icon

Aký máte názor na materskú pre študentky?

20. feb 2026

Citam akurat prispevok vlamiry marcinkovej. Aky mate nazor na to, ze tehotna absolventka ma narok na matersku?

lilinka88
20. feb 2026
@anonym_65ff34

@lilinka88 vyborne, este davajme rady, 👏👏👏👏 zadlzujte si deticky, aj tie Vase este viac.

@anonym_65ff34 prosím ťa, aké rady? Toto sú dostupné informácie a každá inteligentná bytosť ich pochopí pri čítaní s porozumením voľne dostupných informácií napr na stránke SP. Ak si otvorí stránky mihala, dvoncovej a spol, tam to má napísané tak,že to pochopí aj keby nechcela. Keby chcem radiť, tak napíšem postupy ako získať maximálne dávky. Čo mimochodom tiež nie je problém nájsť za pár minút...tak sa nezavzdušňuj, keď len uvádzam informácie v tejto diskusii na pravú mieru

sara07
20. feb 2026
@petamich

@anonym_65ff34 ano suhlasim v tomto state sa rozhadzuje 🙂 ale nie materska pre absolventky vysokej skoly, ine nezmyselne prispevky a vydavky tu mame

@petamich prijem poslanca narodnej rady SR je od 6900 -7300€ mesačne 😂 , máme ich tam 150 kuskov, čo robia vieme , hlavne maju vela volna a prazdnin teraz
čiže poslanci nás mesačne stoja dajme spodnu hranicu bez asistentov a prispevkov 1 035 000 € čiže ročne nás stoja 12 420 000 €
tu ideme kydat na tehotne čo nás stoja 6,6 mega ročne
ale nevaaaaaa😂😂😂😂😂
a to ešte keby sme počitali asistentov, tajomnikov, poradcov, premier plat , prezident, minsitri dostali by sme iné fajne čisla

anonym_54e7d7
20. feb 2026
@sara07

@anonym_65ff34 a máme plnu hubu ako anonYm , hrrrrrrrrrrrrrrrrdinka
tak ked ostane tehotna má asi dve možnosti bud si to nechat a využit dávky alebo ist na interupciu . neviem o tom že by sa to dalo zavarit a odložit do špajze
aj anitkoncepcia zlyha , máš v pribalovom letaku presne napisane kedy, môže byt kludne aj zodpovedna a ostane tehtona ,

@sara07 ja keď sa mi narodil syn mala som 22r a akurát Bc štátnice za sebou. nemala som nárok do pôrodu absolútne, že na nič! a bolo akože dosť na dve veci. tehotenstvo v pláne nebolo, ale všetko je tak ako má byť. syn už bude ma 14r. Ing som dokončila a odvtedy stále pracujem. Takže ja by som tým študentkám dopriala aspoň niečo...

sara07
20. feb 2026
@lilinka88

@anonym_65ff34 prosím ťa, aké rady? Toto sú dostupné informácie a každá inteligentná bytosť ich pochopí pri čítaní s porozumením voľne dostupných informácií napr na stránke SP. Ak si otvorí stránky mihala, dvoncovej a spol, tam to má napísané tak,že to pochopí aj keby nechcela. Keby chcem radiť, tak napíšem postupy ako získať maximálne dávky. Čo mimochodom tiež nie je problém nájsť za pár minút...tak sa nezavzdušňuj, keď len uvádzam informácie v tejto diskusii na pravú mieru

@lilinka88 to máš tak ona ich nedostala tak jej vadia
ja som ich tiež nedostala , ja som za podporu deti, tehotnych a rodin ...

anonym_f2cfd8
20. feb 2026

boze kolko sudkyn sa tu zislo... o ekonomike ani sajnu ale bude zavidiet tehotnej studentke materske, pripadne pracujucej zene tehotenske. ano slovensko je na greckej ceste kvoli tymto davkam presne :D

sara07
20. feb 2026
@anonym_54e7d7

@sara07 ja keď sa mi narodil syn mala som 22r a akurát Bc štátnice za sebou. nemala som nárok do pôrodu absolútne, že na nič! a bolo akože dosť na dve veci. tehotenstvo v pláne nebolo, ale všetko je tak ako má byť. syn už bude ma 14r. Ing som dokončila a odvtedy stále pracujem. Takže ja by som tým študentkám dopriala aspoň niečo...

@anonym_54e7d7 tak ja som tiež nemala tieto žiadne davky ani jednu, mna snad obišlo všetko čo sa dalo, a ešte som žial schytala tomanovu a jej užasne ked si na rd tak nemôžeš pracovat , 189€ či kolko bol rodičovsky , ale to je podla nich asi v poriadku...
a určite by ti padli vhod, však pre koho všetko to tu robime makame .. pre naše deti ...

anonym_7bc48e
20. feb 2026
@anonym_65ff34

@anonym_autor no podla man ma studentka v prvom rade vediet ci chce studovat ci mat dieta. teraz nepisem, o mamicke co sa rozhodla sutdovat v neskorsom veku, a mala co to odrobene a odvodene do statu. Urcite by som zrusila TEHOTENSKE PRE STUDENTKY , lebo to uz je vrchol. Nech prispevok maju, ale nie 500 euro, ci 400 , nakolko taka co v zivote nrobila, podla mna nema narok. takto si aspon premyslia kedy je cas venovat sa studiu a kedy je cas na zalozenie rodiny. takto bohapusto rozdavame aj tym, co v zivote ani prstom nepohli. vyborne, plesam. a recicky o tom, ze taka bude este do dcohodku robit viac nez dost, NEPRIJIMAM.

@anonym_65ff34 Závisť z teba len tak srší. Keby si mala dcéru v tom veku a mala by problém - určite by si takéto drísty sem nepísala.

anonym_0edd07
20. feb 2026

Ja som za to aby bola antikoncepcia hocijaká zdarma

zalka
20. feb 2026

Ja si dovolím pripomenúť... Tehotenské a tiež materské pre študentky po úspešnom ukonceni štúdia schválila vláda matovica. A iniciatíva vyšla zo strany Sme rodina Borisa Kolára.
Tak isto rodičovský dôchodok v predošlej forme a odchod do predčasného dôchodku po 40r ( co narobilo dosť problémov na trhu práce) bola iniciatíva tejto strany.

sara07
20. feb 2026
@zalka

Ja si dovolím pripomenúť... Tehotenské a tiež materské pre študentky po úspešnom ukonceni štúdia schválila vláda matovica. A iniciatíva vyšla zo strany Sme rodina Borisa Kolára.
Tak isto rodičovský dôchodok v predošlej forme a odchod do predčasného dôchodku po 40r ( co narobilo dosť problémov na trhu práce) bola iniciatíva tejto strany.

@zalka čiže tehotenska dávka pre matku vo vyške 380€ je problém ale skrinka pod umyvadlo za 3300€ už nie je problém
mám to chapat takto nejak ?
nerozumiem prečo sa tak kope do matiek a rodín ???
v polsku oslobodili rodičov od platenia dani z prijmov ak maju 2 deti, všade rozmyšlaju robia veci PRe rodinu, na Slovensku sa veselo kope v každom smere kde sa len da
je uplne jedno ktora vlada to schvalila absolutne jedno
čo je na tom zle alebo nevhodne :???
pre par davok pre rodiny určite nie sme v srabe ako sme, kto tu kupuje tovar s 23% dph, kto odvadza dane a odvody hlavna skupina su rodiny + deti .... mimochodom napriek všetkemu dostavaju najmenšiu podporu , su najviac ohrozene chudobou a najviac žmykane touto vladou
čo urobila tato vlada pre rodiny ? NIČ

lilinka88
20. feb 2026
@zalka

@zalka pre tehotenské sa do 270 dní štúdium neráta. Tehotná študentka má nárok na tehotenské štipendium a po štúdiu musí má byť 270 dní mimo štúdia. Je to len pre materské

anonym_11c714
20. feb 2026
@anonym_65ff34

@anonym_autor no podla man ma studentka v prvom rade vediet ci chce studovat ci mat dieta. teraz nepisem, o mamicke co sa rozhodla sutdovat v neskorsom veku, a mala co to odrobene a odvodene do statu. Urcite by som zrusila TEHOTENSKE PRE STUDENTKY , lebo to uz je vrchol. Nech prispevok maju, ale nie 500 euro, ci 400 , nakolko taka co v zivote nrobila, podla mna nema narok. takto si aspon premyslia kedy je cas venovat sa studiu a kedy je cas na zalozenie rodiny. takto bohapusto rozdavame aj tym, co v zivote ani prstom nepohli. vyborne, plesam. a recicky o tom, ze taka bude este do dcohodku robit viac nez dost, NEPRIJIMAM.

@anonym_65ff34 ano, nech idu radsej na potrat,ked sa nahodou pritrafi a potom v 40ke na umele oplodnenia, ze? V dnesnej dobe je tych tehotnych studentiek naozaj minimum, lebo bud deti nechcu vobec alebo az ked budu "stare" ..

zalka
20. feb 2026
@sara07

@zalka čiže tehotenska dávka pre matku vo vyške 380€ je problém ale skrinka pod umyvadlo za 3300€ už nie je problém
mám to chapat takto nejak ?
nerozumiem prečo sa tak kope do matiek a rodín ???
v polsku oslobodili rodičov od platenia dani z prijmov ak maju 2 deti, všade rozmyšlaju robia veci PRe rodinu, na Slovensku sa veselo kope v každom smere kde sa len da
je uplne jedno ktora vlada to schvalila absolutne jedno
čo je na tom zle alebo nevhodne :???
pre par davok pre rodiny určite nie sme v srabe ako sme, kto tu kupuje tovar s 23% dph, kto odvadza dane a odvody hlavna skupina su rodiny + deti .... mimochodom napriek všetkemu dostavaju najmenšiu podporu , su najviac ohrozene chudobou a najviac žmykane touto vladou
čo urobila tato vlada pre rodiny ? NIČ

@sara07 kde si také čítala v mojom príspevku? Ti co nevedia, že čosi také je schválené toto pripisujú terajšej vláde, preto som napísala príspevok, toť vsio.

zalka
20. feb 2026
@lilinka88

@zalka pre tehotenské sa do 270 dní štúdium neráta. Tehotná študentka má nárok na tehotenské štipendium a po štúdiu musí má byť 270 dní mimo štúdia. Je to len pre materské

@lilinka88 ja viem, ale tie 4 dávky boli schválené skrz Sme rodina B. Kolára a predošlej vlády. Len to som písala. Lebo už tie co aj do teba vrtali tak to pripisovali tejto vláde. 😉

lucia245
20. feb 2026

@anonym_autor som jednoznačne proti. Ale ja by som teda stopla väčšinu dávok čo štát vyplaca

autor
20. feb 2026
@zalka

@lilinka88 ja viem, ale tie 4 dávky boli schválené skrz Sme rodina B. Kolára a predošlej vlády. Len to som písala. Lebo už tie co aj do teba vrtali tak to pripisovali tejto vláde. 😉

@zalka ale navrh to bol marcinkovej nie? Co preco sa s tym ona stale spaja?

zalka
20. feb 2026
@anonym_autor

@zalka ale navrh to bol marcinkovej nie? Co preco sa s tym ona stale spaja?

@anonym_autor netuším ja to mam spojené so Sme rodina oni mali min. práce soc. veci pod sebou.

sara07
20. feb 2026
@zalka

@zalkatáto vlada neurobila pre tehotne matky a rodiny absolutne nič okrem žmykania takže to je jasne za mna

sara07
20. feb 2026
@lucia245

@anonym_autor som jednoznačne proti. Ale ja by som teda stopla väčšinu dávok čo štát vyplaca

@lucia245 fajn tak začnime okresanim poslaneckym priplatkov a náhrad a potom hned zrušit 13 dôchodky 😂 .. ked začnime ako máme

zalka
20. feb 2026
@sara07

@zalkatáto vlada neurobila pre tehotne matky a rodiny absolutne nič okrem žmykania takže to je jasne za mna

@sara07 nezrušila.

Ináč toto registrujem roky, jedny poschvaluju druhý nechaju. Teda rodičovský dôchodok títo zrušili, dali 2% z dane.

michaela329
20. feb 2026

Radšej nech dostane podporu tehotná študentka VŠ, ktorá pravdepodobne po tej RD aj pôjde pracovať, ako nejaký druhý, tretí, štvrtý poslanecký asistent, ktorý za celý svoj život odrobil akurát tak 💩

sara07
20. feb 2026
@zalka

@sara07 nezrušila.

Ináč toto registrujem roky, jedny poschvaluju druhý nechaju. Teda rodičovský dôchodok títo zrušili, dali 2% z dane.

@zalka lenže tie 2% z dane človek dal škole/ škôlke/ kružku atd, nevedeli sme ani komu skorej
a tiež sú to rozdielne sumy ... zobrat xyx a dat x nepovažujem že niečo urobili, urobili aby oni ziskali nie bežny smrtelnik alebo rodina ,rodičia

zalka
20. feb 2026
@sara07

@zalka lenže tie 2% z dane človek dal škole/ škôlke/ kružku atd, nevedeli sme ani komu skorej
a tiež sú to rozdielne sumy ... zobrat xyx a dat x nepovažujem že niečo urobili, urobili aby oni ziskali nie bežny smrtelnik alebo rodina ,rodičia

@sara07 2%-3% stále dáš skolke
2% mame, 2% otcovi...
Dokopy 6%-7%...zo svojej dane rozdáš, ale len ak nemáš DB. Vtedy moc daň platiť nevyjde.

Lebo ak zaplatíš na dani 1000e ale máš DB 1200e tak nemáš nič co by si dala škôlke oztku abo rodičom...

petulkahu
20. feb 2026

Vzdy ked sa riesia taketo temy, sa nestiham cudovat. My mame derave koryto a vy tu placete, ze nam kvapka kohutik.. Viac by ste sa mali rozculovat, ze nas okradaju a devastuju nasu krajinu nami zvoleni poslanci a nie ze Jozko je na ucelnej PN a Janka pobera tehotenske, alebo si prespekulovane navysila matersku.

lilinka88
20. feb 2026
@petulkahu

Vzdy ked sa riesia taketo temy, sa nestiham cudovat. My mame derave koryto a vy tu placete, ze nam kvapka kohutik.. Viac by ste sa mali rozculovat, ze nas okradaju a devastuju nasu krajinu nami zvoleni poslanci a nie ze Jozko je na ucelnej PN a Janka pobera tehotenske, alebo si prespekulovane navysila matersku.

@petulkahu len toľko,že účelové PN a prešpekulované materské a dávky v nezamestnanosti nie je kvapkanie kohútika, ale riadny prúd vody do toho deravého koryta. A keď chceme nejaký výsledok, každý by mal začať od seba a nie ukazovať len na druhých....

anonym_d4c96b
20. feb 2026
@anonym_65ff34

@anonym_65ff34 co to melies, miliony do osad ti nevadia, ale podporena tehu studentky hej❓ tej siedmacke 2*prepadnutej, co ide na matersku a dostane 800€+matersku+pridavky+decko v nemocnici s kolikami, ok?

sisska96
20. feb 2026

Študentka nech študuje a nie trtkať hore dole a vyrábať decko

sisska96
20. feb 2026
@anonym_65ff34

@sara07 studentka ma studovat. a nie medzitym rodit. ozaj je taky problem, sa rozhodnut, co vlastne v zivote chceme? potom placu, ze nemaju nic nasetrene. mna nezaujima, ze ma cely zivot na splatenie odvodov.

@anonym_65ff34 presne tak

petulkahu
20. feb 2026
@lilinka88

@petulkahu len toľko,že účelové PN a prešpekulované materské a dávky v nezamestnanosti nie je kvapkanie kohútika, ale riadny prúd vody do toho deravého koryta. A keď chceme nejaký výsledok, každý by mal začať od seba a nie ukazovať len na druhých....

@lilinka88 ak sa nezmeni vlada aj s tymi nenazrancami, tak neocakavam zmenu ani medzi obycajnymi ludni a preco by aj sa aj mali oni nejak moralne hamovat( ked im to zakon umoznuje), ked sa tu rozhadzuju peniaze na oslavy, vily a neviem co vsetko a to nie v stovkach, ale v milionoch. Ryba vzdy smrdela od hlavy. Tymto tu, ani nahodou nejdem schvalovat ucelove PN a ine podobne praktiky. Len mi pride zbytocne sa tu o tom bavit, ked pozornost by mala byt inde.

anonym_47eb5b
20. feb 2026

Viem si predstaviť frfľanie a nadávanie, keď budúca liberálna vláda takéto a podobné príspevky zruší, Viskupič minulú jeseň vyhlásil, že ich treba výrazne osekať.