Aký príspevok od štátu by som dostala?
Ahojte,
Chcem sa trošku poinformovať. Momentálne som zamestnaná, pracujem od 19 nepretržite doteraz. Mám 25 rokov. V práci sa to však už dlho komplikuje a ja tam nechcem zostať.Chceli by sme už dieťa, moje tehotenstvo nebude pravdepodobne bezproblémové, trpím glaukomom, ťažkou anemiou atď. Pravdepodobne by som bola počas tehu PN. Ak by bolo všetko ok, dieťa by som teoreticky donosila a porodila nastúpila na MD, aký príspevok by som dostávala od štátu? Keďže odpracované roky mám, ale ako to je s dlhodobou marodkou počas tehu?
Ďakujem krásne za rady a skúsenosti.
Mám pocit, že PN je 60% z platu a tiež prvých okolo 34 týždňov po narodení dieťaťa je to tiež podobne. Potom už nastupuje žena na rodičovskú dovolenku a tam je tá suma presne stanovená okolo 200 e. Neviem koľko je to pri jednom dieťati presne.

Ahoj, Ak by si ostala tehotná počas pracovného pomeru, tak by si dostávala normálne maródku pokiaľ by ti lekár nevypísal papier že ideš na MD(to je 6 týždňov pred termínom pôrodu). A materskú by ti vypočítavali z minulého kalendárneho roka. Ak sa nič nezmenilo, malo by to platiť. Najlepšie ti povedia na sociálke.