Ako je to s materskou dávkou?
ahojte, ak je tu už takýto príspevok, tak sa ospravedlnujem. nenasla som. Chcem sa spýtať, či má žena nárok na materskú dávku, ak by sa druhé dieťa narodilo po dovršení troch rokov toho prvého. Mám v tom totizto zmätok zo zákonov. Mám trvalý prac.pomer.Momentálne som na rodičovskom, ktorý končí budúci rok v júni.dakujem pekne
Porodíš normálne dieťa takže máš nárok na materskú dávku a hotovo, môžeš sa normálne ešte spýtať na úrade tam ti povedia presne ale malo byt to tak normálne fungovať
@eko22
@maykaaa1122 Co ma "urad"- cize UPSVaR spolocne s MD?
@ririan Ak tvoj PP trva tak normalne nastupis znovu na MD 6tyzdnov pred terminom porodu. Doklad ti da znovu gynekolog, dorucis ho zamestnávateľovi. Vyska MD bude zavisiet od toho aky predpokladany prijem ti potvrdi mzdarka na ziadostco MD. Nastupom na MD zrusis poberanie RP na prve dieta.
@maykaaa1122 A to, že porodis dieta este neznamena,ze mas automaticky narok na MD.😉
Ďakujem 😊

No neviem prečo by si nemala mať nárok 🙂 Veď to s vekom prvého dieťaťa podľa mňa vôbec nesúvisí alebo som to možno nepochopila. Porodíš normálne dieťa takže máš nárok na materskú dávku a hotovo, môžeš sa normálne ešte spýtať na úrade tam ti povedia presne ale malo byt to tak normálne fungovať 🙂