icon

Ako si vybaviť termín nástupu na MD?

veronikakresilova
11. jún 2020

Viete mi niekto poradit? Termin porodu mam 25.8, nastupit na md by som mala 14.7 alebo 30.6. Ale ja by som chcela nastupit 3.7 aby som dostala za jul rodicak a aby mi md skoncila este vo februari,lenze moj dr mi povedal ze to sa neda, ze mozem bud presne 6 alebo 8 tyzdnov pred terminom porodu. Ak by so ta dalo aj mezdy tym mozem si na poradni ktoru mam 9.7 poziadat nech mi napise na ziadost datum 3.7 a taku odniest na socialku? Nebude to neskoro? Dakujem

daniela1911
11. jún 2020

@veronikakresilova a kvôli čomu potrebuješ ukončiť MD vo februári ?

brezza
11. jún 2020

@daniela1911 asi chce dostat este za februar aj rodicak

daniela1911
11. jún 2020

@brezza aha, už chápem 🙂

veronikakresilova
autor
11. jún 2020

@daniela1911 lebo potom chcem nastupit na podporu a manzel pojde na md. Jemu skonci md 20.9 a mne by skoncila podpora koncom 8 mesiaca a za 9 by som uz poziadala o rodicovky. Keby mi skoncila az 9.9 tak by som bud lrisla o tyd 9 dni podpory (mala by som mat najvyssiu podporu) alebo o cely rodicovsky lebo to sa neda poberat naraz v jeden mesiac.

evittam
12. jún 2020

@veronikakresilova Ked pojdes na MD 30.6.tak ti konci 23.2.

veronikakresilova
autor
12. jún 2020

@evittam ale to uz nedostanem rodicak za jul.

evittam
12. jún 2020

@veronikakresilova Tak jedine ze lekár bude ochotný posunut TP o par dni a potom môže aj nástup na MD. Ak nebude ochotny tak nebude. Btw.je na tebe kedy chces ist na MD. Môže to byt aj dňom porodu...

jancika275
12. jún 2020

@veronikakresilova nemusi to byt presne 6 alebo 8 týždňov, moze to byt hocijaky datum medzi 6 az 8 tyzdnov pred porodom. Mne tam termin nastupu doktorka ani nepisala, povedala ze si tam mam napisat aky chcem datum nastupu.

4stanka4
12. jún 2020

@veronikakresilova ja som to riešila včera-TP mám 20.8.2020 a predbežne mi dal nástup na 9.7.2020 ale sám mi povedal že kedy by som chcela nastúpiť. Nemusí to byť vôbec presne že buď 6 alebo 8 týždňov. Dohodli sme sa nakoniec že ku koncu júna skončím PN a 1.7.2020 nastúpim na MD.Skús sa s ním porozprávať na rovinu-to sa mi osvedčilo najviac 😉

fokuska
12. jún 2020

@veronikakresilova Nenastupujes na MD nahoodu z ochrannej lehoty? Ked pises, ze budes potom cerpat podporu. Vtedy musis nastupit presne 6 tyzdnov pred porodom.

veronikakresilova
autor
12. jún 2020

@fokuska
@fokuska nie, som zamestnana a na rodicovskej.

fokuska
12. jún 2020

@veronikakresilova Tak v tom pripade mozes nastupit kedy chces. Standardne to je 6 az 8 tyzdnov pred porodm, nie 6 alebo 8

veronikakresilova
autor
12. jún 2020

Dakujem vam, tak skusim sa ho este raz opytat a poviem ze som si to zistovala na socialke a asi si tam aj zavolam nech to mam naisto potvrdene.

evittam
12. jún 2020

@veronikakresilova Ved nech ti da žiadosť a vybavené. Dátum si napíšeš sama.