Mám nárok na materskú?

olivka84
2. jan 2012

ahojte dievcata. som v asi v Prvom mesiaci tehotenstva mam pracovny pomer na dobu urcitu od 26.4.2011 do 26.4.2012 na matersku pojdem niekedy v septembri ak dobre ratam chcem sa opytat ci budem mat narok na matersku vlasne v roku 2011 mam odpracovanych 240 dni. mam s toho riadny chaos citala som ze musim mat odrobenych 270 dni v predchadzajucich dvoch rokoch pred nastupom na matersku , ale ak uz nebudem od aprila zamestnana tak sa ma to vobec tyka? dakujem za kazdu radu

maryennn1
2. jan 2012

No ja síce som iba laik, ale myslím si, že sa ťa to týka, pretože do apríla si chýbajúcich 30 dní isto odrobíš a tým pádom teda spĺňaš ten limit 270 odpracovaných dní. To v "predchádzajúcich dvoch rokoch" ja chápem tak, že aj keby si už minulý rok bola nezamestnaná, ale dni si mala odpracované tak máš nárok na materskú ak si tých 270 dní odpracovala behom predchádzajúcich dvoch rokov).
Moju odpoveď prosím ber ako laickú a skús ešte pozrieť na nete, je tam toho plno, čo sa týka materskej 🙂 držím palce 🙂

stanka77777
10. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V prvom z nich je samostatná kapitola venovaná materskému.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...