Ako získať max. materskú?
chcela by som veľmi pekne poprosiť, ak by mi vedel niekto poradiť, ako získam maximálnu materskú, som zamestnaná od 1,februára 2018, zistila som, že som tehotná, cca 7 týždeň, takže podmienku poistenia 270 dní splním, ale ako si materskú zvýšiť, kedže zarábam min. mzdu? Dakujem
@evittam ano musi ho ukoncit ale ako som pisala staci par dni pred odchodom na matersku. Ak sa medzicasom zamestna u ineho zamestnavatela a splni 90dni bez pn a ocr, tak soc.poistovna si vie rozdelit dni tak aby splnala min.270 dni u oboch zamestnavatelov. Ale tento presun dni je mozny len z ukonceneho pracovneho pomeru. Priklad. 1.PP trva 3 roky, 2.PP 3mesiace (resp.minimalne 90dni). U prveho zamestnavatela ma 270 dni nemocenskeho poistenia splnene niekolko krat tak sa daju presunut k tym 90 dnom. V tom pripade bude mat narok na matersku z obidvoch zamestnani.
@miskacabalova áno môže, ale z obidvoch musíš spĺňať 270 dní NP ak chceš z obidvoch cerpat
@miskacabalova zavolaj si do socialnej poistovne, ak si chces byt ista. Tam ti najlepsie povedia. Ale je to tak ako pisem.
@nikka455 V SP ti najlepšie poradia?😂😂😂😂😂 Vdaka za pobavenie. Tam bud nevie pracovnícka nic alebo ma zakazane poradiť-vlastne skúsenosti. Pri jednoduchej priamej otazke,na ktorú stacilo odpovedat ano alebo nie na mňa pozerali ako telce na nove vrata. Bohuzial a cest vynimkam. A jedine,ze ti to daju pisomne potom by som tomu mozno verila.😉

@nikka455 Co si presunu?! Plati co pisem-pokial nebude mat u noveho zamestnávateľa aspon 90dni bez PN a OCR tak VZ pre MD bude príjem z predchádzajúceho zamestnania.