Ako získať chýbajúce dni do 270 dní nemocenského poistenia?
Nastupujem o tyzden do práce, no termín budem mať na konci septembra, no bude mi určite chýbať 60, 70, 80 dni. Existuje nejaka možnosť ako by som vedela tieto dni doplniť ? Súbeh poistení z dvoch pracovných pomerov prípadne dnp+plus v zamestani a opäť by sa to ratalo ako súbeh? Viem že možnosť spatneho doplatenia neexistuje. Jedine čo mi napadá je tento súbeh. Hoci som počula dvojaké názory, že sa ráta len z jedného príjmu, ale aj, že normálne existuje súbeh poisteni z dvoch zamestnani. Prípadne mi napada možnosť sa dobrovoľne nemocensky poistiť a opäť by vedel vzniknúť súbeh poisteni?(Nahnanie chybajucich dní? Určite sa skúsim informovať aj na soc poisťovni.
Vopred ďakujem.
Ako píšete, súbežne pracovne zmluvy ,dohody by to mali dohnať. Pozor ale , tie dohody alebo zmluvy ktoré budú slúžiť na naháňanie dni, tak tie treba ukončiť pred nástupom na PN alebo materskú . Zmluva, ktorá je hlavná na vypočítaním príjmu musí trvať.
Nie, nie je to mozne, prave kvoli takym spekulantom ako ty ;)
ukoncene dni poistenia. treba dohody, staci na hodinu denne s minimalnou mzdou
@guudy 🫣😖
@guudy robí sa to dnes úplne bežne. Viac než bežne. Špekulanti sa majú dobre a myslia na svoje rodiny aby neživorili a prilepšili si. Ja naopak som rada že tieto veci využívajú dnes čo najbežnejší ľudia a neobohacuju sa len papaláši ktorim to vlastne vôbec netreba iba tie prachy trepú do vankúša! Takže smelo dorobiť dohody. A držím palce
@kristyyyy728 akoze ak ma dva pracovne pomery, tak za mesiac odpracuje 50 dni (2x25)?
A to co si napisala o spekulantoch, tak ludia rozmyslali v sociku🤮🤮🤮
@kristyyyy728 aj keby mala 3 pracovné zmluvy čo je možné,nedozenie to nakoľko sa rátajú kalendárne dní a tie sa nekratia počtom zmlúv a dohôd 🤷🏼♀️
@guudy a s čím máš problém že si taka premudreta? Ty si budeš doplacat to poistenie alebo mat druhý pracovný pomer? Všade si bola a všetko vieš ? A mas pocit že si najmúdrejšia na svete ? To ti gratulujem, len v tom pokracuj, určite máš kopu priateľov okolo seba ;)
No predstav si to, ze mam priatelov a nikto z nich nevyciciava tento stat, nikoho ani len nenapadlo umelo si navysovat kvoli davkam prijem…. 😉❤️
@lucinika termín ma koncom septembra ! S prehľadom to stíha , nerozumiem prečo by nie ? Treba prerátať dni a všetko vyjde ako ma
Mne chýbalo kedysi 6 dní a pani na úrade mi povedala, že sa nedá.
@guudy no tak asi nemáš dostatočne info o svojich priateľoch tiež som nevedela že polovica mojich známych to robí dokonca aj panie na sociálnej poisťovni svojim známym takého veci radia . Nevyciciavat stať . Ty si prepáč ale dobre mimo. Že vyciciavat stať tvl. Neni ti len ľúto že ty si takto nevyspekulovala svoje peniaze ?! Neriešia to ľudia sociálne slabší! Práve naopak to riešia a peniaze berú ti ktorí by to často krát ani nepotrebovali. Ľudia v sociku to nerobia a neriešia lebo na to nemajú financie a boja sa . ;) viac prehľad si rob kým začneš útočiť na niekoho a obviňovať človeka z toho že niečo vyciciava a prepáč , mňa a mojich rodičov stať vyciciava celý život tak že je to neúnosné preto s čistým svedomím prajem každej matke brat plnú materskú .
@ina2405 jasne každá ti tak povie, majú zakázané radiť ľudom aké sú diery v zákone
@kristyyyy728 mne tiež pracovníčky povedali že žiaľ nárok na materskú mať nebudem. Tá istá pani ktorá mi to povedala je teta mojej známej, ktorá sama mi to poradila. Ako vám reálne môžu pracovníčky povedať že sa da obijst zákon? Veď by prišli o prácu! Penoaze berie ten kto sa nebojí a zistí si presne čo ma urobiť . Komu sa to nepáči nech to nerobí, kto sa nebojí a chce riskovať smelo.
@kristyyyy728 pokojne sa aj rozkrajaj, nic to nezmeni na fakte, ze moji priatelia to nerobili ;)
Za tvojich zodpovedna naozaj nie som😉
O mna strach nemaj, ja som nebola odkazana na umele zvysovanie prijmu…
A teda, naozaj sa tu bavime o tom, ze je legalne 1 pracovny den pocitat ako 2 pri 2 PP?
Btw, plna vyska materskeho nema nic s narokom na materske…
@guudy nemá nič spoločne? Kým nemáš nárok na materskú sa nebavíme ani o prijme logicky . Ja za nikoho zodpovedná nesom ani za svojich známych , super že si to nepotrebovala len nechapem načo potrebuješ rýpať do druhých . A jasne že to je legálne 😀😀😀😀😀😀😀😀 príjmov môžeš mať aj 30! A proste sa každý príjem počíta zvlášť a bodka . Keby to bolo nelegálne tak to tak nieje! Tak neviem čo splietas o nelegalnosti moja materská bola taktiež legálna . Nič papierovo nezhodujuce sa zo zákonom tam nebolo. Ak nemáš pre pani radu, fakt nechapem načo sú dobre tvoje komentáre a rady že sa to nedá. Len pre tvoju morálnosť .
@kristyyyy728 proste ak máš tri prace a si tri pracovne dni v práci, jednoducho ich máš odpracovaných 9! Nie 3! A nieje na tom nič nelegálne takto je postavený nás stať
@kristyyyy728 😂😂😂😂
Si beznadejny pripad 😘
@guudy beznádejný prípad lebo ? 😀
@kristyyyy728 mýliš sa, spýtala som sa chat gpt, či sa to dá, ako píšeš.
Mýlim sa v čom konkrétne?
@kristyyyy728 že sa ráta čas, nie počet zmlúv. Nedá sa nadrobiť. Však čítaj. Čomu nerozumieš.
@ina2405 ty čítaj nie ja! Ja nepíšem že sa rátajú dohody a zmluvy rátajú sa odpracované dni kde som napísala že sa rátajú počty dohôd.? Kde?
@kristyyyy728 ty tvrdíš, že s troma zmluvami za tri dni je to akoby 9 dní. To je blbosť.
moj muz robi na socialke, kazdy den tam toto riesia 😀
samozrejme ze ked mas aj 10 pracovnych zmluv, tak sa to rata ako 1odpracovany den, nie 1 odpracovany den krat 10 (alebo kolko dohod mas).
cize autorka, bude ti chybat niekolko dni a nemas s tym co urobit uz teraz
Istý čas som mala dve TPP naraz.A neviem o tom,že by sa mi rátali pracovné dni 2x.Ved to je blbosť

Nemôžeš byť samoplatca a zároveň byť zamestnaný