Ako riešite, keď po materskej spadnete na 400-eurovú almužnu?
Zeny ktoré zarábate pomerne slusne na Slovensko... Rozumej 1300-1500e mesačne
Ako riesite situáciu ked po polrocnej materskej spadnete na dalsi aspon rok a pol na 400e almuznu A. K. A. Mesacny rodicak?
@jaroe ved nemohlo, lebo by peniaze doma neboli 😉 v tu dobu si máloktorá matka dovolila byť ženou v domácnosti
Usetrili sme si na matersku.Nemala by som odvahu ist na matersku s holym zadkom a byt odkazana vyhradne na muza.Nikdy.
@bublinka1426 ale zase pozri sa ako všetko zdraželo. Mlieko vtedy stálo 0,40€ a teraz stojí 0,95€
Bolo to tazke ale prezila som,rok .mala som nasetrene dost inak by sme to asi s muzom nedali. Je to riadny skok dostat o viac ako 1000€menej. Po roku som sla uz do roboty lebo nam peniaze chybali. Nie na bezny zivot ale uz ma nebavilo stale pozerat co kolko stoji a predstava ze nepojdeme na dovenku v lete ma uplne presvedcila aj som sa uz doma nudila.
mala som 200 eurový Rodičak a mlieko úž vtedy stalo 0.80-0.90 centov. (!)
takže kedy stalo mlieko 0.40?
tak možno v roku 2010 keď som sama objednávala mlieko do firmy za 0.47 centov akože v akcii v rámci šetrenia firemných nákladov....
a ešte dodávam - DB bol vtedy cca 20-30 eur a prídavok na diéta cca 20 eur. ( tak nech žena dostavala na RP cca 250 eur s DB pri 1 dietati)
dnes ma väčšina rodín za jedno diéta minimálne 100 eur DB a 60 eur Prídavok...
takže 410 eur plus 100 eur plus 60 eur ---> 570 euro !!!! ( rodicak a jedno dieta)
MATEMATIKA nepusti.