojanka ďakujem nevedeli sme že kde sa máme pýtať

viki113
autor
20. apr 2025

@zojanka áno čakáme na právoplatnosť bolo nam povedané že potom ako nadobudne právoplatnosť mozeme riešiť tieto veci sme v Tom úplne stratený nechápeme tomu vôbec

erikaeb
20. apr 2025

@viki113 nechcem nikoho uraziť ale jak že ste stratený a nechápete tomu vôbec? Veď hádam ste si o adopcii a všetkom s tým súvisiacim študovali pred tým ako ste o to požiadali nie? Či to len tak chcem adopciu a o nič sa nezaujímam a keď na to príde som prekvapená?

viki113
autor
21. apr 2025

@erikaeb viete peniaze sme neriešili ani v hlave nemali pre nás bolo hlavne mať dieťa. No Boh nám doprial dve a. Chceme aby dostali to čo im patrí no na internete som si pozostávala nejaké veci no na úrade je všetko inak tak sa pýtam ľudí ktorý s tým majú skúsenosti aby som vedela na čo majú narok lenže ako vidím.kszds mi píše niečo iné a doma. Toho ešte väčší jeleň

balerina2025
22. apr 2025

@viki113 pozri, ine je ked si profesionalny rodic, co je praca, a ine ked si idete adoptovat. no treba si premysliet, kedze ty nerobis, ci vas muz uzivi. a vobec, ci mate moznost adoptovat dieta, urcite zistuju aj prijem ci financne zabezpecenie rodiny, teda aspon dufam.ze taky je postup

viki113
autor
23. apr 2025
@balerina2025

@viki113 pozri, ine je ked si profesionalny rodic, co je praca, a ine ked si idete adoptovat. no treba si premysliet, kedze ty nerobis, ci vas muz uzivi. a vobec, ci mate moznost adoptovat dieta, urcite zistuju aj prijem ci financne zabezpecenie rodiny, teda aspon dufam.ze taky je postup

@balerina2025 prečo by sme ho neuzivili deti nám dali sme zabezpečení takéto veci tu nepíšte ja sa pýtam len preto aby deti dostali to čo si zaslúžia to čo píšete vy je. Od veci človek si prešiel ivf potratom w nedovolím aby ste tu takéto veci písali nezabúdajte to čo ste písali teraz vy mne. Sa vám vráti aj z úrokmi zbohom pani

lucia147852
23. apr 2025

Pokiaľ viem, rodič adaptovaného dieťaťa ma nárok presne na tie iste príspevky ako rodič biologického. Materská (u teba teda nie, keď nepracuješ), rodičovský, rodinne, daňový bonus. Neviem čo ešte viac čakáš.

jablkovastrudla
23. apr 2025

Skus sa opytat v tento teme, su tam maminy co si tym presli a urcite ti poradia. A gratulujem k babatkam 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/adopcia-aka-bola-vasa-cesta-k-dietatku/

balerina2025
23. apr 2025
@viki113

@balerina2025 prečo by sme ho neuzivili deti nám dali sme zabezpečení takéto veci tu nepíšte ja sa pýtam len preto aby deti dostali to čo si zaslúžia to čo píšete vy je. Od veci človek si prešiel ivf potratom w nedovolím aby ste tu takéto veci písali nezabúdajte to čo ste písali teraz vy mne. Sa vám vráti aj z úrokmi zbohom pani

@viki113 ale ved to ti snad povedia pri adopcii? sa hned urazas. ved treba sa pytat priamo kompetentnych/to ze si sa hned urazila svedci o tebe tiez nieco.

balerina2025
23. apr 2025
@lucia147852

Pokiaľ viem, rodič adaptovaného dieťaťa ma nárok presne na tie iste príspevky ako rodič biologického. Materská (u teba teda nie, keď nepracuješ), rodičovský, rodinne, daňový bonus. Neviem čo ešte viac čakáš.

@lucia147852 ale ona sa hned urazi. nechapem? akoze mam usta idem priamo na urady. a nie na MK sa pytat

viki113
autor
27. apr 2025
@balerina2025

@viki113 ale ved to ti snad povedia pri adopcii? sa hned urazas. ved treba sa pytat priamo kompetentnych/to ze si sa hned urazila svedci o tebe tiez nieco.

@balerina2025 kompetentný sa tvária že nič nevedia a keď sa pýtam na úrade čo a ako a oni nevedia tak asi niečo nieje v poriadku ďakujem ľuďom. Ktorý nie sú taký nepríjemný ako ty a chvála Bohu mi poradili si divný človek potrebovať pomoc budeš aj ty

viki113
autor
27. apr 2025
@balerina2025

@balerina2025 pani musíte mať strašny život keď takto reagujete na obyčajné otázky modrý koník je o Tom keď nechcete pomôcť nekomentujte prosím vás

viki113
autor
27. apr 2025
@jablkovastrudla

Skus sa opytat v tento teme, su tam maminy co si tym presli a urcite ti poradia. A gratulujem k babatkam 🙂

@jablkovastrudla ďakujem krásne 🥰 aj za info

balerina2025
27. apr 2025
@viki113

@balerina2025 kompetentný sa tvária že nič nevedia a keď sa pýtam na úrade čo a ako a oni nevedia tak asi niečo nieje v poriadku ďakujem ľuďom. Ktorý nie sú taký nepríjemný ako ty a chvála Bohu mi poradili si divný človek potrebovať pomoc budeš aj ty

@viki113 prepac na uvod som vobec nechapala co sa vlastne pytas a napisala som ti nech sa pytas kompetentnych, to je cele. si precitaj hned uvod

balerina2025
27. apr 2025
@viki113

@jablkovastrudla ďakujem krásne 🥰 aj za info

@viki113 a k tej adopcii, je to pekne od vas, ze idete takto pomoct dakomu, kto za svoj osud nemoze.