Ako získať tehotenskú dávku od 13. týždňa?
Dobrý deň žienky. Neviete mi prosím vás vysvetliť ako funguje tá tehotenská dávka od 13.týždňa tehotenstva? V akom prípade mi bude vyplácaná? Momentálne pracujem od 16.septembra a vôbec neviem či na ňu nárok mať budem, alebo nie.
Vopred ďakujem.
@klarissa25 Predtým som vo februári ukončila rodičovskú dovolenku a pol roka bola na úrade práce kým syn nastúpil do škôlky
Za posledne dva roky, a to do toho 13. tyzdna musi byt človek nemocensky poisteny min.270 dni...Na nete je toho dosť a vysvetlene je to rozumne,,Takže už len spočítať dni treba...Ak si začala pracovat teraz v septembri a dovtedy nic tak narok urcite nevznikne..
@klarissa25 na syna som poberala materskú keďže som mala odpracované ale táto dávka v tom čase ešte neexistovala takže je to pre mňa niečo nové
@mayolenka a ten prvy pracovny pomer ti skoncil vo februari? A si uz tehotna?
@klarissa25 nie, ten skončil ešte na začiatku prvého tehotenstva v roku 2020 .. áno, momentálne som 16tt
@mayolenka tak v tom pripade nemas narok ma tehotensku davku. A na matersku podla toho asi kedy mas termin porodu
Na tehotenske nemas narok, kedze si v case otehotnenia nebola v OL (PP skoncil este 2020) a nesplnila si podmienku 270 dni NP...a neviem ci Ti vyjde aj materska, to zalezi ked porodis, ci vtedy splnis podmienku 270 dni NP

A dovtedy si nepracovala? A uz si tehotna?