Ako ovplyvní tehotenstvo kontrakt na dobu určitú?
Plánujeme s manželom podstúpiť umelé oplodnenie, ale problém je, že len minulý mesiac som začala novú prácu. Kontrakt som zatiaľ dostala na jeden rok, s tým, že v prípade obojstrannej spokojnosti mi bude neskôr predlžený na neurčitú dobu. Neviem presne, kedy IVF postúpim, ale predpokladám, že niekedy v novembri, decembri. Najprv musím ísť na PGT-A test a potom sa uvidí.
Neviem, či vklad bude na prvý krát úspešný, aj vzhľadom k tomu, že už mám 39 rokov. Ak to náhodou predsa len vyjde na prvý krát, bojím sa, ako zareagujú v práci. Neviem, v akom mesiaci je na žene vidno tehotenstvo, ale potom asi hrozí, že mi už kontrakt nepredlžia.
Budem vďačná za každú radu.
Snažili sme sa vyše roka, tiež som nechcela meniť prácu, lebo čo ak sa práve teraz podarí.. Nakoniec som zmenila, do 4 mesiacov po zmene som otehotnela prirodzene. O tehotenstve som povedala hneď po prvom trimestri, zmluvu mi napriek tomu predĺžili. Práca bola, aj bude. A o 2-3 roky možno budeš chcieť sama hľadať niečo iné. Nefixuj sa na prácu. Držím prsty. 🙂

No v tejto situácii sa dajú urobiť 2 veci. Buď počkať kým bude zmluva na dobu neurčitú alebo normálne riešiť ivf a čo bude bude. Ale z vlastnej skúsenosti naprilad tiež som čakala kým budem mat odrobene vo firme 270 dni. A potom som sa strašne trápila čo ak ivf vyjde na prvý krát že ako to vysvetlím v práci lebo som prijala aj veľký projekt atd. A nakoniec sme ivf riešili 2 roky. Teraz keď som konečne tehotná už nedavam konečne prácu na 1.miesto. Aj tak kto vie čo bude a o 3 roky možno firma už ani nebude na trhu, možno zrušia pracovne miesto strašne veľa veci sa môže stať. Vo vašom prípade by som sa sústredila na ten proces umelého oplodnenia a zbytočne sa netrápila tým čo bude 🙂 ono sa to vždy nejako vykryštalizuje. Napríklad u mna sa to vykryštalizovalo tak že najlepšie čo sa mi mohlo stať je že som otehotnela lebo sa mi zmenili pracovne podmienky ktoré sú pre mna neprijateľné a tak či tak po materskej budem riešiť inú prácu.