icon

Ako je to s príspevkom pre tehotnú?

noemikatka
16. aug 2020

Ahojte potrebujem info pre kamaratku ktora je tehu 🤰😊 ako je to s tym prispevkom keď tehotná žena bude poberat od 4mes tehotenstva 200e je to už 100% od januara ci od kedy🙊ďakujem

Strana
z2
pieksamaki
17. aug 2020

@tatinka
Popytaj sa na urade prace socialnych veci a rodiny. Je tam aj nejaky prispevok ktory sluzi na preklenutie obdobia pri druhom dietati a trva tusim par tyzdnov, dni.....mne to vtedy robilo asi 40 eur...ako starostlivost o druhe dieta....je na to nejaka ziadost....ale uz si to nepamatam presne....sluzilo to na starostlivost pre surodenca.....aj ked zase to uz ani nemusi platit.....skusim to pozriet

tatinka
17. aug 2020

@enusamt
@pieksamaki
Dakujem dievcata,ste zlate

sanny2993
27. aug 2020

Dievčata ? A ako to bude teda somnou, keď mi pracovny pomer konči v oktobri, ale splnam podmienku pre poberanie materskej. Termin v aprili. Budem teda aj napriek neaktivnrmu PP dostavat prispevok aspon za tie 2 mesiace kym nastupim na MD ?

jaruska_12
29. aug 2020

Aj ja sa chcem opýtať pracujem na dohodu o pracovnej činnosti čiže sa odvádza aj nemocenské poistenie. Lenže môj príjem je 150€ budem mať nárok aj ja na tento príspevok? V akej výške?

veronika9389
31. aug 2020

Poriadny odrb ...hlavne ze prispevok pri narodeni dietata zrusia takze zeny dostaneme este menej ako sme mali a niektore nebudu mat ani na ten kocik😤😤😤

sanny2993
31. aug 2020

@veronika9389 ahoj, z kade mas taketo info ? Preguglila som to ale nic v tomto znení som nenašla 😲

veronika9389
1. sep 2020

@sanny2993 v telerana to p.minister takto povedal ze to nahradi tzv.kocikove prispevok pri narodeni takze kvoli tomu a dost ma to hneva len tje zeny ktore maju retazovy porod a medzi tym im skoncik prac.pomer tak nedostanu nic????este nam zoberu a nie ze nieco dostaneme😤

pieksamaki
1. sep 2020

@veronika9389
Cize ten prispevok co platil po 3.dieta pri narodeni zrusia.....ale zavedu 200 tehotnej zene od 4.mesiaca tehotenstva po porod? Slobodnej ? Aj vydatej? Nejake vyluky?..
To su teda zmeny.......nevedela som a poctom deti to je obmedzene?

sasanka605
1. sep 2020

@veronika9389 Aj je to niekde na upsvar napisane alebo ani nie? Nic som nenasla ze by sa to malo zrusit

maciatkoe
1. sep 2020

Ma sa vraj zrusit kocikovne, a od 4 mesiaca bude tehotenske. Zeny co budu rodit zaciatkom roka nedostanu teda ani kocikovne ani tehotenske. Chore...

sanny2993
1. sep 2020

@veronika9389 no tak to bude pekne svinstvo. Som velmi zvedavá či to tak naozaj bude a ešte viac ma zaujima či sa nebudú 2 nemocenske davky vylučovať. Pretože zrejme idem na rizikové a tento prispevok je tiež davka od SP. Takže ak nebudeme mať v tomto pripade my ženy narok na obe davky súčasne + ešte nam zoberu príspevok za narodenie tak môžu ísť do prdele cela vlada ... dufam že vysvetlia aj čo bude so ženami ktore su už tehotne. Mne porod napr vychadza na april/maj. Tym padom budem čerpať z tejto davky 2 mesiace kedze plati od 1.1.A ešte mi aj zoberu prispevok ? Komédia 😃😃😃😃

maciatkoe
1. sep 2020

@sanny2993 pn sa vylucuje, tiez som na pn, nedostanem nic

sanny2993
1. sep 2020

@maciatkoe preto ma zaujima či budu take svine vo vlade a zoberu nam ten príspevok pri narodeni ... treba len čakať zrejme na oficialny verdikt. Zmenit sa môže mnohe. Ideal by bol keby nam už tehotnym nehali stary system. Aj ked by sme dostali vždy menej ako "novotehotne" v 2021 ale aspon dačo...

maciatkoe
1. sep 2020

@sanny2993 No bolo oficialne povedane, ze kocikovne sa rusi a bude toto nove pre pracujuce, a studentky. Tak, nezamestnane nedostanu tiez nic. A dalej je to davka od socialnej poistovni, a ta ak vyplaca pn, neda druhu davku tehotenske. My uz tehotne a na pn nedostaneme bohuzial teda nic.

sanny2993
1. sep 2020

@maciatkoe takže my co budeme nechcenena PN uz nepotrebujeme pomoc pri zabezpeceni stravy, satstva a lekarov naco ma prioritne prispevok sluzit 😃😃 tlieskam. Aka vlada taky socialny stat

qetka
1. sep 2020

@maciatkoe treba vyckat, mozno to nejak osetrene bude - pre tie uz tehotne.. a v podstate este ten zakon nie je hotovy, takze cele znenie presne nevieme...

maciatkoe
1. sep 2020

@qetka No bolo by fajn, keby to nejako osetrili. Uvidime na presne znenie zakona po Novom roku 😊

sanny2993
1. sep 2020

@qetka ja si tiež myslím že budu musieť tieto medzery vyplniť. To by sa matky burili a v konečnom dôsledku by svoj účel prispevok nenaplnil ...

veronika9389
1. sep 2020

@sanny2993 ktovie ako to bude nieje to oficialne schvalene ale je to svinstvo lebo napr.ako ja cakame tretie vo februari z toho som s 2 rocnou dcerou na rd pri ktorej som mala md a teraz co nedostaneme nic????tak to nepomozu ale este nas aj ukratia o to malo co sme vobec dostali treba sa nejako postavit co som citala pri prvom citanii hlasovalo za 98 poslancov...ale nieje nic konkretne nikde napisane

Strana
z2