icon

Ako je to s prechodom z materskej na rodičák?

aninkaninka
7. máj 2020

Ahoj, čo všetko si potrebujem vybaviť, lebo mam v tom jemný chaos a dotyčná pani, ktorú mame pridelenú podľa ulíc, je buď mimo, alebo ona nevie, čo mi treba, tak neviem ako to mám teda riešiť, Ďakujem vopred

maris5
7. máj 2020

@aninkaninka najprv pojdes do socialnej poistovni, aby ti dali doklad, kedy ti skoncila materska. Taktiez potrebujes doklad, ze otec dietata si nepoziadal o materske. Ale na UPSVARe mozes zahrat, ze je na sluzobke/ odcestovany a vypises tam cestne prehlasenie, ze si nepoziadal. Otec dietata by musel ist do SP osobne. 🤦🏼‍♀️

maris5
7. máj 2020

@aninkaninka potom ides na UPSVAR vypises ziadost o RD a este kopiu a original rodny list dietata a tvoj OP

maris5
7. máj 2020

A do tej SP najskor az den po skoncenk MD. Inak ti doklad nedaju

alberto1
7. máj 2020

@maris5 otec dieťaťa nepožiadal o materské? Nie o rodičovský prispevok?

evittam
7. máj 2020

@alberto1 Keby žiadal o RP nepotrebuje potvrdenie. Nakolko by o tom vedeli.
@maris5 To je nejaka novinka? Co sa otca tyka?

dzejsik
7. máj 2020

@maris5 ja som nemusela davat potvrdenie o otcovi zo socialky, iba ze mne skoncilo materske

maris5
7. máj 2020

@evittam ano, cheli odomna aj potvrdenie, ze si otec nepoziadal o materske. V SP chceli odomna splnomocnenie, ze o to mozem poziadat za manzela, alebo musi prist osobne.
Potom som isla na UPSVAR a povedala som jej, ze manzel je na sluzobke. Tak mi dala vypisat cestne prehlasenie, ze si nepoziadal.
Pride mi to hlupe taketo poziadavky.

erikad82
7. máj 2020

Dievčatá prišiel vám domov papier,dokedy budete poberať materské a koľko? Či si to musím sama vyrátať -tých 34 týždňov?

evittam
7. máj 2020

@erikad82 Rozhodnutie o vyske DVZ ti musi prist do 60dni od žiadosti MD. Dobu trvania si vypocitas-jednoducho na kalkulačke. Az po MD si môžeš žiadať o Potvrdenie od kedy do kedy si bola na MD-kopiu potrebujes k žiadosti o RP.