Ako získať príspevok na dieťa počas škôlkových prázdnin?
Ahojte vie mi niekto podať bližšie info ako a kde žiadať resp. či mám nárok? .... som na ÚP
Ďakujem 🙂
Nemáš nárok, veď si aj tak doma.
to maju narok iba zamestnani rodicia co platia odvody, nie ti co su na UP a plati za nich stat zdravotne (ale nie nemocenske z ktoreho sa OCR vyplaca)
@dagas a keď z úradu práce mi ponúknu prácu a moje deti nemám kde dať? Vyhodia ma na pol roka...
@kavasmliekom tak to sa treba opýtať na úrade ako to funguje..neviem či je toto nejako ošetrené. Podľa mňa im to je jedno.
@dagas a keď z úradu práce mi ponúknu prácu a moje deti nemám kde dať? Vyhodia ma na pol roka...
@kavasmliekom deti ti stat neurobil, tak nastupis od septembra ako je uz skolka
@kavasmliekom deti ti stat neurobil, tak nastupis od septembra ako je uz skolka
@mamina7070 já do práce chodím, pýtam sa len tak všeobecne 😉
Rozum sa mi zastavuje nad tým,že čo všetko by ľudia už chceli od štátu.A hlavne tí,ktorí sedia doma.
@jaroe platí to len pre škôlku
@parvinka0001 pokiaľ som dobre porozumela tak to platí pre deti do 11rokov
@dikes Pre školákov, to počas prázdnin samozrejme neplatí
U nich je to len v prípade, ak školu zavrie zriaďovateľ alebo RUVZ počas školského roka t.,j, vyučovacích dní
Škôlky oficiálne prázdniny nemajú, preto majú rodičia, ktorí sú nemocensky poistení nárok aj počas "prázdnin", ak je škôlka zavretá
@nikaeli ocr pri zatvorenej škôlke,na jedno dieťa môžes vziať 14dni ocr
@parvinka0001 príspevkom by som to nenazvala 🤪
@parvinka0001 ale čo je to za príspevok?
@parvinka0001 teraz čítam, že sa tu spomína dalej ocr. Veď to je dávka nemocenského poistenia, nie príspevok.
Je to OCR a platí len pre deti ktoré chodia do MŠ. A ďalšia podmienka je že rodič je nemocensky poistení čo znamená že si platí odvody do SP. Ak si na úrade nárok nemáš.
@parvinka0001 teraz čítam, že sa tu spomína dalej ocr. Veď to je dávka nemocenského poistenia, nie príspevok.
@jaroe Nie všetci ovládajú názvy, proste sa opýtala, či dostane zaplatené za to, že dieťa nemôže do zavretej MŠ
@dikes nie plati to len pre skolkarov resp ich rodicov ale musis pracovat (tj byt nemocensky poistena)
Ved ked si nezamestnaná, dieťa bude doma s tebou. Načo príspevok? Nepotrebuješ dieťa umiestniť niekam do tábora, lebo si v robote, si predsa doma
@jaroe Nie všetci ovládajú názvy, proste sa opýtala, či dostane zaplatené za to, že dieťa nemôže do zavretej MŠ
@patka06 veď to jasné, že neovládajú, ale toto tu mi príde úplne od veci. Veď tá OCR je hlavne o možnosti ostať doma s dieťaťom počas zatvorenej škôlky (toto má autorka vyriešené, keďže nepracuje) a nie o peniazoch. Aspoň ja to tak vnímam a preto to slovo "príspevok" v tomto prípade príde úplne absurdné.
@kavasmliekom mna poslali,odmietla som pracu a nevyradili ma
@dikes platí to len pre škôlku, škola určite nie, žiadnych 11 rokov.....

@dikes Keď si na úrade nemáš nárok na Očr.