Ako prerušiť rodičovskú dovolenku na týždeň?
Ahojte dievčatá, nachádzame sa s partnerom v spletitej situácii. Potrebujeme, aby partner išiel na týždeň na OČR s mladším synom s ktorým som ja na rodičovskej dovolenke.
Čo to pre mňa znamená ? Ako postupovať ? Ako sa vrátiť potom naspäť na rodičák ? Ďakujem za rady
Z akeho dovodu ma ist na OCR? Budes v nemocnici? V takom pripade svoju rodicovsku vobec neprerusujes. Treba poriesit ocr na dieta, o ktore sa bezne staras pocas rd. Teda ak partner je otec dietata. Je to ocr na zdrave dieta, ak sa o neho nemoze zo zdravotnych dovodov postarat osoba, co sa o neho bezne stara.
A ucel tej ocr je aky? Myslim realny
A dôležitú skutočnosť pre ktorú potrebuješ prerušiť si prečo nenapísala?
Nech si vezme dovolenku. Nekomplikujte to pre 1 tyzden
@mk1111111111 nedajú mu ju
Ja len potrebujem vedieť či sa dá prerušiť rodičovská dovolenka na pár dní a potom ísť na ňu naspäť
A dôležitú skutočnosť pre ktorú potrebuješ prerušiť si prečo nenapísala?
@januska12323 @eeffka tipujem, ze panovi zamietli v praci dovolenku a keby isiel na pn, tak pride kontrola - na ocr kontrola nechodi.
Môže si vziať očr a ty môžeš byť normálne na rodičáku ďalej. Veď matky na rodičovskom aj chodia do práce, keď ochorie dieťa normálne ostane s ním muž na očr a žena v práci. Ani vtedy sa neruší rodičak ani nič také
@eeffka to mi príde už ako buzerácia aby matka na rodičáku musela ísť na pnku
@michelle567 tak za mna logicke, ak si na nu muz berie ocr, tak by sa patrilo preukazat, ze opravnene…
Ja len potrebujem vedieť či sa dá prerušiť rodičovská dovolenka na pár dní a potom ísť na ňu naspäť
@avokado12 tiež si myslím že môže ísť muž na ocr aj keď si ty na rodicaku.. veď ženy na rodicaku bežne robia a tak muž môže byť doma s chorým dietatom
Moze byt na ocr s dietaton aj ked beries rodicak
@eeffka to mi príde už ako buzerácia aby matka na rodičáku musela ísť na pnku
@michelle567 nie, matka nemusi ist na PN, ale kedze sa ona bezne stara o dieta, tak otec nema co ist na OCR s dietatom. Ak sa matka zo zdravotnych dovodov nemoze starat o dieta, tak jej lekar jej vypise OCR na manzelku. To nie je buzeracia, v kazdej normalnej spolocnosti by nikto nepotreboval ojebabravat system. Keby bolo ojebabracanie systemu a vychcanost sportovou disciplinou, Slovensko ma vsetky medaily
@michelle567 nie, matka nemusi ist na PN, ale kedze sa ona bezne stara o dieta, tak otec nema co ist na OCR s dietatom. Ak sa matka zo zdravotnych dovodov nemoze starat o dieta, tak jej lekar jej vypise OCR na manzelku. To nie je buzeracia, v kazdej normalnej spolocnosti by nikto nepotreboval ojebabravat system. Keby bolo ojebabracanie systemu a vychcanost sportovou disciplinou, Slovensko ma vsetky medaily
@viestta nie vzdy to je o obabravani systemu. Ak obaja rodicia pracuju, a maju chore dieta, alebo ho nemaju kde dat, preco by otec nemohol ostat na ocr?
@viestta ja som reagovala na komentár že v práci potrebovali pnku matky keď si muž bral na ňu očr. Veď tu očr mu potvrdzoval ošetrujúci lekár - preto mi to príde ako buzerácia zo strany zamestnávateľa ešte aj matku hnať si vybavovať PNku veď je aj tak doma na rodičáku, na čo jej treba ísť na PN
@viestta nie vzdy to je o obabravani systemu. Ak obaja rodicia pracuju, a maju chore dieta, alebo ho nemaju kde dat, preco by otec nemohol ostat na ocr?
@gregik66 ak pracuju, tak je samozrejme, ze k choremu dietatu niekto cerpa OCR, moze ju cerpat aj na manzela, manzelku ak ich skoli choroba
@viestta ja som reagovala na komentár že v práci potrebovali pnku matky keď si muž bral na ňu očr. Veď tu očr mu potvrdzoval ošetrujúci lekár - preto mi to príde ako buzerácia zo strany zamestnávateľa ešte aj matku hnať si vybavovať PNku veď je aj tak doma na rodičáku, na čo jej treba ísť na PN
@michelle567 zrejme si necitala poriadne, nechceli sme to my ale socialna poistovna
@michelle567 mozno nebolo treba PN, stacilo aby bola chora. V tom pripade by na OCR narok bol a nikto by od nej PN neziada. Vsak na nu ani nema narok, ak je na rodicaku, nebezi jej nemocenske poisteni ak zaroven nepracuje
A zasa tá varianta čo chcela autorka to je tiež také prekombinovane. Aby v rámci mesiaca dala odňať rodičak a nanovo poziadala, to by jej odňali lebo že muž chce ísť na očr? Ak by to tak nakoniec spravila aby nezabudla čo so sebou asi ten týždeň si hradiť sama zdravotné poistenie? Ak pracuje tak čo oznámiť aj zamestnávateľovi že končí rodičak?
A zasa tá varianta čo chcela autorka to je tiež také prekombinovane. Aby v rámci mesiaca dala odňať rodičak a nanovo poziadala, to by jej odňali lebo že muž chce ísť na očr? Ak by to tak nakoniec spravila aby nezabudla čo so sebou asi ten týždeň si hradiť sama zdravotné poistenie? Ak pracuje tak čo oznámiť aj zamestnávateľovi že končí rodičak?
@michelle567 autorka sa nepýta na odňatie rodicaku, ale prerušenie rodičovskej dovolenky.
@januska12323 @eeffka tipujem, ze panovi zamietli v praci dovolenku a keby isiel na pn, tak pride kontrola - na ocr kontrola nechodi.
@sissy27 áno presne tak
Nemusis prerusovat,normalne budes na rodicovskom a partner na ocr.len neviem ako to je ak nieje manzel/otec dietata ci to nejak zistuju ci zijete v spolocnej domacnosti alebo ako

Nech si vezme dovolenku. Nekomplikujte to pre 1 tyzden