Ako riešiť rodičovský príspevok na druhé dieťa?
Ahojte! Asi hlúpa otázka, ale naozaj neviem 😅
Mám dieťa, ktoré má 2 roky. Narodí sa nám o pár mesiacov ďalšie dieťa. Keď to staršie dosiahne 3 roky tak už mi ten rodičovský príspevok skončí… potom mám ísť hneď niekde nahlásiť, že sa mi narodilo pred mesiacmi druhé a požiadať o dalsi rodičovský príspevok na to druhé? Nebudeme totiž na SK keď dosiahne staršie dieťa 3 roky…neviem ako to riešiť :(
@jaskolka a keď vtedy nebudem na SK tak ako??? :/
Keď nežijes na Slovensku ty ani deti,prečo poberáš slovenský rodičak?
Nechaj niekomu splnomocnenie a vybaví za teba...
@anjelicek26 Žijem na SK, ale na pár mesiacov tu nebudeme a práve vtedy keď už staršie dieťa bude mať 3 roky tak preto neviem ako to riešiť
No bud priletite na otočku a povybavujes,alebo das niekomu splnomocnenie.
pripadne vybavis na mladsie neskor (da sa poziadat 6M spatne) a inak ziadost o rodicovsky sa da podat aj elektronicky cez slovensko.sk (zisti dopredu co bude treba, nachystaj si a potom to len nahras)
Ďakujem za odpovede ❤️🫶🏻
zaleži kde pojdete byvat? ,možno v zachranici by si dostala viac
mne tu ziadost akceptovali riadne emailom🤷♀️
No…keby som ešte vedela ako to cez internet, emaily všetko poslať…😅
A keby si ukoncila rodicak na starsie a poziadala hned na to mladsie? 🤷
@martinkatinka to mi ani nenapadlo 🤨 nevedela som, že sa dá len tak ukončiť keď rodič chce
Ak mas narok na matersku tak rodicak na starsie ti konci dnom nastupu na MD. Vtedy ziadas o odnatie rodicaku k tomu datumu
No mne stačilo zavolať na úrad práce, pani referentka mi poslala tlačivo mailom, to som doma vytlačila, vyplnila, odfotila a poslala jej fotku späť mailom. A úplne to stačilo aj pri žiadosti o rodicak, aj pri žiadosti o odňatie. A to bývam priamo v meste, čiže mohla som to riešiť aj osobne, ale sama navrhla, že takto stačí. Čiže nemal by byt problém, ani keď si v zahraničí.
Pokial budeš na mladšie poberať materskú skôr ako starší dovŕši 3roky, musíš požiadať o odňatie rodičovskej. Poziadat o materskú pre mladšie dieťa, po skončení materskej požiadať o rodičovský príspevok pre mladšie.

O rodičovsky na druhé dieťa žiadas po ukončení rodičaku na to staršie.