Ako ostať ešte mesiac doma po skončení rodičovského?
Ahojte maminky,viete mi poradit?Rodicovsky mi konci 8.7.2019 a mala by som nastupit do zamestnania,len tu zacina moja dilema.Kam dat dieta pocas dvoch mesiacov.Je nejaka moznost,ako ostat aspon jeden mesiac este navyse doma?Sukromna skolka neprichadz do uvahy,kedze si to nemozme dovolit.Stary rodicia dokazu pomoct max.dva tyzdne,kedze su este pracujuci.Dakujem za kazdu jednu radu.
Je denny tabor,aj pre trojrocne deti?
Stari rodicia + tvoja dovolenka, mužova dovolenka
Hlavne si zisti čo na to zamestnávateľ,lebo nastúpiť by si mala 9.7.
neplatene volno,to som zvazovala..
o.k. dakujem za rady.. 🙂
Nevyčerpaná rodičovská dovolenka
Podľa § 166 ods. 4 Zákonníka práce zamestnávateľ sa môže so zamestnancom dohodnúť, že rodičovskú dovolenku možno poskytnúť najdlhšie do dňa, v ktorom dieťa dovŕši päť rokov veku, a ak ide o dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom vyžadujúcim osobitnú starostlivosť, najdlhšie do dňa, v ktorom dieťa dovŕši osem rokov veku, a to najviac v rozsahu, v ktorom sa táto dovolenka nečerpala v období podľa § 166 ods 2 ZP (teda v rozsahu, v ktorom sa nečerpala do dňa, v ktorom dieťa dovŕšilo 3 roky, resp. 6 rokov, ak ide o dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom).
Inštitút platný od 1.9.2011 umožňuje rodičovskú dovolenku presunúť na neskoršie obdobie, ak sa nevyčerpala do dňa, v ktorom dieťa dovŕšilo 3, resp. 6 rokov veku. Samotná dĺžka rodičovskej dovolenky pritom ostáva zachovaná.
Len ak si rodič nevyčerpá rodičovskú dovolenku celú v priebehu trojročného, resp. šesťročného obdobia, môže sa so zamestnávateľom dohodnúť o presunutí nevyčerpanej časti na neskoršie obdobie (do piatich rokov veku dieťaťa alebo v prípade dieťaťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom do ôsmich rokov veku dieťaťa).
Cieľom presunutia rodičovskej dovolenky na neskôr mala byť možnosť stráviť viac času s dieťaťom, keď to najviac potrebuje a kedy to rodičom vyhovuje, napríklad počas letných prázdnin.
z tohto ti vyplyva, ze ak manzel, necerpal, matersku moze teraz na nu ist a ty do prace a mozes sa so zamestnavatelom dohodnut, ze si ju budet cerpat (rodicak) cez prazdniny - dodatocne

Denny tabor? 2 tyzdne muz. Dovolenku v praci este mas? A vyplnis to