icon

Ako sa dá zvýšiť materská?

tobka
26. júl 2013

Som na RD a cakam druhe babo termin porodu mam 30.9 pred nastupom na MD som bola zamest.aj som si platila DZP,ale to mi uz zaniklo,ale to sa mi bude ratat
md. iba z min.mzdy je neaka moznost ako si mozem zvacsit MD napr.zmenou zamest.alebo neakym prjmom mate niekto skusenost poradte mi prosim

Strana
z2
tatko_bebe
26. júl 2013

Museli by si zarobit min tisic eur tusim aby si dostala maximalnu matersku a muselo by to byt za posledny rok

katren
26. júl 2013

@tobka aj podla mna je uz veelmi neskoro riesit vysku materskej........ale snad ti dievcata nejako pomozu...drzim palce 😉

tobka
autor
26. júl 2013

@tatko_bebe myslis,ze by to mohlo byt este teraz za jul akoze som zarobila a by sa mi to ratalo?

katren
26. júl 2013

@tobka pise, ze "za posledny rok", tak ten mesiac by asi nepomohol :-/

sissy27
26. júl 2013

@tobka obávam sa, že čo si neporiešila v tomto smere doteraz, tak za tie dva mesiace už nedobehneš... a hlavne teda uvažovať nad zmenou zamestnania dva mesiace pred pôrodom, fúha 😅

tobka
autor
26. júl 2013

som to prepasla ☹ spoliehala som sa nato, ze sa mi to bude ratat z dobr.poist.dnes som volala na info linku soc.poist.a zistila ,ze uz nemam narok ☹

bubulka722
26. júl 2013

@tobka Myslím, že ak ti nástupom na ďalšiu MD neskončí RD, tak máš nárok na materskú ako pri prvom dieťati, ale len v prípade ak si počas RD nebola znova prihlásená na DNP.

bubulka722
26. júl 2013

@tobka Ako ti to zdôvodnili?

tatko_bebe
26. júl 2013

Ono sa to rata poslednych 12mesiacov pred MD ale ten vzorec si uz nepamatam ale spytam sa v Tvojom pripade je uz zial dost neskoro

tobka
autor
26. júl 2013

@sissy27 iba by ma manzel zamestnal,do starej prace sa uz aj tak vratit nemozem je to od nas daleko

tobka
autor
26. júl 2013

@bubulka722 nebola som znova prihlasena,a bola som si ista,ze sa mi to bude ratat

tobka
autor
26. júl 2013

@bubulka722 ze to je uz zrusene tak sa mi to nerata,ale nechapem ked idem z RD na MD a posledny prijem by sa mi mal ratat aj ten co som si platila ci nie?

tobka
autor
26. júl 2013

@tatko_bebe poslednych 12 mes.je v mojom pripade este prijem pred prvym nastupom na MD ci?

tatko_bebe
26. júl 2013

nie nerataju sa socialne davky ako RD, len riadna praca a to poslednych 12mesiacov pred

tatko_bebe
26. júl 2013

tobka nie nerata sa to, MD dostanes minimalnu ak ides z MD do MD

kaja01
26. júl 2013

Neráta sa posledných 12 mesiacov pred, ale rozhodujúcim obdobím je predcházajúci kalendárny rok. Sú tam aj iné možnosti, ale v tvojom prípade je už fakt neskoro, keby si sa bolo rozhodla tak pred 2 mesiaci tak sa dá ešte niečo vymyslieť, ale takto už nič.

tobka
autor
26. júl 2013

moja chyba,ze som sa skor neinformovala nabuduce si dam na to pozor 🙂 dakujem vam vsetkym za info a dobru noc aj ked ja nemozem zaspat

katren
26. júl 2013

@tatko_bebe ja som bola na tretej MD, vlastne idem praca-MD-RD-MD-RD-MD a znova RD a vzdy som mala narok na matersku ako pred prvym dietatom, vzdy sa mi to ratalo z toho povodneho VZ....takze nie je pravda, ze dostane len tu najmensiu, pokial ju nemala aj predtym 😉

katren
26. júl 2013

@tobka ani ja nemozem spat, na Joj ide Anna a kral......moja srdcovka 😉

tatko_bebe
26. júl 2013

@katren ak to tak je tak ok ja sa nehadam ale overil by som si to na urade

katren
26. júl 2013

@tatko_bebe no, len niektore uradnicky ani nevedia, co maju robit a podla toho, co sa tu pise na MK, tak kazda teta ma svoj "meter" na toto 😒

tatko_bebe
26. júl 2013

@katren nam povedali to co pisem ale asi potom treba volat na ministerstvo..

katren
26. júl 2013

@tatko_bebe 😀 len aby ti aj tam povedali to, co na urade 😀

tatko_bebe
26. júl 2013

@katren hmm nevadi vsak najlepsie je ked si dotycna mamicka zajde na urad sama 😉

tobka
autor
27. júl 2013

@katren to je pravda uradnicka mi povedala,ze ona mi take inform.nemoze poskytnut a bola som vybavena ☹

tobka
autor
27. júl 2013

@katren tak to sa tesim 🙂

grundia
27. júl 2013

@katren zamiesam sa:teda,ak tomu spravne rozumiem,napr.ja ak som pracovala pred tehu platila som si DNP,ak by som pocas RD otehotnela,mala by som narok opat na sumu,kt.mi platili pocas tych 34t MD?Ci uz len by som dostala minimum?

katren
27. júl 2013

@grundia tak to ti neviem povedat...ja som nemala DNP ale iba prac . pomer...neviem ako sa to berie pri dnp

tatko_bebe
27. júl 2013

nam povedali ze nie dostala by si minimum ale mozno je to inak

Strana
z2