icon

Ako sa vybavuje materská v čase koronavírusu?

korytnacka7
15. apr 2020

Ahojte. Som v 32.tt, cize som uz v intervale odchodu na MD, v ramci tych 6-8tyzdnov. Moj lekar mi dnes vydal tlacivo do Socialky. Do prace od polky marca nechodim, cerpam prekazku na strane zamestnavatela do neurcita. Najneskorsi termin odchodu na MD mam k 4.5. Kedy a s cim mam ist ako pe?? Do roboty vybavit vystup? Alebo do socialky? Vybavuje sa to aj/ len elekt. tlacivom? Dakujem za rady.

daniela1911
15. apr 2020

@korytnacka7 s tlačovom k zamestnávateľovi nakoľko tam treba aj jeho pečiatku a potvrdenie, a spýtaš sa či pošlú na SP alebo si sama zanesieš (pošleš poštou)

mima172
16. apr 2020

@korytnacka7 Ahoj, zrovna včera som na SP odovzdávala žiadosť o materské. Keď si v PP, tak si doplň tlačivo, potom smer zamestnávateľ, nech ti potvrdí jeho časť. Následne sa s ním dohodni, či za teba tlačivo odovzdá on, či si to poriešiš sama. V tom prípade máš 2 možnosti - zaslať žiadosť poštou alebo odovzdať na SP (fungujú v obmedzenom režime, len pár hodín denne a viac menej len odovzdávanie "papierov" do krabice).

lenda8
27. apr 2020

Ahojte, takze ja ak som na podpore a lekar mi ma teraz v pondelok na kontrole vystavit to tlacivo, ja sama ho zanesiem do SP ano????a oni mi poslu rozhodnutie ci splnam podmienky na poberanie materskeho??Dakujem za odpoved

mima172
27. apr 2020

@lenda8 Áno, tak ako píšeš.
Len doplním, že ak si náhodou v OL, tak uveď posledného zamestnávateľa (nie nezamestnaná) a do zátvorky napíš "Ochranná lehota" + mne pani povedala, že mám pripojiť aj moje tel číslo, keby dačo treba doplniť. A samozrejme si porieš ukončenie poberania podpory. Ja som si ju napr necerpala a vyčerpám si ju po MD.