Ako zistím, či môjmu ex vyplatili vo Švajčiarsku prídavky spätne za 2 roky?

gabika00
9. mar 2015

som rozvedená matka 3 detí...ex pracuje vo Švajčiarsku...v auguste 2014 mu mali byť vyplatené rodinné prídavky na 3 deti spätne za dva roky...pri rozvode to odtajil...prosím poraďte mi ako sa dopracovať k tomu a dokázať, že peniaze čo patria deťom mu boli vyplatené...obrovské Ďakujem.

oladuna
9. mar 2015

Urcite si musis zistit zo Svajciarskych uradov ci mu to bolo vyplatene.potom asi treba zistit ci sa to da ziadat od neho sudnou cestou na SR alwbo vo Svajciarsku lebo oni nie su v EU takze neviem ci sa EU legislativa vztahuje na Svajciarsko. Vo Svajciarsku musi byt nieco ako Ministerstvo Prace a Socialnych veci kde by ti to mali pisomnou formou potvrdit.

jania023
9. mar 2015

Tu su zvlastne zakony,bohvie ci mu nieco dokazes.Aj ked ich dostal tak tym ze spolu nezijete ti ich davat nemusi kedze ty si svoje dostala i ked brat 2x to iste neviem,neviem

mamulka211
9. mar 2015

Pridavky na deti moze poberat len ta osoba, ktorej boli deti zverene do osobnej starostlivosti pokial viem, cize, ak ich on dostal a deti nie su v jeho starostlivosti, dopustil sa neopravneneho poberania soc.davok. Chod na socialku na Slovensku a poinformuj sa tam, aky je postup.

vevericka124
10. mar 2015

ak si podal ziadost vo svajciarsku na urade prace na slovensku podla miesta bydliska, mu museli potvrdit formular E411 ci tu je na deti narok na pridavky, chod na urad sa spytat sa ci potvrdzovali, ak ste rozvedeny mali ta kontaktovat z uradu ci suhlasis s potvrdenim formulara, riesila som taky pripad matka suhlasila ja som potvrdila ale som si tam napisla do formulara co som posielala do zahranicia nech mi daju spetnu vezmu ci mu boli priznane pridavky, ak mu boli priznane a on ich nepooukazal detom mal urad napisat na stycny urad v zahranici ze ich neposlal tebe ako zakonnemu zastupcovi a oni by ich mali posielat priamo tebe a nie jemu, len ked je to uz 2 roky spetne neviem, ale do buducna sa isto na urade informuj, on ak chce kazdy rok pridavky v zahranici musi kazdy rok dokladovat ten formular, tak nech ta kontaktuju ked pride skus sa dohodnut s nimi.