Ako dlho sa čaká na vyplatenie PN?
Kedy mi prídu peniaze od nemocenskej neschopnosti papierní už prišiel pondelok Koľko dní sa čaká máme prísť na účet Alebo šekom
@fatima99 2.5 som odovzdala na firmu ... za 10 dni som už dostala od zamestnavatela vo viplate
@simonka9090 PN za máj bude vyplatená v júni.
Pn je vyplacana mesiac spatne co znamena ze ak si pn od 2.5., prvych 10 dni ti hradil zamestnavatel a tie zvysne dni v maji ti vyplati socialna poistovna az vo vyplatnom termine v juni (okolo 15.dna v mesiaci). Ak budes pnkovat aj v juni (aj ked len jeden den) musis ist k obvodnej lekarke aby ti vypisala tzv.prechodku. Tu si vypises, podpises a das bud zamestnavatelovi a ten ju posle na socialku alebo ju rovno posles na socialku ty. Ak to stihnes do piateho dna v mesiaci, pn ti nabehne na ucet (alebo sekom - podla toho ako si si to vyznacila v pnke) 15.6., ak to nestihnes do 5.6.tak ti peniaze nabehnu az koncom juna kedy ma socialna poistovna druhy vyplatny termin.
Ja som bola na marodke od 11.4 do 1.5. A dovzadala som na firmu ukoncenie .. za april som bola na marodke nie za maj
@simonka9090 tak na pn su 2terminy,okolo 15 a 25 v mesiaci...mne vacsinou chodila 14-15 a 2x prisla 26
@simonka9090 treba nabuduce hned napisat datumy. Kazdopadne plati co som napisala akurat ine mesiace takze pn mala prist okolo 15.5. alebo pride teraz 25.5. Ak nepride treba volat na socialku co sa deje. Mohlo sa stat viac veci - bud zamestnavatel zabudol poslat papiere do socialky, alebo ste nieco zle vypisali, alebo lekarka zabudla poslat kopiu do socialky, alebo to niekde zapatrosili. Na vasom mieste by som volala na socialku, tam to pozru a povedia presne co sa deje ;)
@veronice malo už príst 25.5 lebo už nemám iba 10€🤨
@simonka9090 dnes je 23.5, este maju cas
@simonka9090 to,ze ty nemas peniaze nie je problem socialky. Dnes je len 23.5 a moze byt,ze pridu az v pondelok. Kedze 25 je vikend. Najlepsir bude zavolat na urad a opytat sa
Hm .. nevuem či dostanem na šek alebo na učet
@simonka9090 ty nevies, ako si si ich dala vyplatit?
@simonka9090 a je mozne, ze nedojdu, lebo to zamestnavatel neskoro poslal na socialku a uzávierku nestihol
@simonka9090 a co si dala do papierov? Ak si vypisala cislo uctu tak na ucet
Ahojte, chcem sa opýtať, bola som pn celý mesiac, vyplácanie pn vychádza na 15.9. Kedy nabehnú peniaze na účet, keď je sviatok??
Ahojte,je tu prosím vás niekto,kto nedostal ešte zaplatenú PN za október?Ja som ešte stále nedostala a účtovníčka mi povedala,že to tam posla.Dakujem
@sofincatko druhy termin na vyplatu maju 25teho

a Pn si odkedy? ta chodi mesiac po ako si nastupila na pn