icon

Aký príspevok môže ešte kamarátka dostávať na dieťa?

ludka140281
12. jan 2011

poradte mi prosim,zhanam to pre kamaratku..je slobodna mamicka hned po skole,este nepracovala a pobera teraz 190€...to nieje ziadny prispevok co by este mohla dostat? Byva u rodicov.Ma priatela:otca dietatka,no zatial len setria na svadbu ci byvanie spolu 😒 ...dakujem za rady

liz_lemon
12. jan 2011

nic nemoze dostavat, kedze byva s rodicmi a nie je osamela matka, tak nema narok na nic ine, a kedze nepises kolko ma rokov, tak este dodam, ze rodicia su povinni zivit ju do 25 rokov veku zivota
osamela matka znamena, ze preukazatelne zije sama, a otec dietata nie je zapisany ani v rodnom liste, keby bol a neprispieval na vyzivu dietata, tak by dostavala od statu nahradne vyzivne (ale otec dietata by bol tym padom trestne stihany)
a vzhladom na to, ze mozu setrit na svadbu/spolocne byvanie, tak asi maju peniaze, a tym padom neviem preco by mali nieco dostavat, ved takych ludi je plne Slovensko

reunka
12. jan 2011

pokial ja viem,tak na nic ine narok nema ☹ asi si mala dat vacsi pozor 😅 .....ja som pochopila,ze peniazky nejak nemaju......tak uz len sa zamestnat 😉

mamutka
12. jan 2011

ja si pod pojmom slobodna mamicka predstavujem zenu, co je na dieta naozaj sama, musi utiahnut aj byvanie a otec sa o dieta nezaujima....ale tu pises o babe, ktora sa proste len nestihla vydat, priatel sa zda sa o dieta stara - otec sa musi predsa zamestnat a zivit zenu a dieta, nie stat.....
a byva u rodicov, takze nemusi zo 190 eur platit podnajom, ale to moze dat na dieta vsetko! o nu nech sa staraju rodicia a otec dietata....na spolocne byvanie budu setrit 10 alebo aj 20 rokov, alebo ak sa on dobre zamestna, po x rokoch zarobi dost aby dostal hypoteku, to je ich vec, to si nejak poriesia. Neviem aky prispevok by este chcela, sami si zariadili takto...