icon

Ako riešiť materskú, ak dieťa nejde do škôlky?

martinab54
12. aug 2024

Dobrý deň prajem 😊 chcela by som sa opýtať mamičiek ako to riešili z materskou keď vam končila moja dcéra bude mat 3 roky vo febuary 2025 , no do škôlky ešte nemôže ísť pravdepodobne by ju nezobrali ešte lebo má plienky a nerozpráva ešte 😞 , dúfam že do tej doby to bude Ok , len sa chcem informovať ako ste to riesily materska vam skončila hneď po 3 rokoch alebo pokračovala keď dieta nešlo do škôlky ? Ďakujem pekne

Strana
z2
vieronika14
13. aug 2024

@martinab54 mala si dat prihlasku do skolky od januara 2025

martinab54
autor
13. aug 2024

@vieronika14 ja som sa bavila z jednou učiteľkou v škôlke a mi hovorila že to že zbytočne lebo mi to zamietnu fakt už neviem ako ďalej pokračovať zase keď ostanem na neplatenej materskej tak z čoho budem žiť ? Ja si zase toto nemôžem dovoliť mám výdavky hypotéku …

lilinka88
14. aug 2024

@martinab54 choď na to postupne - ešte je leto, teplo, skús sa povenovať tým plienkam ako ti bolo poradené - keď nechce nočník, ukazuje jej priamo wc, môj tiež nočník odmietal, začal chodiť rovno na klasické wc. Nedávaj jej plienku, možno keď sa viackrát pocika, bude to vnímať inak. Reč určite riešiť s logopédom. Možno by som sa poradila so psychológom ako ju pripraviť na škôlku, odlúčenie od Teba.
A čo sa práve týka, máš čas si rozmyslieť ďalšie kroky, takže je super,že to riešiš už teraz. Hlavne porozmýšľaj či máš takú prácu s pracovnú dobu, že ju budeš vedieť dávať do budúcna ráno do škôlky a popoludní vybrať. Plus je možnosť,že bude často chorá, či môžeš čerpať toľko očr alebo pracovať HO alebo či ti má kto pomôcť.
Môžeš sa poobzerať po súkromnej škôlke alebo opatrovateľke, niekedy sú v meste staršie panie, ktoré vedia takto strážiť deti. Čisto teoreticky,ak by si to nevedela vyriešiť inak, ak by si ukončila PP, máš nárok na podporu, čím by si vykryla to obdobie do škôlky, ale dostaneš sa do situácie,že si zase budeš musieť hľadať prácu a zase tu je tá otázka,že ak bude nová práca, či budú akceptovať prípadne aj častejšie výpadky kvôli chorobnosti.
Ak máš teraz zamestnávateľa, min mesiac pred ukončením RD s ním musíš komunikovať čo ďalej, to že dieťa nie je prijaté do škôlky, nie je dôvod na tvoju neprítomnosť v škôlke. Mohla by si sa s ním dohodnúť na neplatenom voľne, ale ostala by si bez príjmu.

Strana
z2