Ako mám žiadať o príspevok na jasle?
Vie mi niekto povedat, ako ziadat o prispevok na jasle, ak idem pracovat? Ziadat pred nastupom do prace alebo az na zaklade vystaveneho dokladu z jasli?
@monkalm ak je rodicak na teba nemusite ho prepisovat na muza aby mohol on ziadat o prisp. na starostlivost, len si ty das odnat RP a on od to datumu ako si ty das odnat RP poda ziadost o prisp. o starostlivost. Ak by si si ty ziadala, tak ano musela by si k PZ dolozit ´dodatok´ k akemu datumu sa vracias spat do prace.
@jankohrasko max.vyska je 280e
@eroska88 ALE môj príspevok je z roku 2012, kedy ešte bolo 230€
Ahojte baby, chcem sa Vás poprosit o radu. Moj manzel je na rodicovskej dovolenke. Do povodneho zamestnania sa uz nechce vrátit. Od zajtra ide pracovat na dohodu. ale papiere este nemá u seba. Kolko moze pracovat(hodiny aj peniaze)? je to limitované?musi ist do sp sa odhlásit dochodkové poistenie v takomto pripade? maly uz od pondelka chodi do jasli, ale nevieme poziadat o prispevok, nakolko vtedy by manzel musel dat vypoved v zamestnani...Keby som ja poziadala o prispevok, on by musel poziadat o odnatie rodicovského. Mal by nárok na príspevok nezamestnanosti? Dakujem.
Ahojte, mozem poziadat o prispevok na jasle, ak budem na materskej rok a pol a potom sa vratim do zamestnania? Kde sa o to ziada? Na socialke? Musia byt obidvaja rodicia zamestnani ak chceme prispevok na jasle? dakujem
Ahojte, mala by som zopar otazok.
1. Moze dieta chodit do jasli aj po dovrseni troch rokov? Napr. bude mat 3 roky v aprili a chodit do jasli moze do septembra, kym nepojde do skolky?
2. Prispevok na jasle sa da poberat len do dovrsenia troch rokov dietata, alebo aj dalej, pokial bude chodit do jasli? Ak nie, da sa poziadat o nejaky iny prispevok?
3. Pobera sa aj nejaky prispevok na skolku (myslim tym po dovrseni 3 rokov)?
Dakujem za odpovede.
Ahojte, chcela by som umiestnit dcerku do jasliciek. Avsak ja by som nechodila do prace, jaslicky su volbou kvoli mojmu zdravotnemu stavu. V takomto pripade, mi zostava rodicovsky prispevok, alebo mozem ziadat aj prispevok na jasle? Mozem vobec zostat doma, ak by mala bola umiestnena v jasliach?
Dakujem za info
@orieskovalucia musíš mať pracovnú zmluvu,aby si dostala príspevok. Ak sú jasle súkromné,môžeš byť doma,im je jedno, hlavne že platíš. Ak štátne jasle,to neviem.
Ahojte zeny! Mala by mala nastupit do jasli 12.2 na adaptacny program. To od toho dna vznika narok na ten prispevok 280 eur???? Chcem len vediet, ci ten den je dnom, ktory musim nastupit do roboty, alebo mozem nastupit az pi adaptacii. Aby som ju tam mohla vozit...dakujem vam....
ziadat o prispevok na jasle sa da aj ked nastupim na polovickny uvazok namiesto plneho?

Dakujem baby. Ano blbo som to napisala. Zmluvu mam s jaslami. Mne prac. pomer trva. Ale nastupim po dohode so zamestnavatelom az 1/2018. Naklady na jasle su maximum, teda 280€. Tym, ze su sukromne, tak je tam este skolne, ale to uz je jedno. A kebyze je rodicak na muza, aj tak sa nic nevyriesi, kedze ja zamestnanie mam a musela by som nastupit.😕 Kazdopadne dakujem dievcata za rady a informacie. Pekny vecer