Ako sa žiada o predĺženie rodičovskej dovolenky?
Dobry deň,nevie mi niekto poradiť.Moj syn bude mať 1.mája tri ročky,a ja by som mala nastúpiť do zamestnania.Máme ešte aj staršieho syna 8-ročného,no a nevieme ich s manželom kde dať cez prázdniny.Uvažujeme o tom ,že si predľžim rodičovsku dovolenku do septembra,vtedy mi malí nastupy do materskej školky.Chcem sa spytať,či k tomuto potrebujem napísať nejakú žiadosť zamestnávateľovi,že si ju chcem predľžiť???Prosím ak niekto sa v tom vyzná,poraďte mi.Vopred ďakujem.
q to tam mám isť aj s kartou celou? no my mame akurat tak hemagiony ale to že medzi kožne ochorenia neplatí? no tak tam zajtra behnem aby som vedela čo a ako ä,hadam sa to podarí všetko...
@lulu_haha a z akeho dovodu ides ziadat vlastne tu predlzenu RD zo zdravotnych dovodov.... obavam sa ze hemangiom nie je opodstatneny dovod na to aby ti to schvalili
a co ti dala pediatricka vlastne do tej ziadosti potom ....
no mne ešte nič ešte len zajtra sa idem popitať nato.....no ved to viem že to nie je dvovod...no ani nie zo zdravotnych no maly sa ani nepita nevie sa s detmi zahrať nechce nikomu nič požičat chodi ocovi je potom nervozny nechce jedavať spavať
@maznacik007 no ja sa idme ešte lne zajtra an to popitať že čo nato potrebujem......no ani nie tak zo zdravotnych ako tak že je nervozny nechce jedavať nechce nikomu nič požičať ked pride od oca ani sa mi ešte nepita nič...
Prosim Vas,poradte mi,moja mala bude mat v maji 3ročky chcem požiadat o predlženu matersku,kedy to mam zacat vybavovat 😖 Ďakujem za každu odpoved
@sona110 Tak tento problem riesim aj ja. Maly bude mat 3 roky 15 maja a ja by som mala nastupit do prace, co ale nemozem, lebo do skolky mi ho zoberu az od septembra a varovat nema kto... :/ Nerada by som davala vypoved, lebo v dnesnej dobe je to s pracou tazke... Ako ste to nakoniec vyriesili vy?
@laurika173 ja som nakoniec išla na podporu,dala som vypoveď.Našťastie som mala ešte dovolenky,takže maly mal 3-ročky-1.5.Mne ešte napísali že 2.5-som mala dovolenku a ostatnú mi preplatili.A dostala som skoro tú najvyššiu podporu 6-mesiacov.Skoro 35eur-na deň.Skús si aj tu nájsť ohladom tej najvyšššej podpory.Mne v práci účtovníčka povedala že asi nedostanem žiadnu podporu,a ak mi došlo rozhodnutie ostala som velmi prekvapená.Keby som bola zamestnaná tak asi ani za 4.mesiace by som tolko nezarobila-bohužial,je to smutné.Pekny deň. 😉
Mne mal maly 25.8.2012 3 roky. Ziadost o predlzenie RD som vybavovala mesiac pred jeho narodeninami. Potrebovala som potvrdenia o diagnoze ( papiere od odbornych lekarov)nesmelo byt starsie ako 3 mesiace a jeden papier vyplna detska doktorka a jeden rodic. detska doktorka vyplni papier na zaklade toho co napisu v lekarskych spravach odborny lekari. Nam neurologicka odporucila predlzenie RD na zaklade nie dobreho zdravotneho stavu ( nespecifikovane svalove ochorenie) a potreba biopsii . Mali sme papiere od 4 odbornych lekarov. Ziadost som podavala koncom jula a koncom septembra prislo rozhodnutie.
@alexandraluja citam tuto diskusiu, pretoze som tiezprave zacala vybavovat papiere na predlzenie rodicovksej dovolenky zo zdravotnych dovodov a zostala som v soku z toho, kedy ti prislo rozhodnutie z upsvaru. to si teda dovtedy musela nastupit do prace? mna este zaujalo, ze mne povedala pracovnicka upsvaru, ze o predlzenie RD mam ziadat k datumu prveho dna nasledujuceho mesiaca po dosiahnuti 3 rokov. Cize narodeniny mame v strede aprila a ziadat mam k 1.5. nie je to cudne? ved chcem, aby mi rodicovska pokracovala plynule (pokial ju teda schvalia).
@laurika173 Dobrý den, prosím Vás čitala som Váš prispevok, no mam ten isty problem ako vy, maly bude mat v juny 3 roky a do školky mi ho zoberu až od septembra a nemam ho kde dať a výpoved v praci tiež nechcem dat. Tak sa len chcem spýtať že ako ste to poriešili alebo teda ako to budete riešit? lebo aj ja musim volačo vymysliet.ďakujem pekne
matita ja som odniesla tie papiere koncom jula v auguste 25 mal maly 3 roky cize este v septembry som dostala rodicak za august a kedze v septembry uz prislo rozhodnutie tak v oktobry som normalne dostala dalsi rodicak. Aj ked sa priznam ze som len z malou nadejou cakala ze rodicak schvalia (aj ked mame take problemy ake mame ) ale o to vecsie bolo moje prekvapenie ked nam ho schvalili. Teraz sa snazime vybavit kompenzacie a ztp alebo ztps preukaz tak som teda zvedava ako nas budu zas prehanat.
@zdenca430 no ja som prave v stadiu riesenia...minuly tyzden som bola v praci, ale nebol tam hlavny veduci-iba moj smenovy,takze som sa vela nedozvedela...tento stvrtok tam idem ppat, tak budem vediet co so mnou,ale bud mi daju neplatene alebo vypoved, tak sa modlim,nech ma podrzia :( tazko, tazko co vam poviem, vo stvrtok sa ozvem ako som pochodila...

možťe mi poradiť mne konči maťerska 15.marca vybavuje sa to mesiac dopredu, o predlženie zo zdravotnych dovodu dakujem 🙂