icon

Ako získať predĺžený rodičovský do 6 rokov?

majkabr
7. okt 2024

Ahojte viete mi niekto poradiť, existuje vraj nejaká možnosť predlžený rodičovsky do 6 rokov na dieťa ... Ale nechcem ten zo zdravotnych dôvodov , čo sa platí, Ale taký čo sa neplatí , vraj je taká možnosť , Byť s dieťaťom do 6 rokov doma. A kde sa to vybavuje prosím Vás?

Strana
z2
bublinka1426
7. okt 2024

@majkabr dieta moze byt max 4hod. a preco by ta mali vyhodit? takto prides o prijem uplne, toto ti nevadi? ved deti nie su chore STALE.
a snad mas aj muza, aj on moze byt OCR nie?

skoda prist kvoli tomu o pracu.

bublinka1426
7. okt 2024

@elviku11 presne tak.

bublinka1426
7. okt 2024

@majkabr inac si to napisala ako hotentot.

takze ty uz nepracujes a si na urade prace?

majkabr
autor
7. okt 2024

@bublinka1426 Sranda ja mám zase za hotentota teba , ktorý tu nerozumie tomu čo píšem🙂

bublinka1426
7. okt 2024

@majkabr tak asi viaceri ta tu nepochopili. asi ti netreba ani radit. pani mudra.

majkabr
autor
7. okt 2024

@bublinka1426 Áno pokiaľ mi tu nadávaš , tak mi radiť nemusíš.... Nestojím o to.. Svoje ponižovania a rady si nechaj pre seba . Možno ťa to upokojí. Je tu kopec báb , ktoré sa vedia slušne spytáť keď nerumeli a slušne poradiť..

jana005
7. okt 2024

@majkabr na pohovore povedz, že ti nevyhovuje pracovný čas, lebo ti nemá kto odniesť, prípadne ísť pre deti do škôlky.
Tento dôvod na odmietnutie práce úrad práce uznáva.

earlgrey
7. okt 2024

Pokiaľ si teraz na úrade práce, tak jednoducho choď do svojej zdravotnej poisťovne a nahlas, že si osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, vyžiadaj si potvedenie a to potvrdenie odnes na úrad práce, kde ťa vyradia z evidencie. V škôlke nahlásiť, že si doma do 6 rokov a požiadať o zmenu dochádzky z celodennej na pol dennú. Vec vybavená.

elviku11
7. okt 2024

@majkabr píšeš, že máš tri deti v škôlke. Čiže nejaké reťazové materské. Tak ako mohli tvojho muža vyhodiť z práce kvôli veľa očr-kám? Veď si bola ty doma na materskej/rodičovskej. To si on bral veľa očr na deti, keď si bola doma? ...

bublinka1426
7. okt 2024

@majkabr ty stale pokracujes v hrati pesnicky? ved som povedala pardon, no dakujem pekne, ty to nemas v hlave v poriadku. och a teraz zapises dalsie strany...

majkabr
autor
7. okt 2024

@earlgrey Ďakujem 🙂

majka99999
7. okt 2024

Ja som to pochopila tak, ze si doma a chystas sa vratit a hladas cestu, ako to bist a byt s detmi doma. Nie, ze si na urade prace. Pripajam sa k ostatnym, zmatocne info.
Nabuduce napis napriklad;
Mam 3 deti, 5-rocne dvojicky a 4-rocne. Po castych OCR ma vyhodili z prace (dovod sa najde), teraz som na urade prace, ale rada by som ostala doma, rodicak zo zdravotnych dovodov mi dr. nechcela odporucit. Tocime sa od septembra v chorobach. Ako postupovat, ked chcem ist na ten neplateny?

Alebo daco take, lebo tiez som si nie ista, ze takto to je presne. 😀

majkabr
autor
7. okt 2024

@majka99999 Ja sa zase pridávam k tým čo pochopili hneď a odpevadali nato čo som sa pýtala , a nepotrebovali sa vŕtať v tom prečo a začo. Takých je tu viac myslím že si stačí pozrieť .

Strana
z2