Ako to funguje s prídavkami, keď dám dieťa do jaslí?
Ahojte. Ako to funguje s pridavkami keď dám dieťa do našiel? Aktuálne som ešte na materskej, ta mi o chvíľku konci a nevyžijem z prídavkov. Keď pôjde dieťa dobalíš bude prídavky dostavať tiež alebo to je vlastne príspevok ako keby ha jasle? Ďakujem
Konci ti MD ci RD? Pokial MD - poziadaj o RP, budu ti ho vyplacat kym dieta nedovrsi 3 roky + 60€ pridavky k tomu. Pokial RD - budes dostavat uz len 60€ pridavky dalej, no musis povinne oznamit na UPSVaR kde sa dieta bude po dovrseni troch rokov nachadzat.
Konci mi MD a nastupujem na RD tak 😂 sorry som z toho jeleň 😂 je nejaká suma ktorú môžem zarobiť aby mi ostala RD?
Mozes zarobit kolko chces😊 RP ti nevezmu. Len on musis poziadat, nevyplacaju ho automaticky. Tebe sa viac oplati ziadat o RP ako o prispevok na jasle, ten je max. 280€/ mesiac. To budes mat skoro o 200€ vyssi RP. A poberat mozes lenn jedno z toho.
@alenah31 Ďakujem, a RP ma vlastne pokryť jasle alebo to je nejaký samostatný príspevok?
Z RP vies pokryt jasle ci opatrovatelku. Ostatne som doplnila o prispevok vyssie😉
@alenah31 ďakujem ti dobrá vila

Myslíš rodičák? Áno, ten ti zostava naďalej do veku 3 rokov dieťaťa. Aj keď nastúpi do jaslí a ty do práce. Väčšina jaslí má školné v takej výške ako je rodičák a tak ním pokryješ výdavky na jasle.