icon

Ako na stereotyp na materskej?

maria.vinea
30. jún 2015

som tretim rokom na materskej a este pokracujem s desatmesacnou dcerkou som v situacii ked mi posledny polrok pred nastupom mojho syna do skolky on sam lezie na nervy a chcem byt sama niekedy. malinka je dost naviazana na mna a som v stereotype domacnosti detii a navyse dalsi problem su financie. zit s dvesto eur jedneho rodicaku je nonsens po 2 tyzdnoch ho nemam. proste sibe mi uz doma aj s deti chybaju mi ludia citim sa menejcenna financne som na tom biedne esteze manzel plati vsetko ..'aj by som sa. vzdelavala aj by som sportovala sla. ku kadernicke ale proste na to nemam . ked rozpravam s cudzimi ludmi pletie sa mi jazyk neviem sa vykoktat. je to tym ze som furt s detmi a uz mi z toho casom sibe. urcite chcem ist od druhej dcerky skor do prace uvazujem nad tym ked bude mat 2 roky a na rok pojde do jasli ale ako to prezit ako nezblbnut medzi 4 stenami a furt to iste dokola...

Strana
z2
emode
2. júl 2015

financie, či chcete alebo nie, ovplyvňujú veľa, takže na dobrej nálade to nepridá ... nájsť si kamošky, ako tu niekto píše nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá, mám a mala som rovnaký problém ... možno by som už teraz hľadala nejakú mini prácu na doma, no možno nie hneď, ale tak o 3 - 4 mesiace, aby si vypla a malú by som dala na také dva dni do týždňa niekomu do opatery. Prospeje to aj Tebe, vybavíš si, čo treba, alebo sa budeš venovať nejakej brigáde ... takto som to mala so staršou, mala cca 14 mesiacov a ja som bola doma bezprízorná, ale zlepšilo sa to postupne ...

siska53
2. júl 2015

@maria.vinea To mas pravdu... Ja som si tiez dakedy vypocula... Ale zas dakedy aj uznal..on raz tak,raz tak... Teraz toho stiham este menej, stale sa neviem nnejak zladit..skor teraz viac uzna a si je vedomy,ze chodi neskoro...lenze uz aj ja obcas..ked treba byt nadcas alebo mam dlhsiu smenu..
Ja si stale hovorim,ako mi (nam)bolo dobre.. Teraz je to straasne hekticke..a ja som dakedy taka unavena,ze casto uz o 21:30- 22zaspim,po case sa zobudim a do dzkej polhodiny-hodiny zaspim najneskor opat.. A v taky vecer uz nespravim nic,hoci som mala velke plany...
Lebo u neho ostalo vsetko po starom..
No ja som mala vyhodu-chodia k detom aj stari rodicia.. A nemali sme nejake finzncne obmedzenia..sklr sam ma nutil,aby som si nieco kupila..
Tak sa drz a skus hodit rec s muzom..

pieksamaki
9. jan 2018

juj,asi som sa aktualne nasla v tejto teme...nemyslela som,ze vyhorim,ale uz som vyhoreta, myslela som si ze budem vediet tomu predchadzat, ale nie,...stalo sa

eribel
9. jan 2018

@pieksamaki Ako dlho mas ten pocit? Nepomohli ani sviatky?? Aj ja som pred a pocas sviatkov mala pocit vyhorenia, mensi syn mal placlive obdobie a furt obe deti chytaju nejake choroby (starsia je prvy rok v skolke), tak nielen ze na RD, ale zavreti doma....bola som na tom tak zle, ze som si hladala pracu....ked ma pozvali na pohovor, manzel pochopol, ze to myslim vazne.....cez sviatky sa max venoval detom a ja som mala program bez deti.....som jak vymenena....ozila som vdaka 2 dnom bez deti, ale aj vdaka tomu, ze syncek sa ukludnil, konecne je spokojny, usmievavy, neplace cele dni.....napriek tomu, ze sme opat doma zavreti, lebo ma dcerka kiahne, neprekaza mi to a uzivam si pohodu, lebo viem, ze nastupom do prace bude vsetko tazsie.....takze ja urcite odporucam aspon 2 dni bez deti (nebola som prec cele dni, iba doobeda pred obedom a spankom, a potom poobede do vecere)

pieksamaki
9. jan 2018

@eribel
Ahoj,nepomohli ani sviatky,to bolo pre mna znicujuce,lebo vsetci su doma.29.11.2017 som porodila piate babo, a najstarsi ma 7 rokov,je uz ale druhak. Sviatky su pre mna narocnejsie,lebo stale nieco treba chystat,stale obrazne povedane su deti hladne,ked sa doje,uz musim mysliet co dalsie spravim,aby bolo o hodinu,dve....extra nevyvaram,ved sa mi ani teraz nedalo,polievku urobim aj na tri dni,ale citim sa ako celodenny bufet....myslim,ze aj preto som stratila materske mlieko,z toho stresu,uz je asi tri tyzdne na umelom mliecku....ved nevadi,len sa neviem povzniest,povedat si,,ze musim a fungovat ako predtym...ja viem,ze to je aj tym,ze som siedmy rok na materskej a kazdym rokom to je tazsie v niecomci uz poctom deti,alebo aj ine zalezitosti,ved aj rodicom by bolo treba pomoct,uz je to vazne,az tak,ze druhi ludia pomahali,lebo im zdravie odchadza,no nemame kedy zajst.... clovek sa nerozdeli na tri casti....a celkovo myslim,ze depresia uz tak nejak dolahla s fyzickou unavou....chcelo by to niekde ako pises na tri,styri dni nevidiet ziadne dieta,lebo uz aj ten hluk,zvuky mi vadia....verim,ze to chapes,ale fakt nemam euforiu z novonarodeneho baba...
@eribel

pieksamaki
9. jan 2018

manzel bol v decembri doma,takze to bola pritomnost osoby,trosku uz viac pomahal,ale je typ,ktpremu musim hovorit....

eribel
10. jan 2018

@pieksamaki V prvom rade, klobuk dole viackrat a poriadne hlboko, pat deti by som nedala!!! Ja odmietam aj tretie.... Zasluzis si uznanie a respekt uz aj za to, ze si sa na to dala! Myslim, ze u Teba je to prave naopak, sviatky na psychike pohorsili. A podla toho co pises, nema kto pomoct, ked rodicia nevladzu....a skor oni potrebuju pomoc. Je pochopitelne a asi aj prirodzene, ze mas pocit vyhorenia. Netrufam si radit, tak aspon pripomeniem, nech ta tesi, ze mas zdrave deti... Drzim palce, aby co najskor opat vysvietilo v Tvojej dusi slniecko... Posielam pozitivnu energiu 🙂

pieksamaki
12. jan 2018

@eribel
Ahoj, dakujem,milo si to napisala....myslim si,ze toto prezivame kazda,ten stereotyp na materskej,ci mame jedno,alebo viac deti....asi kazda prejdeme takou fazou..
M y sme neplanovali taku velke rodinu.ale su aj s vacsim poctom deti....len sama nemam skusenost,mam len dvoch surodencov,niekedy tapam v tych vztahoch,konfliktov medzi nasimi detmi,lebo clovek ich uci,snazi sa ich naucit k dobrym vlastnostiam,ale neviem niekedy ako ich to naucit,co povedat,ale niekedy to je ako boj,niekedy hrozne psycho, lebo unava rodicov sa odrazi aj na detoch....to si vsetko uvedomujem, ked sa nevhodne spravam k muzovi,hned aj decka su take podrazdene.....surodenec najvacsi konkurent,aj tych vianoc som sa bala,ze si budu porovnavat darceky....aj tak bolo..a ja som zastancom toho,ze jeden darcek a dost,to sa nam nepodarilo,lebo manzel kupil,co mi nepovedal.netahame v roznych veciach za jeden povraz.
Vcera som mala tiez taky den, psycholog by povedal,ze mozno poporodna depresia....som sa rozplakala v cakarni u lekarky.....situaciu sa mi nechce popisovat
dnes je lepsie,som iba s dvoma detmi,manzel isiel dnes zubarovi s detmi a prespi u svokry. Dakujem za pozitivnu energiu, rovnako zelam radosti a sil pri zladeni prace s rodinkou,ak pojdes do prace,ako pises hore.tiez to bude narocne.

Strana
z2