Ako sa dá zvýšiť materská?
Som na RD a cakam druhe babo termin porodu mam 30.9 pred nastupom na MD som bola zamest.aj som si platila DZP,ale to mi uz zaniklo,ale to sa mi bude ratat
md. iba z min.mzdy je neaka moznost ako si mozem zvacsit MD napr.zmenou zamest.alebo neakym prjmom mate niekto skusenost poradte mi prosim
@tatko_bebe myslis,ze by to mohlo byt este teraz za jul akoze som zarobila a by sa mi to ratalo?
som to prepasla ☹ spoliehala som sa nato, ze sa mi to bude ratat z dobr.poist.dnes som volala na info linku soc.poist.a zistila ,ze uz nemam narok ☹
@tobka Myslím, že ak ti nástupom na ďalšiu MD neskončí RD, tak máš nárok na materskú ako pri prvom dieťati, ale len v prípade ak si počas RD nebola znova prihlásená na DNP.
@tobka Ako ti to zdôvodnili?
Ono sa to rata poslednych 12mesiacov pred MD ale ten vzorec si uz nepamatam ale spytam sa v Tvojom pripade je uz zial dost neskoro
@bubulka722 nebola som znova prihlasena,a bola som si ista,ze sa mi to bude ratat
@bubulka722 ze to je uz zrusene tak sa mi to nerata,ale nechapem ked idem z RD na MD a posledny prijem by sa mi mal ratat aj ten co som si platila ci nie?
@tatko_bebe poslednych 12 mes.je v mojom pripade este prijem pred prvym nastupom na MD ci?
nie nerataju sa socialne davky ako RD, len riadna praca a to poslednych 12mesiacov pred
tobka nie nerata sa to, MD dostanes minimalnu ak ides z MD do MD
Neráta sa posledných 12 mesiacov pred, ale rozhodujúcim obdobím je predcházajúci kalendárny rok. Sú tam aj iné možnosti, ale v tvojom prípade je už fakt neskoro, keby si sa bolo rozhodla tak pred 2 mesiaci tak sa dá ešte niečo vymyslieť, ale takto už nič.
moja chyba,ze som sa skor neinformovala nabuduce si dam na to pozor 🙂 dakujem vam vsetkym za info a dobru noc aj ked ja nemozem zaspat
@tatko_bebe ja som bola na tretej MD, vlastne idem praca-MD-RD-MD-RD-MD a znova RD a vzdy som mala narok na matersku ako pred prvym dietatom, vzdy sa mi to ratalo z toho povodneho VZ....takze nie je pravda, ze dostane len tu najmensiu, pokial ju nemala aj predtym 😉
@katren ak to tak je tak ok ja sa nehadam ale overil by som si to na urade
@tatko_bebe no, len niektore uradnicky ani nevedia, co maju robit a podla toho, co sa tu pise na MK, tak kazda teta ma svoj "meter" na toto 😒
@katren nam povedali to co pisem ale asi potom treba volat na ministerstvo..
@tatko_bebe 😀 len aby ti aj tam povedali to, co na urade 😀
@katren hmm nevadi vsak najlepsie je ked si dotycna mamicka zajde na urad sama 😉
nam povedali ze nie dostala by si minimum ale mozno je to inak

Museli by si zarobit min tisic eur tusim aby si dostala maximalnu matersku a muselo by to byt za posledny rok