Ako vaši muži travili 2 týždne otcovej dovolenky?
Momentálne som na 2 týždne na otcovej dovolenke s mladším dieťaťom, žena je tiež na materskej. Čo vaši muži robili počas tých 2 týždňov? Keďže novorodeny syn je kojeny manželkou, venujem sa viac staršiemu dieťaťu, s ktorým chodím von a samozrejme pomáham žene s malým.
Zabezpecoval chod domacnosti, staral sa o jedlo pre nas, chodil na prechadzky s malym (ja som mala nejake poporodne trable), cez den tak striedavo okolo dietata.
My sme ale mali len 1 ks.
vtedy ešte nebola otcovská dovolenka, mal týždeň dovolenku, venčil psíka, chodil na nákup, bežné práce - pomáhal navariť, vešal prádlo a skladal prádlo, alebo bol pri dieťati a ja som išla venčiť psíka.
zvláštna otázka
každopadne ja som za , pretože stále existuju exemplare ktore ked pridu domov maju pocit že baba cely den nič nerobila
prečo sa vlastne pytaš ?
muž každy večer kupal syna , chodil s nim na prechádzky kym som ja spala
veľa času sme trávili spolu
Čo by robil 😀 ráno odprevadil deti do škôlky, sem tam šiel do obchodu, potom spal, potom sa najedol, pozrel pc alebo mobil, šiel po deti, zas sa pohral a šiel ich uspať. A celý deň za nami 😀 s malou by mi nemal čo pomôcť a varenie mu vždy trvá celý deň, doslova. Kým si naťuká všetky podcasty čo chce počúvať, to si ja s bábätkom navarím za hodinu
Čo by robil 😀 ráno odprevadil deti do škôlky, sem tam šiel do obchodu, potom spal, potom sa najedol, pozrel pc alebo mobil, šiel po deti, zas sa pohral a šiel ich uspať. A celý deň za nami 😀 s malou by mi nemal čo pomôcť a varenie mu vždy trvá celý deň, doslova. Kým si naťuká všetky podcasty čo chce počúvať, to si ja s bábätkom navarím za hodinu
@anonym_247ed7 to akoby som počula seba 😅 ten čas čo strávi prípravou jedla a krájaním zeleniny je neskutočný a žena to spraví za tretinu času 😀 ale povedala som si že to musím vytrpieť aby sa skúsenosťami zrýchlil aj on. Ale zatiaľ varí možno raz za 2 mesiace 😅 musím ho začať trénovať častejšie pred príchodom druhého dieťaťa
Manžel nečerpal, chodil do práce . Starší mal 4r., keď sa dcéra narodila .
Všetko som zvládla pri prvom , aj pri druhom od začiatku.
Mala som dobré hojenie, aj dobrý spánok denný a nočný detí.
Navarené , upratané , nepotrebovala som ho sťahovať z práce
V noci som sa budila ja k deťom,on chodil do práce
Taká bola deľba u nás
Išlo nám to chvalabohu ako po masle
Môj manžel mal dokopy 5 týždňov dovolenky. Týždeň normálnej, 2 týždne od štátu a 2 týždne majú ako bonus vo firme. Vďaka Bohu. Mala som veľa problémov, 3 týždne som nevstala z postele, boli sme 4x so mnou na urgente, 1x hospitalizovaná a operovaná, dokonca sme pár dní bývali u jeho rodičov, lebo sme to nezvládali. On sa staral o všetko, o mňa, o dieťa, o domácnosť, jedlo. Ja som potrebovala pomoc s postavením sa, oblečením, vojdením do vane, utretím sa uterákom od pása dole.. bol to horor. Dieťa nosil, prebaľoval, obliekal. Ja som len kojila, viac som nezvládala niekoľko týždňov.
Prajem hladký priebeh šestonedelia, nech si čo najviac užijete bábo 🙂
chodil za nami do porodnice, kedze sme tam boli dlhsie ako je bezne. nastastie tam mohol byt od 9 do 21, takze tam prebaloval, ucil sa so sestrickami kupat syna, skusal skin on skin ci ako sa to vola :D, kym som sla do sprchy atd. potom doma sa staral o vsetko, co bolo treba (jedlo, riad, poriadok, prebalovanie, odgrgavanie - v tom bol extra dobry). jaj a vstaval rano s malym, aby som mohla dlhsie spat.
autor, rob ako doteraz a obcas sa spytaj zeny, ci este nieco netreba 🙂

Mali sme len jedno dieta, tak pomáhal s nim, mne, v domácnosti.