icon

Ako získať materskú pri plánovaní bábätka?

miskaaaa89
7. máj 2025

Dobrý deň.Z manželom plánujeme bábätko.Aktualne som na úrade prace a poberala som už posledny mesiac podporu(po ukončení rodicaku som musela dať výpoveď v práci skrz presťahovania sa).Teraz ma z úradu prace vyradia z dôvodu ,ze ešte som s najmladšou dcérkou doma.Prosim Vas a ako dosiahnuť aby som získala materskú?Ako dlho si musím platiť to nemocenské ?

miskaaaa89
autor
7. máj 2025

@13uzivatelka11 to mi je úplne jasne .Ale nemôžem aktuálne zohnať si prácu skrz malej ,ktorú mi minulý rok nevzali do škôlky.Az od septembra môžem pracovať a aj to na jednu zmenu .

sisa_s
7. máj 2025
@miskaaaa89

@13uzivatelka11 to mi je úplne jasne .Ale nemôžem aktuálne zohnať si prácu skrz malej ,ktorú mi minulý rok nevzali do škôlky.Az od septembra môžem pracovať a aj to na jednu zmenu .

@miskaaaa89 potrebujes mat 270dni nemocenskeho poistenia, ktore ziskas pracou alebo si to sama do socialky zaplatis

petamich
7. máj 2025

Kedy skoncil pracovny pomer a kolko trval? Ak totiz otehotnies do 180 dni od ukoncenia PP a mas tych 270 dni nemocenskeho, tak mas stale narok na matersku z ochrannej lehoty.

sisa_s
7. máj 2025
@petamich

Kedy skoncil pracovny pomer a kolko trval? Ak totiz otehotnies do 180 dni od ukoncenia PP a mas tych 270 dni nemocenskeho, tak mas stale narok na matersku z ochrannej lehoty.

@petamich ked dobrala podporu, tak OL je uz pase podla mna

miskaaaa89
autor
7. máj 2025
@petamich

@petamich pracovný pomer skončil 1.11.2024 a zamestnaná som bola cca 9 rokov .

lilinka88
7. máj 2025

Zamestnanie alebo si platiť dobrovoľné poistenie

olimuc
7. máj 2025

OL je pase … jedine samoplatca (mozes byt hned ako sa rozhodnes platit aby Ti isli dni aj ked z mínima a ked zacnes pracovat budes mat nejake dni k dobru) alebo zacat pracovat

petamich
7. máj 2025
@sisa_s

@petamich ked dobrala podporu, tak OL je uz pase podla mna

@sisa_s jaaj ja som to pochopila, ze posledny mesiac uz je na podpore akoze len teraz zacala 😬 tak potom nic

autorka zial tak nie, uz nie si v ochrannej lehote