icon

Ako prejsť z materskej na rodičovskú dovolenku?

29. okt 2023

Prosim vas ak mi konci materska ( pol roka ) a chcem ist na rodicovsku odkial papier vybavit? A treba oznamit asi aj v praci ze ? Nejaky vzor ?
Vdaka

226lenka
29. okt 2023

Treba oznámiť nástup na RD v práci aspoň mesiac vopred. Ja som síce napísala pre zamestnávateľa žiadosť o poskytnutie RD, našla som si na googli vzor, ale nepotrebovala som, personalistika mi vytlačila papiere a tie som vypísala a podpísala. A keď ti skončí materská, tak chod na úrad práce podľa miesta svojho bydliska si vybaviť rodičovský príspevok. Potvrdenie o ukončení MD zo sociálky nepotrebuješ.

autor
29. okt 2023

@226lenka hadam ale nasli mi len paragraf 166 na matersku ale na rodiscovsky neviem najst ( do prace text, vzor )

226lenka
29. okt 2023

Už neviem nájsť ten vzor podľa ktorého som to ja robila, ale vyzeralo to približne tak: hore hlavička, moje meno, adresa. V pravo názov a sídlo zamestnávateľa. A text znel približne tak že: Týmto vás žiadam o poskytnutie rodičovskej dovolenky z dôvodu starostlivosti o môjho syna Viktora, narodeného... (dátum). Rodičovská dovolenka by mi mala skončiť... dátum kedy dieťa dovŕši 3 roky.
Dole som napísala v mesto a dátum a podpis

autor
30. okt 2023

@226lenka Ďakujem
🙂

autor
30. okt 2023

@226lenka ale zo socialky potrebujem zaciatok a ukoncenie materskej poskat uctovnicke ..... ze?

lely1234
30. okt 2023

Zavolaj na sociálku oddelenie nemocenské presne ti povedia kedy ti končí materská. V práci zavolaj ekonomke (ak stačí u nás áno) a oznam jej že nastupujem na rodičovské a dátum ukončenia materské. Na internete si nájdi nový vzor žiadosti o rodičovské výpis. Ak si vydatá treba si vytlačiť aj z ich stránky čestné vyhlásenie že druhý rodič nepoberá materskú. Plus kópiu rodného listu dieťaťa. A ísť na úrad práce 🙂

autor
2. nov 2023

@lely1234 Dakujem pekne za cely postup. Pekny dnik zelam 🙂