icon

Ako zistiť daňový bonus zo Švajčiarska?

nellys22
20. jan 2025

Ahojte, chcem sa opýtať či mi neviete poradiť kam napísať alebo koho kontaktovať ak chcem zistiť či môj ex manžel náhodou nepoberá daňový bonus alebo prídavky zo Švajčiarska kde už vyše 2 rokov pracuje, na našu dcéru ktorú mám v opatere ja. Dakujem 🙂

tundra
20. jan 2025

@nellys22 odbor soc.veci a rodiny v mieste bydliska, potvrdzuje formular E 411 o vyske vyplatenych pridavkov.

nellys22
autor
23. jan 2025

@tundra ciže stači ked pojdem u nas na urad a oni mi to zistia ci nepobera nieco ??

tundra
23. jan 2025

@nellys22 bez potvrdenia e411 nedostane nic.

nellys22
autor
24. jan 2025

to je sice pekne ale podpis dnes nie je problém sfalšovať 🙂

tundra
24. jan 2025

@nellys22 neviem kontrolny mechanizmus,ale tu vo Švajčiarsku,by mal z toho riadny pruser a bolo by to velmi drahe....

nellys22
autor
1. máj 2025
@tundra

@nellys22 neviem kontrolny mechanizmus,ale tu vo Švajčiarsku,by mal z toho riadny pruser a bolo by to velmi drahe....

@tundra stále som si to nebola zistiť neviem ci mam písať priamo na úrad do Švajčiarska ci na SK stačí

tundra
1. máj 2025
@nellys22

@tundra stále som si to nebola zistiť neviem ci mam písať priamo na úrad do Švajčiarska ci na SK stačí

@nellys22 uz som ti napisal,kde to zistis.

sense
1. máj 2025

Nuž vieš si to zistiť aj na ch úradoch ak vieš jeho meno a ahv číslo. Ak by ich poberal v CH neoprávnene musel by ich vrátiť. Daňový bonus v ch nie je, len by spadal pod inú tarifu. Lenže aby si ju mohol uplatniť nemohol by udať že je rozvedený. Lebo v Tom prípade aspoň u nás to bolo tak bolo treba doložiť papier komu je dieta zverené a kto má obhut. On si mohol akurát uplatnit odpočet z príjmu za vyzivne