Ako získať najvyššiu materskú dávku ako nezamestnaná?
Ahojte. Potrebujem poradiť . Snažíme sa o bábätko . Som nezamestnaná a za posledné dva roky som nerobila. Prosim , len to neriešte , proste som nemusela. Moja otázka znie. Ak sa nám teraz zadarilo a otehotnela som, aký je postup aby som dostala najvyššiu možnú materskú ? Skúšala som cez ,,AL,, tá mi poradila ze najlepšie bude, ak sa teraz zamestnám aspoň na 3-4 mesiace, a potom si platím zdravotnú aj sociálnu tu maximálnu výšku co sa dá . Je to pravda ? Prosim ohladom prace ma nesúďte!
predtym ako otehotnies sa musis zamestnat, potrebujes 270 dni poistenia zamestnaj sa za dobry plat odpracuj a nemusis nic riesit
ak teraz otehotnies nedostanes ani tehotenske ani materske
a nie je pravda co ti poradila AI v tvojej situacii to neplati
Dalsia, co si mysli, ze odrobi 3 mesiace v Lidli a potom bude brat od statu tisice do 3 rokov dietata. Heh, smola.
@anonym_autor za posledne dva roky si nerobila? preco?
Načo chceš najvyššiu materskú? Však keď si doteraz nepotrebovala peniaze,tak ti bude stačiť aj nižší rodičovský, či?
@anonym_autor dufam ze si na teba posvietia a upozornujem , moja, psoledna dva roky si nerobila, a zrazu si das dakde maximalku, si myslis ze su blbi? skoda ze si nepracovala. ked uz spekulujes treba to domysliet. chapem ze muz dobre zarabal, OK ale materstvo nie je o tom ziskat co najvic penazi, ale MAT DIETA na ktore mam aj svoje zdroje a nie cakat ze stat ta spasi. dufam ze tvoje zamestnanie, budu pokladat naozaj za ucelove. a nebudes mat matersku. lebo ked uz planujes, planuj s rozumom.
@anonym_autor AI sa zjavne sekol.... ked tak sa mozes zamestnať na 3-4 mesiace pred otehotnenim a pracovať potom do porodu. To by potom možno vyšlo.
@anonym_2a7fdf píše, že nemusela. Nie je to podstatné pre poskytnutie rady.
@anonym_2a7fdf píše, že nemusela. Nie je to podstatné pre poskytnutie rady.
@melanta ale prave kvoli spekulantkam trpia aj ini, nenapadlo ta to? chapem ze mozno nemusela, ale teraz to riskovat obzvlast ze vsetko idu kontrolovat, no neviem ....to nie je moc rozumne a ked doteraz dva roku nerobila asi ju dakto zivil, tak preco ju zrazu zaujimavu financie?
@anonym_autor na nárok na materské potrebuješ 270 dní poistenia. Zamestnať sa nemusíš vôbec. Stačí, ak si sama budeš platiť odvody do SP. Ale treba ich platiť už pred otehotnením, nestačí až keď budeš tehotná, pretože nenazbieraš 270 dní.
Čo sa týka AI, je veľmi zlý radca, ak si informácie neoveríš cez oficiálne zdroje.
@melanta ale prave kvoli spekulantkam trpia aj ini, nenapadlo ta to? chapem ze mozno nemusela, ale teraz to riskovat obzvlast ze vsetko idu kontrolovat, no neviem ....to nie je moc rozumne a ked doteraz dva roku nerobila asi ju dakto zivil, tak preco ju zrazu zaujimavu financie?
@anonym_2a7fdf nie som zástanca špekulácií. Ale ako konkrétne kvôli tomuto trpia iní? Kontroly sú v poriadku, tým nikto netrpí, ak má všetko v poriadku. Kontrol nie je potrebné sa obávať, ak sa všetko deje v zákonných medziach. A ona ak si bude platiť sama dobrovoľné odvody do SP, nech si platí. Nikto kvôli nej trpieť nebude.
@anonym_2a7fdf nie som zástanca špekulácií. Ale ako konkrétne kvôli tomuto trpia iní? Kontroly sú v poriadku, tým nikto netrpí, ak má všetko v poriadku. Kontrol nie je potrebné sa obávať, ak sa všetko deje v zákonných medziach. A ona ak si bude platiť sama dobrovoľné odvody do SP, nech si platí. Nikto kvôli nej trpieť nebude.
@melanta skoda ze existuju zakony co vyslovene podporuju spekulacie lebo napr aj kvoli tomu narastaju vsade dlhy. ......
@melanta skoda ze existuju zakony co vyslovene podporuju spekulacie lebo napr aj kvoli tomu narastaju vsade dlhy. ......
@anonym_2a7fdf a aký je rozdiel, ak žena začne po škole pracovať a po pol roku otehotnie a hneď berie materské, rodičovské, prídavky, kočíkovné. Tiež to v podstate nie je spravodlivé, pretože zoberie zo systému neporovnateľne viac, ako do neho vložila. A takýchto prípadov je určite viac ako žien, ktoré si platia dobrovoľné odvody. Ale to už je v poriadku všakže.
@anonym_2a7fdf a aký je rozdiel, ak žena začne po škole pracovať a po pol roku otehotnie a hneď berie materské, rodičovské, prídavky, kočíkovné. Tiež to v podstate nie je spravodlivé, pretože zoberie zo systému neporovnateľne viac, ako do neho vložila. A takýchto prípadov je určite viac ako žien, ktoré si platia dobrovoľné odvody. Ale to už je v poriadku všakže.
@melanta nie je to v poriadku. ale zial zakon chape studium ako priprava na zamestnanie. zrusila by som tehotenske hned., kazda druha sa hned hadze na PN napriklad.
Moja rada... nebuď nenažratá a uspokoj sa s tým koľko máš nárok.. všetkým vychcaným by som nedala ani cent!
Dúfam, že nedostaneš ani ťuk 👍🏻 matky, ktoré pracujú za almužnú su vďačné aj za tú minimálnu materskú. Ty si preto nič neurobila, aby si si zaslúžila čo i len samotnú materskú, nie ešte najvyššiu. A keď sa vedel doteraz o teba postarať manžel, tak sa bude vedieť postarať aj naďalej. Si vychcaná, robiť sa ti nechce, ale brať od štátu zadarmo už áno.
@anonym_autor podvodom ako to vsetci robia ci co chces pocut
Dúfam, že nedostaneš ani ťuk 👍🏻 matky, ktoré pracujú za almužnú su vďačné aj za tú minimálnu materskú. Ty si preto nič neurobila, aby si si zaslúžila čo i len samotnú materskú, nie ešte najvyššiu. A keď sa vedel doteraz o teba postarať manžel, tak sa bude vedieť postarať aj naďalej. Si vychcaná, robiť sa ti nechce, ale brať od štátu zadarmo už áno.
@anonym_5dc7b4 presne lepsie by som to nenapisala
Prepáč, byť tehotná je voľba a dá sa naplánovať ( poväčšine) tak, aby si si mohla aj dopriať vyššiu materskú. Alebo môžeš poslať na materskú manžela a ty šup do práce. Ale to sa ti asi zas nechce.
Ak chces dosiahnuť vysokú matersku, tak sa musíš zamestnať a mat vysoký príjem. Alebo di platiť odvody sama, aby ti to vyšlo. Inak neviem ako.
@anonym_autor ty si dobry expert 😅 "AL" je co prosim ta? Skus sa radsej vzdelavat uz ked pracovat nemusis.
A ak si doteraz nepotrebovala peniaze tak urcite vyzijes aj bez ucelovej maximalnej materskej na 6 mesiacov
@anonym_autor ty si dobry expert 😅 "AL" je co prosim ta? Skus sa radsej vzdelavat uz ked pracovat nemusis.
A ak si doteraz nepotrebovala peniaze tak urcite vyzijes aj bez ucelovej maximalnej materskej na 6 mesiacov
@mimicka2013 presne
@anonym_2a7fdf odveci
Viem ze aj mna tu asi zdrbkate, ale ked tak citam, a prepocitavam, vysla by mi materska v mojom pripade? V maji som skoncila vs, som na rodicaku so starsim dietatom. Momentalne som tehotna, termin v marci. Oplati sa mi platit si dobrobovolne poistenie? Ked sa do tych 270 dni zapocitava aj studium?
Keď chceš najvyššie dávky, tak rob! Minimálne 2 roky súvisle. Platila si si 270 dní dobrovoľné pripoistenie? AL je čo?!?! Ak AI, tak to ti radí pekne blbo. To sa radšej obráť na V……Máš skončenú aspoň ZŠ?
Viem ze aj mna tu asi zdrbkate, ale ked tak citam, a prepocitavam, vysla by mi materska v mojom pripade? V maji som skoncila vs, som na rodicaku so starsim dietatom. Momentalne som tehotna, termin v marci. Oplati sa mi platit si dobrobovolne poistenie? Ked sa do tych 270 dni zapocitava aj studium?
@anonym_1ee019 musis si obnovit nemocenske poistenie, aby sa ti studium zapocitalo do 270 dni (dobrovolnym platenim/zamestnanim)
@anonym_1ee019 musis si obnovit nemocenske poistenie, aby sa ti studium zapocitalo do 270 dni (dobrovolnym platenim/zamestnanim)
@sisa_s cize ak si zacnem platit dobrovolne np, nebude sa to povazovst za ucelove ak uz som tehotna? A naahodou, nevies kolko dni maximalne zo studia sa moze zapocitat?
@sisa_s cize ak si zacnem platit dobrovolne np, nebude sa to povazovst za ucelove ak uz som tehotna? A naahodou, nevies kolko dni maximalne zo studia sa moze zapocitat?
@anonym_1ee019 precitaj si toto 🙂 https://www.socpoist.sk/news/tehotenske-matersk...
Tak doteraz si pracovať nemusela, peniaze si nepotrebovala lebo si mala ale materskú potrebuješ?

@anonym_autor tak nepracovala si a čakáš navyššiu materskú😆
Podľa mňa im to bude "nápadné" že "zrazu" také vysoké odvody platíš keď si otehotnela.
Či náhodou sa vtom nebudú chcieť hrabať