Ako sa počíta materská pri zmene zamestnania?
Ahojte .
V terajšej práci mám odpracované 173 dní.
Moja otázka kebyže sa teraz zamestnam inde vyjde mi materská? Ako sa to bude počítať? Teraz som cca 7tt
Cize planujes si fiktivne navysit matersku...bude sa to ratat, ak u noveho zamestnavatela odpracujes aspon 90dni
@sisa_s nie neplánujem si fiktívne zvýšiť materskú. Takto ... ja pracujem na dohodu ,čiže neodrobím do nástupu na materskú v tejto práci 270 dji preto tá zmena práce
Ak ta tehotnu niekde zoberu, tak viac ako 90d odpracujes a bude sa ti ratat materska z tohto prac.pomeru..ale za posl.2 roky musis mat spolu 270d, tehotenske uz nestihas asi (pred touto dohodou si pracovala?)
@sisa_s mam možnosť nastúpiť do novej práce ihneď s tým ze by som pracovala každý deň. Preto ma zaujímalo ci sa bude rátať jedno aj druhé. Myslím tým 173 dní plus dní v novej práci aby to spolu vyšlo 270
Ku dnu nastupu na matersku (pripadne najneskor v case porodu) musis nazbierat proste 270dni za posledne 2 roky..a zaroven vyska materskej sa ti bude ratat z noveho zamestnania, nie za minuly rok

Ved si ku dnu predpokladaneho porodu vypocitaj 270dni...planujes menit pracu, ked si zistila teraz, ze si tehotna?