Ako mi bude vypočítaná moja materská?
Ahojte ,idem si pre radu. Budem vďačná ak mi niekto poradí.
Mám odpracovaný celý minulý rok,tento rok iba január. Februar a marec mám očr. A taktiez od 21.2 mám schválenú predlženu rodicovksu dovolenku kvoli nepriaznivemu zdrav.stavu dietata na 1 rok. K 21.3 mam v praci nahlaseny nastup na tuto rodicovsku.
Otazka je, ak by som otehotnela a porod by vychadzal na ro 2019 ako mi vypocitaju MD? Len prijem za januar a potom rodicovsky 11 mesuacov? Alebo sa pocita aj ta očr?
Popripade ak by som nastupila do prace v septembri tak sa mi ake prijmy budu pocitat? Dakujem velmi moc za rady
@ketrinka21 ak by si na materske nastupovala z rodicovskeho, v roku 2019, pozeralo by sa pri vypocte na rok 2018.Tvoj prijem bol v mesiaci januar,len vtedy sa platilo poistne,takze materske sa urci hruba mzda:pocet dni za ktore sa platilo poistne .0,75= materske na den.cize ak si mala napr.hrubu mzdu za januar 1000€ a odpracovala si celu mesiac,tak 1000:31.0,75
@ketrinka21 rodicovsky a ocr sa do prijmu pre vypocet materskej nepocita,neplati sa vtedy poistne
@ketrinka21 ak by si v septembri nastupila do prace, tak hruba mzda 1,9,10,11,12 delene pocet dni kedy sa platilo poistne
Ahojte žienky,mozno mi tu niekto poradí. Planujeme buduci rok druhe babatko, chcela by som sa poinformovat,ci niektora neviete z coho a ako by mi bola vypocitana. Momentalne som na materskej z Rakuska, na slovensku poberam pridavky aj rodičák a At doplatok
Buduci rok od janura dobriem z At a budem potom do troch rokov dietata na slovenskom rodičáku. cize ak sa ppdari tak ako chceme na druhu matersku by som chcela nastupit retazovo. Mam vlastne narok na Sk matersku alebo iba rodicovsky prispevok?
Este by som dodala ze nemocensky poistena soms na slovensku

@ketrinka21 ahoj, skus napísať priamo na sociálnu poisťovňu. Odpovedajú promptne a máš to z prvwj ruky 🙂