icon

Ako podať žiadosť o tehotenský príspevok online?

somkatka
20. feb 2025

Ahojte, podavali ste si niektora ziadost o tehotensky prispevok online? Ja som to teraz skusala prvykrat, fotila som aj ziadost a chcela by som vediet ci to naozaj staci, lebo vieme ako to tu funguje. Pan s ktorym som volala na socialke mi povedal ze to teeba priniest osobne, ale podla mna ani sam nevedel ze sa to da podat online. Dovolat sa tam bohuzial neviem uz par dni a zbytocne behat sa mi tam nechce. Dakujem za rady

dadus841
20. feb 2025

Ahoj.Ja som podávala online 5.2 žiadosť a ešte mi nedošiel ani list s výmerom ale vraj som čítala že majú na to 60 dní.

a_alexandra_a
20. feb 2025

Ak máš elektronický občiansky preukaz a kvalifikovaný elektronický podpis, môžeš podať elektronicky cez eFormulár. Inak treba doručiť papiere na pobočku.

sima189
20. feb 2025

@somkatka ano podavala som to online nebolo treba ani elektrinicky obciansky a citacku 🙂 len to nafotis a vypises

dadus841
20. feb 2025

Ani ja nemám elektronický obč.a išlo mi to.Iba som im prefotila prvú stranu žiadosti.

a_alexandra_a
20. feb 2025

🤷‍♀️ tak majú napísané na stránke Sociálnej poisťovne

a_alexandra_a
Autor odpoveď zmazal
danielinda
20. feb 2025

Ano, staci online, na tuto ziadost netreba elektr.obciansky. Mne prislo vyrozumenie do 2 tyzdnov po takomto podani.

a_alexandra_a
20. feb 2025

Vďaka za info, budem vedieť 🙂

somkatka
autor
20. feb 2025

@a_alexandra_a na stranke mali napisane praveze dve moznosti, aj s elektronickym Op aj bez. Mozno to vynovili

somkatka
autor
20. feb 2025

@somkatka dakujem pekne za odpovede 🙂