Ako sa počíta materská v prípade PN?
Ahojte, chcem sa spýtať ako sa počíta materská.
Momentálne som zamestnaná od septembra 2024. Ak by som bola tehotná a pôjdem napr. po 4 mesiacoch tehotenstva na pn až do pôrodu- materská sa mi bude počítať z výplaty zo zamestnania alebo sa bude do toho rátať aj pn?
Na aké príspevky ako tehotná mám nárok? A potom následne keď som na materskej?
Ďakujem 😊😊
Materska sa ti rata za predchadzajuci rok (rodis 2025, rata sa 2024,...), ak ku 13tt splnis 270d nemocenskeho poistenia, tak mozes poberat tehotenske, po porode kocikovne, na materskej poberas matersku a detske pridavky (+partner danovy bonus pri splneni podmienok)
PN sa do výpočtu nezapočítava ako príjem. Počas PN síce poberáš dávky, ale nie je to vymeriavací základ pre výpočet materskej. Ak splníš nárok na MD, budeš poberať materskú - minimálne 270 dní nemocenského poistenia za posledné 2 roky. To ostatné tu bolo spomenuté, čiže rodinné prídavky, jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa, a potom materskú/rodičovský.
@lenkape41 ešte nie si ani tehotná, a už vieš ze v 4.mesiaci pôjdeš na PN? Zvláštne.
@lenkape41 ešte nie si ani tehotná, a už vieš ze v 4.mesiaci pôjdeš na PN? Zvláštne.
@bielasovicka to este nevie, rozhodne sa podla toho, ake prispevky budu vyhodnejsie a kedy, za akych podmienok ich bude viac 🙈🤣
Masaker
@bielasovicka to este nevie, rozhodne sa podla toho, ake prispevky budu vyhodnejsie a kedy, za akych podmienok ich bude viac 🙈🤣
@mk1111111111
@mk1111111111 ved ja viem... 🙄
@mk1111111111
@bielasovicka
Vy nie ste normálne!! Ak nemáte normálnu radu ani nepíšte!!! Písala som tam napr.... čiže napríklad... môže to byť iný mesiac...netuším...chcem info od niekoho kto má s tým skúsenosti...takže nemiešajte sa do toho
PN sa do výpočtu nezapočítava ako príjem. Počas PN síce poberáš dávky, ale nie je to vymeriavací základ pre výpočet materskej. Ak splníš nárok na MD, budeš poberať materskú - minimálne 270 dní nemocenského poistenia za posledné 2 roky. To ostatné tu bolo spomenuté, čiže rodinné prídavky, jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa, a potom materskú/rodičovský.
@billy_jean dakujem 😊
Materska sa ti rata za predchadzajuci rok (rodis 2025, rata sa 2024,...), ak ku 13tt splnis 270d nemocenskeho poistenia, tak mozes poberat tehotenske, po porode kocikovne, na materskej poberas matersku a detske pridavky (+partner danovy bonus pri splneni podmienok)
@sisa_s dakujem 😊

ženy nebuďte lenivé, daj do google.com otázku "Na aké príspevky ako tehotná mám nárok" a čítaj, hľadaj si, je k tomu veľa článkov, kde sa dozvieš všetko potrebné, nie dať otázku na MK a čakať, že ti to niekto iný zistí a napíše
výpočet materskej - nikdy sa nemôže počítať z PNky, však to je dávka nemocenského poistenia ako by ti mohli počítať dávku nemocenského poistenia (materské) z inej dávky???