icon

Ako sa dá zvýšiť materská?

tobka
26. júl 2013

Som na RD a cakam druhe babo termin porodu mam 30.9 pred nastupom na MD som bola zamest.aj som si platila DZP,ale to mi uz zaniklo,ale to sa mi bude ratat
md. iba z min.mzdy je neaka moznost ako si mozem zvacsit MD napr.zmenou zamest.alebo neakym prjmom mate niekto skusenost poradte mi prosim

Strana
z2
zalka
27. júl 2013

@tobka MD sa Ti bude rátať z predpokladaného príjmu, ktorý by si zarobila ak by si pracovala v zamestnaní. Čiže toto záleží od mzdárky čo napíše do papierov pre SP.

A čo sa týka DNP je dôležité kedy Ti skončilo poistenie, DNP ... ak skončilo pred menej ako 15 mesiacmi tak sa dá pomôcť ešte . Ale ak skončilo pred viac ako 15 mesiacmi nemáš šancu získať MD z toho poistenia.

A čo sa týka nového zamestnania, na to aby sa MD rátala z nového zamestnania by si musela odpracovať 90 dní , bez PN a bez OCR .. a to je nereálne kedže ti ostáva do nástupu na MD len máločoviac ako 2 mesiace.

tobka
autor
28. júl 2013

@zalka fdakujem za vystiznu odpoved,takze ak poprosim mzdarku moze mi napisat aj viac?Vsak ich by to nic nestalo,ze.

zalka
28. júl 2013

@tobka samozrejme ich to nič nestojí ... len treba primerane lebo ak má niekto na papieri hrubú mzdu minimálku tak nemôže napísať tam 1179 eur .. ale ak niekto zarobí čo ja viem 600 v hrubom tak 750 môže napr. napísať mzdárka ...

lucinka4
28. júl 2013

@tobka presne ako pise @zalka , tiez som tak isla, mne povedali,ze pokial sa na tvojej pozicii zvysoval plat v case ked si bola na MD a RD tak sa ti bude pocitat z toho zvyseneho. Ja som mala maximalnu ale pri prvej som mala skoro tiez takze u mna to bol presne ten pripad.

Strana
z2