icon

Ako predĺžiť rodičovský príspevok do septembra?

27. mar 2026

Dcérka má 16.6 2026 3 roky tým pádom ja dostanem rodičák len do 7/2026 .Pýtala som sa škôlok v dedine či mi ju nevezmú skôr vraj nie lebo majú plné kapacity ak chcem že až od septembra. lenže ja do septembra nemôžem byť proste bez prijmu nakoľko som samoživiteľka.Dá sa nejako ten rp predĺžiť aspoň kým ona nenastúpi v septembri do škôlky?

Strana
z2
anonym_487219
27. mar 2026
@anonym_65b014

@anonym_487219 este raz, z akého dovodu ma mat účelovú PNku? Ono na tu PNku niekto musí robiť, vies? Akože toto je sila. Preto sme ako krajina tam, kde sme. Vedela kedy ma narodené dieťa, mala to riešiť dopredu. Mimo to, asi ďalšia sirota na MK, ktorá nema nikoho na tomto svete, čoby jej pomohol. Vsak klasika

@anonym_65b014 takisto ako na vsetky ine PN musi niekto robit... neobjavili sme teraz spolocne teplu vodu, ze nie? nikto netvrdi , ze je to spravne... tvrdim len , ze je to moznost to je cele.. navyse... bud nastupi a bude robit= ma moznost platit skolku, alebo da vypoved , alebo dostane a ma narok na podporu= dostane peniaze..... cize zatial 2/2 moznosti ako nebyt bez prijmu... a tretia moznost nastupi , da sa na PN a ma peniaze 3/3.... do tej najschodnejsej, ako nastup skor do prace a mat aj plat aj rodicak, nad tou evidentne nemala cas uvazovat... mohla takto pekne krasne zafinancovat vsetko pokryt a neriesit co ma teraz robit, lebo dva mesiace nemoze byt bez prace... ak by nemala dovolenku a chceli by ju spat.. vydrzali 3 roky, vydrzia aj dalsie dva mesiace... skonci... a zacne.. moznosti je kopec

anonym_487219
27. mar 2026
@anonym_f92a24

@anonym_487219 spravny lekar nevypise ucelovu PN

@anonym_f92a24 kto hovori o spravnym lekarovi? naozaj zijes v bubline, ze svet je spravodlivy, rovny a nikto neklame? ved ona uz uvodom chcela klamat... ci?

danielahamar
27. mar 2026

Pôjdeš do zdravotnej zaevidujes a zaevidujes sa ako osoba starajúca sa o dieťa do 6r. Ale budeš doma zadarmo. Neviem či treba aj inde to ohlásiť, to si zisti

natalka13
27. mar 2026
@anonym_487219

@anonym_65b014 to bolo predsa napisane hned v prvom mojom prispevku, ze kde bola tri roky... a nie som za ucelove PN, ale ako jej to dokazu , ze ma diagnozu? hm?
@anonym_f92a24 spravny lekar vie presne , co jej ma napisat, aby to bolo neprestrielne... nepodcenujte, ak ma moznost a bude to jej posledna moznost, lebo tri roky spala na vavrinoch .... tak ju vyuzije

@anonym_487219 lekarov riadne kontroluju tetaz s ucelovymi PN. Ziaden si to netrufne risknut. A navyse cele leto doma, lebo kontrola.
Neverim ze nikoho nema na pomoc.

anonym_ef8b29
27. mar 2026

Možnosť by bola aj ísť na podporu alebo žiť tie 2 mesiace z úspor a v septembri ako nastúpi dieťa do škôlky ty do práce.

anonym_487219
27. mar 2026
@natalka13

@anonym_487219 lekarov riadne kontroluju tetaz s ucelovymi PN. Ziaden si to netrufne risknut. A navyse cele leto doma, lebo kontrola.
Neverim ze nikoho nema na pomoc.

@natalka13 gynekolog nema problem vymysliet, dalej chrbtica, psychiater... kto chce, najde sposob... tolko k teme ako sa to neda a hoc sa mi to nepaci, da a vzdy sa to dat bude.. cele leto doma? preco? 2x 2 hodiny vonku a peniaze pridu... aky problem?

anonym_f34982
27. mar 2026

No v july dostanes posledny rodicak,teda august budes bez prijmu.Najdi si sukromnu skolku,tam ti ju zoberu a ty sup do prace.A od septembra ti pojde do skolky statnej,ale budes mat uz pracu a nebudes musiet riesit a co teraz.

anonym_65b014
27. mar 2026
@anonym_487219

@natalka13 gynekolog nema problem vymysliet, dalej chrbtica, psychiater... kto chce, najde sposob... tolko k teme ako sa to neda a hoc sa mi to nepaci, da a vzdy sa to dat bude.. cele leto doma? preco? 2x 2 hodiny vonku a peniaze pridu... aky problem?

@anonym_487219 pokial ma nejaký zdravotny problém, môže to riešiť už aj teraz a nie čakať ďalšie 2-3 mesiace

anonym_dbdc78
27. mar 2026

@anonym_autor ak sa vracias do starej práce, budeš mať nárok na dovolenku za čas kedy si bola na materskej a možno aj nejakú starú z obdobia predtým.ak sa nevracias do pôvodnej práce,ešte je možnosť ísť na úrad práce ak máš nárok aj na podporu. Alebo potom skúsiť osloviť starých rodičov. Či by nepomohli..držím palce 🍀

anonym_487219
28. mar 2026
@anonym_65b014

@anonym_487219 pokial ma nejaký zdravotny problém, môže to riešiť už aj teraz a nie čakať ďalšie 2-3 mesiace

@anonym_65b014 teraz by to pre nu nemalo ziaden financny bonus... musi nastupit na jeden den do prace aby sa jej obnovilo NP a PN sa pocitala z platu nie z minima

anonym_9fe9f3
28. mar 2026

Neviem, v akom meste zijes, ale u nas zoberu aj pocas roka. Skus sa popytat aj v inych skolkach.

Strana
z2