Ako správne požiadať o rodičovský príspevok?
Ahojte. Bolo to tu million krat ja viem, ale predsa sa spytam, nech neurobim nejaku blbost 😆. Takze mam 2 rocne dieta ktorej v sept. nevzali do skolky z kapacitnych dovodov. A mam doma aj 6m dieta na ktore mi bude za par dni koncit materska. Budem ziadat o rodicak. Mozeme rovno ziadat rodicak na mlsdsie dieta alebo mam ziadat na starsie a potom na mladsie? A to je vsetko? Len 1 rodicak a rodinne a hotovka? Na sukromnu skolku nemame financie takze asi ten prispevok na skolku ci co to je tiez nic.
@anonym_autor ak by nebolo mladšie, tak nedostaneš nič nakolko ani staršie by nemalo k 1.9. 3roky ......a ano, RP môžeš dostať len jeden takže si žiadaj rovno na mladšie....
@anonym_autor ak by nebolo mladšie, tak nedostaneš nič nakolko ani staršie by nemalo k 1.9. 3roky ......a ano, RP môžeš dostať len jeden takže si žiadaj rovno na mladšie....
@mogaa no do troch rokov by ale rodicak normalne dostavala.
áno , presne. rodinné , rodičák a hotovo.
Rodicak ma do troch rokov veku dietata a je to davka pre rodica a je jedno kolko deti do troch rokov mas (mimo dvojiciek) takze jeden rodicak (zatial nic nemusis prepisovat poberas do troch rokov starsieho ) a led bude mat tri prehlasis na mladsie
rodinne pridavky su krat dva ale to uz poberas
Rodicak ma do troch rokov veku dietata a je to davka pre rodica a je jedno kolko deti do troch rokov mas (mimo dvojiciek) takze jeden rodicak (zatial nic nemusis prepisovat poberas do troch rokov starsieho ) a led bude mat tri prehlasis na mladsie
rodinne pridavky su krat dva ale to uz poberas
@anonym_063870 aky je dovod pisat si (teraz) rodicak na starsie dieta, a o rok ho prepisovat na mladsie? Aby bolo viac papierovaciek a chodenia po uradoch? Ved rovno si pisat rodicak na najmladsie dieta a vybavene, i tak ho bude dostavat do veku 3r najmladsieho. (Jedine ak si nepostrehla fakt, ze ona je teraz na materskej, ktora jej bude koncit, takze momentalne ziadny rodicak nepobera)
@anonym_autor a čo by si ešte chcela navyše, okrem rodičáku a prídavkov? Dieťa nevzali do škôlky, čo by bol skôr zázrak ak by ho v 2 rokoch vzali, a ty si aj tak doma s mladším.

Mozes rovno na mladsie.