icon

Ako predĺžiť rodičovský príspevok do septembra?

27. mar 2026

Dcérka má 16.6 2026 3 roky tým pádom ja dostanem rodičák len do 7/2026 .Pýtala som sa škôlok v dedine či mi ju nevezmú skôr vraj nie lebo majú plné kapacity ak chcem že až od septembra. lenže ja do septembra nemôžem byť proste bez prijmu nakoľko som samoživiteľka.Dá sa nejako ten rp predĺžiť aspoň kým ona nenastúpi v septembri do škôlky?

Strana
z2
4stanka4
27. mar 2026

@anonym_autor Neda. Súkromná skolka a ty do prace

anonym_5539ee
27. mar 2026

@anonym_autor Jedine zo zdravotných dôvodov. ak má dieťa na to diagnozy

anonym_790237
27. mar 2026

@anonym_autor sorry ale až teraz si sa zobudila? Už si mohla byť v práci a dieťa v zariadení, už by ti šiel súbežne aj plat aj rodičák. Nebola by si prvá ani posledná, ktorá by nastúpila skorej ako v 3r dieťata.

anonym_487219
27. mar 2026

@anonym_autor neda... o tom, ze budes bez prijmu si bohuzial vedela od zaciatku... to, ze ti dieta nevezmu skor ma logiku... minimalne v tom, ze nemas podanu ani len prihlasku za rok 25/26... realne nastupi 26/27... nemas kamaratky, ze by ti malu postrazili a isla si do prace? bez diagnozy ti nikto plateny rodicak neda..... alebo starych rodicov, niekoho na materskej? velmi neskoro si sa zobudila...

anonym_0517ef
27. mar 2026
@anonym_487219

@anonym_autor neda... o tom, ze budes bez prijmu si bohuzial vedela od zaciatku... to, ze ti dieta nevezmu skor ma logiku... minimalne v tom, ze nemas podanu ani len prihlasku za rok 25/26... realne nastupi 26/27... nemas kamaratky, ze by ti malu postrazili a isla si do prace? bez diagnozy ti nikto plateny rodicak neda..... alebo starych rodicov, niekoho na materskej? velmi neskoro si sa zobudila...

@anonym_487219 prečo neskoro ? Veď je marec. Zisťuje si veci dopredu jej nekončí rodicak zajtra či pozajtra. Trochu menej hejtu

Ak máš prácu že sa vraciaš spat, tak možno sa skúsiť dohodnúť na dovolenke. Otec sa s dieťaťom nestyka? Aby si aj on vzal dovolenku a ty si mohla na ten čas ist do prace? Ak nie, tak potom fakt len súkromná škôlka

anonym_487219
27. mar 2026
@anonym_0517ef

@anonym_487219 prečo neskoro ? Veď je marec. Zisťuje si veci dopredu jej nekončí rodicak zajtra či pozajtra. Trochu menej hejtu

Ak máš prácu že sa vraciaš spat, tak možno sa skúsiť dohodnúť na dovolenke. Otec sa s dieťaťom nestyka? Aby si aj on vzal dovolenku a ty si mohla na ten čas ist do prace? Ak nie, tak potom fakt len súkromná škôlka

@anonym_0517ef nikto ju nehejtuje... a co jej lekar napise ake diagnozy zrazu? mimochodom , ale ona v tomto skolskom roku nema dieta v skolke, dieta este nema ani tri roky, cize realne jej nic nekonci... chce vykryt 2 mesiace... vsetky diagnozy su viazane k stanovisku, ze dieta nemoze navstevovat skolku a preto matka s nim musi ostat doma... nie su viazane na skutocnost, ze nemas prijem... chapes co myslim? zdravotne to nedosiahne, mozno od psychiatricky ako separacna uzkost.. ale ako to chce uplatnit, ked v skolskom roku , kedy dieta nastupi uz jej teda nic nebude... je marec... ALE! dieta dovrsi 3 roky v juni. prepac, ale nie je v tom ziaden hejt... pokial nezije na samote u lesa, vedela v momente porodu, ze toto ju pocka... su zeny, ktorym sa dieta narodi 3.9 , do skolky nezoberu, ani od pol roka.. a su nutene si poradit 12 mesiacov ako to vykryju... ziaden hejt.. .jedna sa o dva mesiace... kym sla na matersku nemala ziadnu rezervu? dalsia vec je , ze by mala nastupit do prace... tak na jeden den teda nech nastupi, obnovi sa jej nemocenske poistenie a nech je cele leto PN . inak to nejde, alebo nech vycerpa dovolenku .. ona pise, ze do septembra nemoze byt bez prijmu, ale ani nebude, pretoze do povodnej prace predsa musi nastupit , nie? a ked povodnu nema, tak potom ozaj neviem ako sa k tomuto celemu stavia

krasneleto
27. mar 2026

@anonym_autor ty sa nevracias po materskej do prace? ak ano, sukromna skolka... ak nie, tak ozaj neviem...

anonym_73d05b
27. mar 2026

Veď ajtak cez leto by nebolo dieťa v škôlke, či?

anonym_0517ef
27. mar 2026
@anonym_487219

@anonym_0517ef nikto ju nehejtuje... a co jej lekar napise ake diagnozy zrazu? mimochodom , ale ona v tomto skolskom roku nema dieta v skolke, dieta este nema ani tri roky, cize realne jej nic nekonci... chce vykryt 2 mesiace... vsetky diagnozy su viazane k stanovisku, ze dieta nemoze navstevovat skolku a preto matka s nim musi ostat doma... nie su viazane na skutocnost, ze nemas prijem... chapes co myslim? zdravotne to nedosiahne, mozno od psychiatricky ako separacna uzkost.. ale ako to chce uplatnit, ked v skolskom roku , kedy dieta nastupi uz jej teda nic nebude... je marec... ALE! dieta dovrsi 3 roky v juni. prepac, ale nie je v tom ziaden hejt... pokial nezije na samote u lesa, vedela v momente porodu, ze toto ju pocka... su zeny, ktorym sa dieta narodi 3.9 , do skolky nezoberu, ani od pol roka.. a su nutene si poradit 12 mesiacov ako to vykryju... ziaden hejt.. .jedna sa o dva mesiace... kym sla na matersku nemala ziadnu rezervu? dalsia vec je , ze by mala nastupit do prace... tak na jeden den teda nech nastupi, obnovi sa jej nemocenske poistenie a nech je cele leto PN . inak to nejde, alebo nech vycerpa dovolenku .. ona pise, ze do septembra nemoze byt bez prijmu, ale ani nebude, pretoze do povodnej prace predsa musi nastupit , nie? a ked povodnu nema, tak potom ozaj neviem ako sa k tomuto celemu stavia

@anonym_487219 nenapisala ani čiarku o diagnózach, tak sa ukludni

anonym_487219
27. mar 2026
@anonym_0517ef

@anonym_487219 nenapisala ani čiarku o diagnózach, tak sa ukludni

@anonym_0517ef ja som kludna... ako chces dostavat plateny rodicak, ked dieta nema diagnozy, skusi vysvetlit?

anonym_0517ef
27. mar 2026
@anonym_487219

@anonym_0517ef ja som kludna... ako chces dostavat plateny rodicak, ked dieta nema diagnozy, skusi vysvetlit?

@anonym_487219 ona sa len pyta, nemusíš ju hejtovat, stačilo napísať tak ako iné, že napr súkromná škôlka, výpomoc od starých rodičov alebo kamosky
Ty máš asi problém s čítaním a následným porozumením textu

bosorkabb
27. mar 2026

Ak sa vraciaš do práce tak sa vieš dohodnúť že budeš čerpať dovolenku. Potom je možnosť súkromná škôlka. Otec dieťaťa, starý rodičia a podobne.

januska12323
27. mar 2026
@anonym_0517ef

@anonym_0517ef preto neskoro lebo na školský rok 25/26 sa podávali prihlášky pred rokom. Ak chcela dať dieťa do škôlky mala podať prihlášku vtedy. Teraz už len súkromné, opatrovateľka alebo nejak inak vykryť leto. Vedela kedy sa dieťa narodilo tak sa mala pripraviť.

anonym_50f576
27. mar 2026

@anonym_autor to ste žili s malou doteraz len z rodicaku ? Mas vybavený návrat do prace po skončení rodicaku? Lebo nastúpiť vies aj skor, s tym , ze by si si nasla niekoho na stráženie za peniaze. Skus pozhanat aspon teraz predčasne, iste si budu nejake študentky hľadať brigády.
Predĺžený rodicak bez diagnóz tazko.

lienka.7
27. mar 2026
@4stanka4

@anonym_autor Neda. Súkromná skolka a ty do prace

@4stanka4 nedá. Okrem toho si povinná nastúpiť do prace, pokial sa nedohodnes iinak.plus mas určite nejakú dovolenku, tak to riešiť tým a potom opatrovanie. Bud rada, že to máš iba 2 mesiace.

anonym_487219
27. mar 2026
@anonym_0517ef

@anonym_487219 ona sa len pyta, nemusíš ju hejtovat, stačilo napísať tak ako iné, že napr súkromná škôlka, výpomoc od starých rodičov alebo kamosky
Ty máš asi problém s čítaním a následným porozumením textu

@anonym_0517ef ja? vrat sa k uvodnemu prispevku... kto ma problem... pani netusi, ze do ziadnej skolky ju predovsetkym zo zakona nezoberu... nepise ci sa vracia do prace? pise ci sa neda vybavit predlzeny a na to jej tu bolo zodpovedane , ze neda...

anonym_65b014
27. mar 2026
@anonym_5539ee

@anonym_autor Jedine zo zdravotných dôvodov. ak má dieťa na to diagnozy

@anonym_5539ee hej? A po septembri by už dieta diagnózy akoze nemalo? Ja nechápem, čo sem stále pletiete nejaké diagnozy. Autorka vedela, kedy ma narodené dieťa, tak to mala riešiť vopred.

tanyan
27. mar 2026

Ak budeš mať rozhodnutie o neprijatí...
https://www.upsvr.gov.sk/vzory-ziadosti-v-slove...

krasneleto
27. mar 2026
@tanyan

@tanyan ona ale nebude mat rozhodnutie o neprijati... pretoze v septembri na rok 26/27 jej dieta prijmu

anonym_65b014
27. mar 2026
@anonym_487219

@anonym_487219 a z akeho dôvodu by mala byť PN? Myslíš, že na sociálke seno zeru, ze uvidia v systéme 1 deň a potom PN? Účelová PNka ako vyšita.
A ďalšie roky bude riešiť leto ako? Tiež PNkou? Lebo OCR je len na 2 týždne

anonym_65b014
27. mar 2026
@januska12323

@anonym_0517ef preto neskoro lebo na školský rok 25/26 sa podávali prihlášky pred rokom. Ak chcela dať dieťa do škôlky mala podať prihlášku vtedy. Teraz už len súkromné, opatrovateľka alebo nejak inak vykryť leto. Vedela kedy sa dieťa narodilo tak sa mala pripraviť.

@januska12323 v lete sú skolky aj tak zatvorené. Niekde aj celé 2 mesiace, cize kam by dala dieta?

anonym_65b014
27. mar 2026
@tanyan

@tanyan to je ale až OD septembra. Ona riesi čas DO septembra. Čítať s porozumením by nezaskodilo

anonym_487219
27. mar 2026
@anonym_65b014

@anonym_487219 a z akeho dôvodu by mala byť PN? Myslíš, že na sociálke seno zeru, ze uvidia v systéme 1 deň a potom PN? Účelová PNka ako vyšita.
A ďalšie roky bude riešiť leto ako? Tiež PNkou? Lebo OCR je len na 2 týždne

@anonym_65b014 dalsie roky pokial bude zamestnana nebude bez penazi... a ano, hovorim o ucelovej PN , inu moznost nevidim pokial nema kamosky ... rodinu , peniaze pre studentku atd- na socialke seno isto nezeru... ak tam bude mat diagnozu, bohuzial s tym moc nenarobia... tento postup neschvalujem , ale inu moznost nevidim podla aktualnych dat

anonym_ec728e
27. mar 2026

No veru rieši to neskoro. Prihlášku do škôlky mala dať už minulý rok. Mohla dať nástup kľudne aj od druhého pol roka. A dieťa mohlo nastúpiť na jar a ona do práce. Ešte by si prilepšila práca + rodičak. Ak bude škôlka v lete zatvorená aspoň by ušetrila na súkromnú škôlku/opatrovateľku na leto

anonym_65b014
27. mar 2026
@anonym_487219

@anonym_65b014 dalsie roky pokial bude zamestnana nebude bez penazi... a ano, hovorim o ucelovej PN , inu moznost nevidim pokial nema kamosky ... rodinu , peniaze pre studentku atd- na socialke seno isto nezeru... ak tam bude mat diagnozu, bohuzial s tym moc nenarobia... tento postup neschvalujem , ale inu moznost nevidim podla aktualnych dat

@anonym_487219 este raz, z akého dovodu ma mat účelovú PNku? Ono na tu PNku niekto musí robiť, vies? Akože toto je sila. Preto sme ako krajina tam, kde sme. Vedela kedy ma narodené dieťa, mala to riešiť dopredu. Mimo to, asi ďalšia sirota na MK, ktorá nema nikoho na tomto svete, čoby jej pomohol. Vsak klasika

anonym_f92a24
27. mar 2026

Mala si na to mysliet minuly rok a dat prihlasky. Mozno by sa niekde naslo miesto a ty by si mala rok rodicak aj plat.
Navyse, ak ti ide pracovny pomer, musis nahlasit, ze sa vracias.
Ak sa nemienis vratit, daj ukoncenie PP dohodou, mozno ti preplatia dovolenku a budes mat narok na podporu. Tiez niektore takto odrbavaju, respektive vyuziju dieru v systeme. Len ci potom najdes robotu, tazko povedat.

anonym_f92a24
27. mar 2026
@anonym_487219

@anonym_487219 teraz by som na ucelovu PN nespoliehala....

lulu_lucy
27. mar 2026

Ak si bola zamestnaná pred tým, ako si nastúpila na materskú, tak Ti možno ostalo niekoľko dni nevyčerpanej dovolenky, na ktorú máš zo zákona stále nárok. Napr. Ja som šla na materskú v roku 2021 a z tohto roku mi ostalo 8,5 dňa a za rok 2022 som mala nárok na plných 25 dní. Dcéra mi dovŕšila 3 roky 04/2025, dohodla som sa so zamestnávateľom, že ešte by som potrebovala 2 týždne dovolenky, ako mi skončil nárok na rodičovský príspevok….a následne som dala dcéru do škôlky a ja som nastúpila do práce.

anonym_487219
27. mar 2026
@anonym_f92a24

@anonym_487219 teraz by som na ucelovu PN nespoliehala....

@anonym_65b014 to bolo predsa napisane hned v prvom mojom prispevku, ze kde bola tri roky... a nie som za ucelove PN, ale ako jej to dokazu , ze ma diagnozu? hm?
@anonym_f92a24 spravny lekar vie presne , co jej ma napisat, aby to bolo neprestrielne... nepodcenujte, ak ma moznost a bude to jej posledna moznost, lebo tri roky spala na vavrinoch .... tak ju vyuzije

anonym_f92a24
27. mar 2026
@anonym_487219

@anonym_65b014 to bolo predsa napisane hned v prvom mojom prispevku, ze kde bola tri roky... a nie som za ucelove PN, ale ako jej to dokazu , ze ma diagnozu? hm?
@anonym_f92a24 spravny lekar vie presne , co jej ma napisat, aby to bolo neprestrielne... nepodcenujte, ak ma moznost a bude to jej posledna moznost, lebo tri roky spala na vavrinoch .... tak ju vyuzije

@anonym_487219 spravny lekar nevypise ucelovu PN

Strana
z2