Ako postupovať pri vybavovaní materskej?

zuzik270
10. dec 2011

Prosím poraďte mi, od 15.12 idem oficiálne na MD. Doteraz som mala dovolenku v práci. Začiatkom decembra som zaniesla zamestnávateľovi Žiadosť o materské, ktorú mi vydala doktorka a zamestnávateľ mi to mal poslať na sociálku a odhlásiť ma zo zdravotnej. Aspoň tak mi v práci povedali, že nemusím nikde chodiť. Teraz by som sa Vás chcela spýtať, má mi ešte prísť nejaký papier zo sociálky domov na adresu o uznaní materskej dávky, o jej výške a tak? A kedy mi má prísť, pred termínom začiatku mojej MD alebo potom? Ďakujem za odpoveď.

meusicka
10. dec 2011

ahoj, ak ti papier poslal zamestnavatel, tak by to malo byt ok. zo socialky ti pride rozhodnutie o priznani materskeho. ale ak mas nejake pochybnosti, tak si kludne na socialku zavolaj a spytaj sa ci maju vsetky nutne podklady. a zaroven sa mozes opytat aj na to, co budu potrebovat od teba ked sa ti narodi babo. 😉

stanka77777
10. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...