Ako získam čo najvyššiu materskú?
Ahojte, mam otazku. Som zamestnana, viac ako 5rokov som v PP, hoci som zmenila zamestnanie,
som non stop zamestnana, nechyba mi ani jeden den a nebola som ani PN.
Moj plat je 550e a zaujimalo by ma ako by som mohla zvysit matersku. Termin porodu mam 15.05.2014.
Citala som nieco o PN, tiez zmena zamestnania resp. zvysenie platu ale neviem ci som to spravne pochopila.
Mate s tym niekto skusenost? Poradte mi prosim, nech aspon nejaky cas mam co najviac co sa len da.
Dakujem za info.
Lucia
Minimálne sa dá platiť po 130 eur mesačne 270 dní a k svojej materskej by si si prilepšila o cca 255 eur mesačne.
napíš zalka poradí ti.....
Škoda, že si zadala tému ako otázku dá sa odpovedať len 1 raz. A na správnu odpoved mi chýba dátum zmeny zamestnania. Ak bola zmena zamestnania pred menej ako 15 mesiacmi tak sa vieš pripoistiť na DNP z minima ... ak bola viac ako pred 15 mesiacmi, tak pomôže len skončiť PP a začať nový z vyššou mzdou .. napr. skončíš PP 29.12. u jedného zamestnávateľa a u druhého začne PP 30.12. pričom je dôležité aby mzda za 30 a 31.12. bola cca 80 eur ... ale od 30.12. do 30.3. by si nemohla byť na PN .. aby si mala 90 dní platenia poistného .. takže nastúpiť na MD by si mohla najskôr 1.4.14 len tak by bola maximálna a samozrejme to obdobie predtým by si nesmela marodovať. Od januára by mohla byť mzda aj nižšia to by už neovplyvnilo výšku MD ...

uz si nevies doplacat ako volakedy....teda vies ale je to veeeeelmi vela